Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

ABS-lampje blijft branden op Mini Cooper, wat te doen?

Kijken naar uw auto is tegenwoordig essentieel, in werkelijkheid, als u er niet de minimale service aan verleent of als u geen rekening houdt met abnormale symptomen, loopt u het risico om te observeren dat uw auto in slechte omstandigheden terechtkomt. Dit is specifiek het thema dat we in dit artikel gaan bespreken, een van de symptomen die automobilisten het meest storen, is de ABS-waarschuwingslampje op Mini Cooper. In een poging om u te helpen dit waarschuwingslampje te bekijken, zullen we eerst kijken waar dit ABS-waarschuwingslampje mee correspondeert, en vervolgens in een tweede hoe om te gaan als het ABS-lampje op Mini Cooper brandt?.

Wat betekent het ABS-lampje op Mini Cooper?

We beginnen onze inhoud met de betekenis van een ABS-waarschuwingslampje op Mini CooperHiervoor zullen we eerst zien wat een ABS is en daarna waarom het ABS-lampje op uw auto gaat branden.

Wat is het ABS op Mini Cooper?

Allereerst is het van vitaal belang om u te laten zien waarvoor het ABS van uw Mini Cooper is bedoeld, zodat u de rest van deze richtlijn kunt begrijpen. Het ABS (antiblokkeersysteem) is een systeem dat voorkomt dat de wielen van uw auto blokkeren tijdens het remmen. Het doel van dit systeem is om de remafstand van een auto te verkleinen door te voorkomen dat de wielen blokkeren, over de weg schuiven en u de controle over uw auto verliest. Het ABS-systeem van uw Mini Cooper bestaat uit verschillende componenten, hier zijn ze:

  • Snelheidssensoren op elk wiel, die zal beoordelen of een van de wielen blokkeert.
  • Een hydraulisch systeem en kleppen die de druk van de remblokken op de schijven zal regelen om het remvermogen van de auto te regelen
  • Een computer die het controlecentrum is van uw volledige ABS-systeem, evenals het ABS-lampje van uw Mini Cooper
Weiterlesen:
Hoe Mini Cooper openen met een lege batterij?

.

In werkelijkheid kunt u gewoon gaan voelen hoe het ABS van uw auto werkt. Als je moet sturen, zul je merken dat je auto remt door te pootjes, dit is precies het gedrag dat ABS mogelijk maakt, het zal het remmen maximaal optimaliseren door de fasen van druk op de remschijven en de fasen van het loslaten te relateren om te voorkomen de wielen blokkeren.

Betekenis van een ABS-lampje op Mini Cooper

Nu gaan we verder met het gedeelte waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent, betekenis van een ABS-waarschuwingslampje op een Mini Cooper? Allereerst is het een oranje lampje, dus als het erop staat, betekent dit dat uw ABS-systeem defect is. U moet weten dat wanneer het ABS-waarschuwingslampje brandt, het ABS in de beveiligingsmodus wordt gezet, dus u moet uw rijstijl aanpassen en geen risico’s nemen. Dit zijn de verschillende problemen die het ABS-waarschuwingslampje op uw Mini Cooper kan aangeven:

  • Het kan een simpele kortsluiting zijn, een beschadigde kabelboom, een defect relais of zekering. Gebruik een manometer om het te onderzoeken.
  • Een defecte ABS-sensor: Een storing van een van hen motiveert het ABS-lampje op uw Mini Cooper om te gaan branden
  • Het ABS hydraulische blok van uw Mini Cooper: Als het defect is, is het mogelijk dat het indicatielampje gaat branden en dat u uw ABS niet meer kunt gebruiken.
  • De ABS-computer: Als de computer een probleem heeft, zal het lampje ongetwijfeld gaan branden als het centrum van alle beslissingen die worden genomen om uw ABS te bedienen.

Wat als het ABS-lampje op mijn Mini Cooper wordt geactiveerd?

We gaan nu verder met het gedeelte waar we zullen proberen u enkele antwoorden te geven om dit licht uit te doen, en dus de volgende vraag te beantwoorden, wat te doen als het ABS-lampje brandt op mijn Mini Cooper?. De antwoorden zijn gebaseerd op de mislukkingen die u doormaakt. Allereerst, geef uw Mini Cooper door aan het diagnosetool, als u niet weet hoe u een foutcode op de Mini Cooper moet lezen, denk dan niet twee keer na om door onze richtlijn te bladeren waarin de te nemen stappen worden uitgelegd. Nadat u de oorzaak van uw probleem heeft vastgesteld, volgen hier de stappen die u moet nemen om het op te lossen en schakel het ABS-lampje op uw Mini Cooper uit:

  • Probleem met de ECU of het hydraulische blok: het kan alleen worden aangepast en in deze situatie moet u door een professional gaan, maar als het dood is, kan het u ongeveer 1000 € kosten om de ECU te vervangen en 1500 tot 2000 € als je ze allebei moet veranderen.
  • Elektrisch probleem: als je eenmaal een elektrisch probleem met je manometer hebt ontdekt, als het alleen een zekering of een relais is, tel dan maximaal € 10, in elk ander geval moet je de kabelboom repareren.
  • Een defecte sensor: af en toe is een eenvoudige reiniging van de sensoren voldoende om de problemen te verhelpen, in elk ander geval kan het vervangen van een sensor tot een paar honderd euro kosten.
Weiterlesen:
Mini Cooper DAT GAAT in slappe modus

Mocht je nog vragen hebben over de Mini Cooper, aarzel dan niet om onze Mini Cooper categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector