Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

ABS-lampje blijft op Mini Countryman, wat te doen?

Aandacht besteden aan uw auto is in deze tijd belangrijk, in feite, als u er niet de minimale service aan verleent, of als u geen rekening houdt met signalen van abnormaliteit, loopt u een groot risico dat uw auto in slechte omstandigheden terechtkomt. Dit is precies het onderwerp dat we in dit artikel gaan bespreken, een van de symptomen die autobezitters het meest storen is de ABS-waarschuwingslampje op Mini Countryman. In een poging om u te helpen dit waarschuwingslicht te analyseren, zullen we eerst kijken waar dit ABS-waarschuwingslicht mee correspondeert, en vervolgens in een tweede wat te doen als het ABS-lampje op Mini Countryman brandt?.

Wat betekent het ABS-lampje op Mini Countryman?

We beginnen onze inhoudspagina met de betekenis van een ABS-waarschuwingslampje op de Mini CountrymanHiervoor zullen we eerst zien wat een ABS is en vervolgens waarom het ABS-lampje op uw auto gaat branden.

Wat is het ABS op Mini Countryman?

Om te beginnen is het van vitaal belang om u te laten zien waarvoor het ABS van uw Mini Countryman wordt gebruikt, zodat u de rest van deze richtlijn kunt begrijpen. Het ABS (Antiblokkeersysteem) is een apparaat dat voorkomt dat de wielen van uw auto blokkeren tijdens het remmen. Het doel van dit systeem is om de remafstand van een auto te verkleinen door te voorkomen dat de wielen blokkeren, over de weg schuiven en u de controle over uw auto verliest. Het ABS-systeem van uw Mini Countryman bestaat uit verschillende elementen, hier zijn ze:

  • Snelheidssensoren op elk wiel, die zal onderzoeken of een van de wielen blokkeert.
  • Een hydraulisch systeem en kleppen die de druk van de remblokken op de schijven zal regelen om het remvermogen van de auto te regelen
  • Een computer die het controlecentrum is van uw volledige ABS-systeem, evenals het ABS-lampje van uw Mini Countryman
Weiterlesen:
Gloeibougie-lampje dat gaat branden tijdens het rijden met mijn Mini Countryman

.

U kunt zelfs gemakkelijk ervaren hoe het ABS van uw auto werkt. Als je moet sturen, zul je merken dat je auto remt door te pootjes, dit zijn precies de acties die ABS mogelijk maakt, het zal het remmen maximaal optimaliseren door de fasen van druk op de remschijven en de fasen van ontlading te associëren om te voorkomen de wielen blokkeren.

Betekenis van een ABS-lampje op Mini Countryman

Nu gaan we verder met het deel waar u waarschijnlijk nieuwsgieriger naar bent, betekenis van een ABS-waarschuwingslampje op een Mini Countryman? Allereerst is het een oranje lampje, dus als het brandt, geeft het aan dat je ABS-systeem defect is. Houd er rekening mee dat wanneer het ABS-waarschuwingslampje brandt, het ABS in de veiligheidsmodus wordt gezet, dus u moet uw rijgedrag wijzigen en geen risico’s nemen. Dit zijn de verschillende problemen die het ABS-waarschuwingslampje op uw Mini Countryman kan signaleren:

  • Het kan een simpele kortsluiting zijn, een kapotte kabelboom, een defect relais of zekering. Gebruik een manometer om dit te verifiëren.
  • Een defecte ABS-sensor: Als een van de twee defect raakt, gaat het ABS-lampje op uw Mini Countryman aan
  • Het ABS hydraulische blok van uw Mini Countryman: Als het defect is, is het mogelijk dat het indicatielampje gaat branden en dat u uw ABS niet meer kunt gebruiken.
  • De ABS-computer: Als de computer een probleem heeft en het middelpunt is van alle beslissingen die worden genomen om uw ABS uit te voeren, gaat het lampje onvermijdelijk aan.

Wat als het ABS-lampje op mijn Mini Countryman wordt geactiveerd?

We gaan nu verder met het deel waar we zullen proberen u enkele oplossingen te geven om dit licht uit te schakelen, en dus de volgende vraag te beantwoorden, wat te doen als het ABS-lampje brandt op mijn Mini Countryman?. De oplossingen kunnen afhangen van de tekortkomingen die u doormaakt. Allereerst, geef uw Mini Countryman door aan het diagnosetool, als u niet weet hoe u een foutcode op de Mini Countryman moet lezen, denk dan niet twee keer na om onze richtlijn te lezen waarin de te nemen stappen worden beschreven. Zodra u de oorzaak van uw probleem heeft ontdekt, volgen hier de stappen die u moet nemen om het probleem op te lossen en schakel het ABS-lampje op uw Mini Countryman uit:

  • Probleem met de ECU of het hydraulische blok: het kan alleen worden aangepast, en in dit geval moet u door een specialist gaan, maar als het dood is, kan het u ongeveer 1000 € kosten om de ECU te vervangen en 1500 tot 2000 € als je ze allebei moet vervangen.
  • Elektrisch probleem: als u eenmaal een elektrisch probleem met uw manometer heeft gedetecteerd, telt u, als het alleen een zekering of een relais is, maximaal € 10, anders moet u de kabelboom repareren.
  • Een defecte sensor: soms is een eenvoudige reiniging van de sensoren voldoende om het probleem op te lossen, anders kost het vervangen van een sensor enkele honderden euro’s.
Weiterlesen:
Hoe kan ik Mini Countryman 2 handmatig vergrendelen?

Kijk voor meer tips over de Mini Countryman in de categorie Mini Countryman.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector