Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

ABS-lampje blijft branden op Volkswagen Touran 3, wat te doen?

Het is tegenwoordig van vitaal belang om uw auto in de gaten te houden. Als u er niet het minimale onderhoud aan doet, of als u geen rekening houdt met symptomen van afwijkingen, loopt u het grootste risico dat uw auto in slechte staat verkeert. Dit is precies het onderwerp waar we ons op deze webpagina op gaan concentreren, een van de aanwijzingen die automobilisten het meest storen is de ABS-waarschuwingslampje op Volkswagen Touran 3. In een poging u te helpen dit waarschuwingslampje te bekijken, zullen we eerst kijken waar dit ABS-waarschuwingslampje mee correspondeert, en vervolgens in een tweede hoe te handelen als het ABS-lampje op Volkswagen Touran 3 brandt?.

Wat geeft het ABS-lampje op Volkswagen Touran 3 aan?

We beginnen onze inhoudspagina met de definitie van een ABS-waarschuwingslampje op Volkswagen Touran 3Hiervoor zullen we eerst zien wat een ABS is en daarna waarom het ABS-lampje op uw auto gaat branden.

Wat is het ABS op Volkswagen Touran 3?

Om te beginnen is het essentieel om u te beschrijven waarvoor het ABS van uw Volkswagen Touran 3 wordt gebruikt, zodat u de rest van deze inhoud kunt begrijpen. Het ABS (Anti-lock Braking System) is een systeem dat voorkomt dat de wielen van uw auto blokkeren tijdens het remmen. Het doel van dit systeem is om de remweg van een auto te optimaliseren door te voorkomen dat de wielen blokkeren, op de weg glijden en u de controle over uw auto verliest. Het ABS-systeem van uw Volkswagen Touran 3 bestaat uit verschillende onderdelen, dit zijn ze:

  • Snelheidssensoren op elk wiel, die zal analyseren of een van de wielen blokkeert.
  • Een hydraulisch systeem en kleppen die de druk van de remblokken op de schijven zal regelen om het remvermogen van de auto te regelen
  • Een computer die het controlecentrum is van uw hele ABS-systeem en het ABS-lampje van uw Volkswagen Touran 3
Weiterlesen:
Kofferbak vastgelopen op Volkswagen Touran, wat kan ik doen?

.

De waarheid is dat u met gemak kunt ervaren hoe het ABS van uw auto werkt. Als je moet sturen, zul je merken dat je auto remt door te klauwen, dit zijn precies de acties die ABS toelaat, het zal het remmen maximaal optimaliseren door de fasen van druk op de remschijven en de fasen van ontlading te koppelen om te voorkomen dat de wielen blokkeren.

Betekenis van een ABS-lampje op Volkswagen Touran 3

Nu gaan we verder met het gedeelte waar u vrijwel zeker nieuwsgieriger naar bent, betekenis van een ABS-waarschuwingslampje op een Volkswagen Touran 3? Allereerst is het een oranje lampje, dus als het brandt, betekent dit dat uw ABS-systeem defect is. Houd er rekening mee dat wanneer het ABS-waarschuwingslampje brandt, het ABS in de veiligheidsmodus wordt gezet, dus u moet uw rijstijl veranderen en geen risico’s nemen. Dit zijn de verschillende problemen die het ABS-waarschuwingslampje op uw Volkswagen Touran 3 kan aangeven:

  • Het kan een simpele kortsluiting zijn, een beschadigde kabelboom, een defect relais of zekering. Gebruik een manometer om dit te verifiëren.
  • Een defecte ABS-sensor: Een storing van een van hen zorgt ervoor dat het ABS-lampje op uw Volkswagen Touran 3 gaat branden
  • Het ABS hydraulisch blok van uw Volkswagen Touran 3: Als het defect is, is het mogelijk dat het indicatielampje gaat branden en dat u uw ABS niet meer kunt gebruiken.
  • De ABS-computer: Als de computer een probleem heeft, zal het lampje ongetwijfeld gaan branden, aangezien dit het middelpunt is van alle beslissingen die worden genomen om uw ABS te laten werken.
Weiterlesen:
Stuur dat piept op Volkswagen Touran 2 ?

Wat als het ABS-lampje gaat branden op mijn Volkswagen Touran 3?

We gaan nu verder met het gedeelte waar we zullen proberen u enkele oplossingen te geven om dit licht uit te schakelen, en dus de volgende vraag te beantwoorden, wat te doen als het ABS-lampje brandt op mijn Volkswagen Touran 3?. De oplossingen kunnen afhankelijk zijn van de fouten die u ondervindt. Allereerst, geef uw Volkswagen Touran 3 door aan de diagnosetool, als u niet weet hoe u een foutcode op Volkswagen Touran 3 moet lezen, aarzel dan niet om onze inhoud te lezen die aangeeft welke stappen u moet nemen. Zodra u de oorzaak van uw probleem heeft geïdentificeerd, volgen hier de stappen die u moet nemen om het op te lossen en: schakel het ABS-lampje op uw Volkswagen Touran uit 3:

  • Probleem van de ECU of het hydraulische blok: het kan alleen worden gewijzigd, en in dit geval moet u door een professional gaan, maar als het dood is, kan het u ongeveer 1000 € kosten om de ECU te vervangen en 1500 tot 2000 € als je ze allebei moet vervangen.
  • Elektrisch probleem: als je eenmaal een elektrisch probleem met je manometer hebt opgemerkt, als het alleen een zekering of een relais is, tel dan maximaal € 10, anders moet je de kabelboom repareren.
  • Een defecte sensor: Af en toe is een simpele reiniging van de sensoren voldoende om het probleem te verhelpen, anders kan het vervangen van een sensor tot een paar honderd euro kosten.

Voor meer tips over de Volkswagen Touran 3, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Touran 3.

Weiterlesen:
Hoe het riemalarm op Volkswagen Touran 2 uitschakelen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector