Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

ABS-lampje blijft branden op Volkswagen Transporter 4, wat te doen?

Aandacht besteden aan uw auto is tegenwoordig belangrijk, in feite, als u er niet het minimale onderhoud aan uitvoert, of als u geen rekening houdt met tekenen van abnormaliteit, loopt u een groot risico om te zien dat uw auto in slechte staat verkeert. Dit is precies het onderwerp waar we het vandaag over gaan hebben, een van de indicatoren die autobezitters het meest stoort, is de ABS waarschuwingslampje op Volkswagen Transporter 4. In een poging om u te helpen bij het analyseren van dit waarschuwingslampje, zullen we eerst nagaan waar dit ABS-waarschuwingslampje mee overeenkomt, dan in een tweede wat kunt u doen als het ABS-lampje op Volkswagen Transporter 4 brandt?.

Wat geeft het ABS-lampje op Volkswagen Transporter 4 aan?

We beginnen ons artikel met de definitie van een ABS-waarschuwingslampje op Volkswagen Transporter 4Hiervoor zullen we eerst zien wat een ABS is en vervolgens waarom het ABS-lampje op uw auto gaat branden.

Wat is het ABS op Volkswagen Transporter 4?

Om te beginnen is het essentieel om u te beschrijven waarvoor het ABS van uw Volkswagen Transporter 4 wordt gebruikt, zodat u de rest van deze richtlijn kunt begrijpen. Het ABS (Anti-lock Braking System) is een apparaat dat voorkomt dat de wielen van uw auto blokkeren tijdens het remmen. Het doel van dit systeem is om de remweg van een auto te optimaliseren door te voorkomen dat de wielen blokkeren, op de weg glijden en u de controle over uw auto verliest. Het ABS-systeem van uw Volkswagen Transporter 4 is opgebouwd uit verschillende elementen, dit zijn ze:

  • Snelheidssensoren op elk wiel, die zal beoordelen of een van de wielen blokkeert.
  • Een hydraulisch systeem en kleppen die de druk van de remblokken op de schijven zal regelen om het remvermogen van de auto te regelen
  • Een computer die het controlecentrum is van uw hele ABS-systeem en het ABS-lampje van uw Volkswagen Transporter 4
Weiterlesen:
Indicatielampje veiligheidsgordel blijft branden op mijn Volkswagen Transporter 4

.

In werkelijkheid kunt u vrij gemakkelijk voelen hoe het ABS van uw auto werkt. Als u moet sturen, zult u merken dat uw auto remt door te klauwen, dit zijn precies de acties die ABS toestaat, het zal het remmen maximaal optimaliseren door de fasen van druk op de remschijven en de fasen van ontlading te relateren om te voorkomen dat de wielen blokkeren.

Betekenis van een ABS-lampje op Volkswagen Transporter 4

Nu gaan we verder met het deel waar u vrijwel zeker enthousiast over bent, betekenis van een ABS-waarschuwingslampje op een Volkswagen Transporter 4? Ten eerste is het een oranje lampje, dus als het brandt, suggereert dit dat uw ABS-systeem defect is. Houd er rekening mee dat wanneer het ABS-waarschuwingslampje brandt, het ABS in de veiligheidsmodus wordt gezet, dus u moet uw rijstijl veranderen en geen risico’s nemen. Dit zijn de verschillende problemen die het ABS-waarschuwingslampje op uw Volkswagen Transporter 4 kan aangeven:

  • Het kan een simpele kortsluiting zijn, een beschadigde kabelboom, een defect relais of zekering. Gebruik een manometer om het te controleren.
  • Een defecte ABS-sensor: Een storing van een van hen zorgt ervoor dat het ABS-lampje op uw Volkswagen Transporter 4 gaat branden
  • Het ABS hydraulisch blok van uw Volkswagen Transporter 4: Als het defect is, is het mogelijk dat het indicatielampje gaat branden en dat u uw ABS niet meer kunt gebruiken.
  • De ABS-computer: Als de computer een probleem heeft, zal het lampje ongetwijfeld gaan branden als het centrum van alle beslissingen die worden genomen om uw ABS te bedienen.

Wat als het ABS-lampje gaat branden op mijn Volkswagen Transporter 4?

We gaan nu verder met het deel waar we zullen proberen u enkele oplossingen te geven om dit licht uit te schakelen, en dus de volgende vraag te beantwoorden, wat te doen als het ABS-lampje op mijn Volkswagen Transporter 4 brandt?. De oplossingen zijn afhankelijk van de tekortkomingen die u ondervindt. Ten eerste, geef uw Volkswagen Transporter 4 door aan de diagnosetool, als u niet weet hoe u een foutcode op Volkswagen Transporter 4 moet lezen, aarzel dan niet om onze richtlijn door te nemen waarin de te nemen stappen worden beschreven. Zodra u de oorzaak van uw probleem heeft ontdekt, volgen hier de stappen die u moet nemen om het te corrigeren en: schakel het ABS-lampje op uw Volkswagen Transporter 4 . uit:

  • Probleem met de ECU of het hydraulische blok: het kan alleen worden aangepast, en in dit geval moet u door een specialist gaan, maar als het dood is, kan het u ongeveer 1000 € kosten om de ECU te vervangen en 1500 tot 2000 € als je ze allebei moet vervangen.
  • Elektrisch probleem: als je eenmaal een elektrisch probleem met je manometer hebt vastgesteld, als het alleen een zekering of een relais is, tel dan maximaal € 10, in elk ander geval moet je de kabelboom repareren.
  • Een defecte sensor: Soms is een simpele reiniging van de sensoren voldoende om het probleem op te lossen, in alle andere gevallen kan het vervangen van een sensor tot een paar honderd euro kosten.
Weiterlesen:
Hoe stel je de mistlampen op Volkswagen Transporter 5 af?

Als je meer handleidingen nodig hebt over de Volkswagen Transporter 4, ga dan naar onze categorie Volkswagen Transporter 4.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector