Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

ABS-lampje blijft op de Volvo S90, wat te doen?

Aandacht voor uw voertuig is noodzakelijk in deze dagen, in werkelijkheid, als je niet het minimum aan onderhoud doen van het, of als je geen rekening te houden met waarschuwingen van abnormaliteit, u zeer het risico om uw auto te krijgen in slechte omstandigheden in acht nemen. Dit is precies het thema waar we het in dit artikel over zullen hebben, een van de tekenen die de meeste chauffeurs stoort is de Waarschuwingslampje ABS op Volvo S90. In een poging om u te helpen dit waarschuwingslampje te bekijken, zullen we eerst nagaan waar dit ABS-waarschuwingslampje mee correspondeert, en daarna wat te doen als het ABS-lampje op de Volvo S90 zit?.

Wat betekent het ABS-lampje op de Volvo S90?

We beginnen ons artikel met de betekenis van een ABS-waarschuwingslampje op de Volvo S90, om dit te doen, zullen we eerst zien wat een ABS is, en later waarom het ABS-lampje op uw auto gaat branden.

Wat is het ABS op Volvo S90?

Allereerst is het essentieel om u te beschrijven waarvoor het ABS van uw Volvo S90 bedoeld is, zodat u de rest van deze richtlijn kunt begrijpen. Het ABS (Antiblokkeersysteem) is een apparaat dat voorkomt dat de wielen van uw auto blokkeren tijdens het remmen. Het doel van dit systeem is om de remafstand van een auto te optimaliseren door te voorkomen dat de wielen blokkeren, over de weg schuiven en u de controle over uw auto verliest. Het ABS systeem van uw Volvo S90 bestaat uit meerdere onderdelen, hier zijn ze:

  • Snelheidssensoren op elk wiel, die zal analyseren of een van de wielen blokkeert.
  • Een hydraulisch systeem en kleppen die de druk van de remblokken op de schijven zal regelen om het remvermogen van de auto te regelen
  • Een computer die het controlecentrum is van uw volledige ABS-systeem, evenals het ABS-licht van uw Volvo S90
Weiterlesen:
Hoe zet ik de airconditioning aan op een Volvo S90?

.

De waarheid is dat u gewoon kunt ervaren hoe het ABS van uw auto werkt. Als je moet sturen, zul je merken dat je auto remt door te pootjes, dit is precies het gedrag dat ABS toelaat, het zal het remmen maximaal optimaliseren door de fasen van druk op de remschijven en de fasen van het loslaten te koppelen om te voorkomen de wielen blokkeren.

Betekenis van een ABS-lampje op de Volvo S90

Nu gaan we verder met het deel waar u zeker meer van houdt, betekenis van een ABS-waarschuwingslicht op een Volvo S90? Ten eerste is het een oranje lampje, dus als het aan staat, betekent dit dat uw ABS-systeem defect is. Houd er rekening mee dat wanneer het ABS-waarschuwingslampje brandt, het ABS in de beveiligingsmodus wordt gezet, dus u moet uw rijstijl aanpassen en geen risico’s nemen. Dit zijn de verschillende problemen die het ABS-waarschuwingslampje op uw Volvo S90 kan aangeven:

  • Het kan een simpele kortsluiting zijn, een kapotte kabelboom, een defect relais of zekering. Gebruik een manometer om het te onderzoeken.
  • Een defecte ABS-sensor: Een van een van hen faalt, zorgt ervoor dat het ABS-lampje op uw Volvo S90 gaat branden
  • Het ABS hydraulische blok van uw Volvo S90: Als het defect is, is het mogelijk dat het indicatielampje gaat branden en dat u uw ABS niet meer kunt gebruiken.
  • De ABS-computer: Als de computer een probleem heeft en het middelpunt is van alle beslissingen die worden genomen om uw ABS uit te voeren, zal het lampje onvermijdelijk gaan branden.

Wat als het ABS-lampje op mijn Volvo S90 gaat branden?

We gaan nu verder met het deel waar we zullen proberen u enkele oplossingen te geven om dit licht uit te schakelen, en dus de volgende vraag te beantwoorden, wat te doen als het ABS-lampje brandt op mijn Volvo S90?. De oplossingen zijn mogelijk afhankelijk van de fouten die u doormaakt. Ten eerste geef uw Volvo S90 door aan het diagnosetool, als u niet weet hoe u een foutcode op de Volvo S90 moet lezen, denk dan niet twee keer na om onze richtlijn te lezen die de te nemen stappen aangeeft. Zodra u de oorzaak van uw probleem heeft vastgesteld, volgen hier de stappen die u moet nemen om het probleem op te lossen en zet het ABS-lampje op uw Volvo S90 uit:

  • Probleem van de ECU of het hydraulische blok: het kan alleen worden aangepast, en in deze situatie moet u door een professional gaan, maar als het dood is, kan het u ongeveer 1000 € kosten om de ECU te vervangen en 1500 tot 2000 € als je ze allebei moet vervangen.
  • Elektrisch probleem: als je eenmaal een elektrisch probleem met je manometer hebt ontdekt, als het alleen een zekering of een relais is, tel dan maximaal € 10, anders moet je de kabelboom repareren.
  • Een defecte sensor: Vaak is een eenvoudige reiniging van de sensoren voldoende om het probleem op te lossen, anders kost het vervangen van een sensor enkele honderden euro’s.
Weiterlesen:
Hoe de handrem op de Volvo S90 afstellen?

Als je meer tutorials over de Volvo S90 wilt, ga dan naar onze Volvo S90-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector