Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

ABS-lampje blijft branden op Volkswagen Polo 4, wat te doen?

Het is tegenwoordig van fundamenteel belang om uw auto in de gaten te houden, als u niet het minimale onderhoud uitvoert of geen rekening houdt met symptomen van afwijkingen, loopt u een groot risico dat uw auto in slechte staat verkeert. Dit is specifiek het thema waar we ons vandaag op zullen concentreren, een van de indicaties dat bestuurders het meest storen is de ABS waarschuwingslampje op Volkswagen Polo 4. In een poging om u te helpen dit waarschuwingslicht te analyseren, zullen we eerst kijken waar dit ABS-waarschuwingslicht mee correspondeert, en vervolgens in een tweede wat te doen als het ABS-lampje op Volkswagen Polo 4 brandt?.

Wat geeft het ABS-lampje op Volkswagen Polo 4 aan?

We beginnen onze artikelinhoud met de betekenis van een ABS-waarschuwingslampje op Volkswagen Polo 4, om dit te doen, zullen we eerst ontdekken wat een ABS is, en kort daarna waarom het ABS-lampje op uw auto gaat branden.

Wat is het ABS op Volkswagen Polo 4?

Allereerst is het van fundamenteel belang om u uit te leggen waarvoor het ABS van uw Volkswagen Polo 4 is bedoeld, zodat u de rest van deze inhoudspagina kunt begrijpen. Het ABS (Anti-lock Braking System) is een systeem dat voorkomt dat de wielen van uw auto blokkeren tijdens het remmen. Het doel van dit systeem is om de remweg van een auto te verkorten door te voorkomen dat de wielen blokkeren, op de weg glijden en u de controle over uw auto verliest. Het ABS-systeem van uw Volkswagen Polo 4 bestaat uit verschillende componenten, dit zijn ze:

  • Snelheidssensoren op elk wiel, die zal analyseren of een van de wielen blokkeert.
  • Een hydraulisch systeem en kleppen die de druk van de remblokken op de schijven zal regelen om het remvermogen van de auto te regelen
  • Een computer die het controlecentrum is van uw hele ABS-systeem en het ABS-lampje van uw Volkswagen Polo 4
Weiterlesen:
Versnellingstrillingen op Volkswagen Polo 6, wat te doen ?

.

U kunt zelfs gewoon gaan voelen hoe het ABS van uw auto werkt. Als u moet sturen, zult u merken dat uw auto remt door te klauwen, dit zijn precies de acties die ABS toestaat, het zal het remmen maximaal optimaliseren door de fasen van druk op de remschijven en de fasen van loslaten te associëren om te voorkomen dat de wielen blokkeren.

Betekenis van een ABS-lampje op Volkswagen Polo 4

Nu gaan we verder met het deel waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent, betekenis van een ABS-waarschuwingslampje op een Volkswagen Polo 4? Om te beginnen is het een oranje lampje, dus als het brandt, suggereert dit dat uw ABS-systeem defect is. U moet worden geïnformeerd dat zodra het ABS-waarschuwingslampje brandt, het ABS in de beveiligingsmodus wordt gezet, dus u moet uw rijstijl aanpassen en geen risico’s nemen. Dit zijn de verschillende problemen die het ABS-waarschuwingslampje op uw Volkswagen Polo 4 kan aangeven:

  • Het kan een simpele kortsluiting zijn, een beschadigde kabelboom, een defect relais of zekering. Gebruik een manometer om dit te verifiëren.
  • Een defecte ABS-sensor: Een storing van een van hen zorgt ervoor dat het ABS-lampje op uw Volkswagen Polo 4 gaat branden
  • Het ABS hydraulisch blok van uw Volkswagen Polo 4: Als het defect is, is het mogelijk dat het indicatielampje gaat branden en dat u uw ABS niet meer kunt gebruiken.
  • De ABS-computer: Als de computer een probleem heeft, zal het lampje ongetwijfeld gaan branden als het centrum van alle beslissingen die worden genomen om uw ABS te bedienen.

Wat als het ABS-lampje gaat branden op mijn Volkswagen Polo 4?

We gaan nu verder met het deel waar we zullen proberen u enkele antwoorden te geven om dit licht uit te schakelen, en dus de volgende vraag te beantwoorden, wat te doen als het ABS-lampje brandt op mijn Volkswagen Polo 4?. De antwoorden zijn afhankelijk van de mislukking die je doormaakt. Beginnen met, geef uw Volkswagen Polo 4 door aan de diagnosetool, als je niet weet hoe je een foutcode op Volkswagen Polo 4 moet lezen, denk dan niet twee keer na om onze inhoudspagina te bekijken die aangeeft welke stappen je moet nemen. Zodra u de oorzaak van uw probleem heeft gevonden, volgen hier de stappen die u moet nemen om het op te lossen en: schakel het ABS-lampje op uw Volkswagen Polo 4 . uit:

  • Probleem van de ECU of het hydraulische blok: het kan alleen worden gewijzigd en in deze situatie moet u door een specialist gaan, maar als het dood is, kan het u ongeveer 1000 € kosten om de ECU te vervangen en 1500 tot 2000 € als je ze allebei moet vervangen.
  • Elektrisch probleem: als u eenmaal een elektrisch probleem met uw manometer heeft vastgesteld, als het alleen een zekering of een relais is, tel dan maximaal € 10, anders moet u de kabelboom repareren.
  • Een defecte sensor: soms is een eenvoudige reiniging van de sensoren voldoende om het probleem op te lossen, anders kost het vervangen van een sensor enkele honderden euro’s.
Weiterlesen:
Oplaadprobleem accu Volkswagen Polo 5, wat te doen?

Voor meer tips over de Volkswagen Polo 4, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Polo 4.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector