Automakeover.nl

Garage
4 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Beste motorolie voor Peugeot 3008

We zijn steeds meer mensen die de routinematige service aan onze Peugeot 3008 zelf willen uitvoeren, in feite is de arbeid in de mechanica erg duur en de minst eenvoudige service kan snel meer dan € 100 bedragen. De nieuwste auto’s worden steeds complexer en we kunnen niet al hun routinematige service uitvoeren, maar sommige doen het als: onderhoud aan zijn peugeot 3008 kan zonder al te veel problemen worden uitgevoerd. We gaan je vandaag helpen selecteer de beste motorolie voor uw Peugeot 3008 , dit stelt u in staat om uw olie te verversen zonder enige hoofdpijn en om u een optimale werking van de motor te garanderen. Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst zien hoe u de juiste motorolie voor uw Peugeot 3008 selecteert dan, in een tweede stap, welke zijn 3 beste motoroliën voor uw Peugeot 3008 , en tot slot sluiten we af met enkele suggesties voor het kiezen van uw motorolie.

Zo kiest u de beste motorolie voor uw Peugeot 3008

>.

We zullen daarom ons artikel beginnen met een kleine koopgids om u te helpen selecteer de beste motorolie voor uw Peugeot 3008 met gemoedsrust. Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we de criteria bekijken die de soorten olie onderscheiden en vervolgens zullen we de verschillende soorten motorolie bekijken. Wat de reden ook is, u moet weten dat als u uw motorolie correct selecteert, u niet alleen bespaart, maar ook uw verbruik en uw CO2-uitstoot vermindert.

De specificaties die motoroliën voor Peugeot 3008 onderscheiden?

.

De functie van de motorolie in uw Peugeot 3008 is om uw motor te smeren om ervoor te zorgen dat alle versnellingen erin goed kunnen lopen , en om de integriteit van elk van zijn elementen te behouden. Daarnaast heeft deze olie, die alle wrijving zal beperken, andere functies zoals het voorkomen van corrosie, het helpen afvoeren van warmte in de motor en het garanderen van afdichting . Deze oliën zijn verkrijgbaar in blikken van 5 liter. We zullen nu de verschillende criteria voor het kopen van motorolie voor Peugeot 3008 :

 • De koude viscositeit van motorolie voor Peugeot 3008 (getal voor de letter «W», wat staat voor «Winter»): Deze waarde geeft het vermogen van de motor aan om koud te starten, afhankelijk van de viscositeit van de olie. 0W betekent -30°C; 5W betekent -25°C, 10W betekent -20°C en 15W betekent -15°C. Het is dus aan jou om deze aan te passen aan de weersomstandigheden waarin je met je Peugeot 3008 rijdt.
 • De hete viscositeit van de motorolie voor Peugeot 3008 (waarde volgend op de «W»): Waarde tussen 20 en 60, het is noodzakelijk om in gedachten te houden dat hoe hoger de waarde, hoe dikker de laag olie die u zult hebben als deze heet is om uw motor te beschermen, en hoe lager de waarde, hoe minder wrijving u zult hebben als het warm is en dus lager uw verbruik. Als u uw Peugeot 3008 echter in de stad of met een sportieve rijstijl gebruikt, is het beter om deze, hoewel warm, te beschermen.
 • De normen: ze zijn gemaakt op de achterkant van de oliebus, u kunt ze vinden zoals «ACEA C1 — C4» of «VW 500. 01», zijn slechts normen voor compatibiliteit met verschillende merken auto’s, u moet controleren in de handleiding van uw Peugeot 3008 dat de betreffende olie geschikt is voor uw motor.
 • Oliemerken: Houd er rekening mee dat het merk zeer weinig invloed moet hebben op uw redenering, er zijn voldoende objectieve specificaties in de samenstelling van motorolie voor Peugeot 3008 om te voorkomen dat u zich hoeft te concentreren op een subjectieve kwalificerende maatstaf zoals het merk, sommige autofabrikanten hebben partnerschappen en zullen u bepaalde merken aanbevelen, maar het is niet nodig om deze adviezen op te volgen.
Weiterlesen:
Hoe de airconditioning op een Peugeot 3008 aan te zetten?

De verschillende soorten motorolie voor uw Peugeot 3008

 • «Minerale» motoroliën 15w40: Ze worden minerale oliën genoemd omdat ze specifiek zijn gemaakt van ruwe geraffineerde olie, waardoor ze een maximale viscositeit krijgen en bijgevolg een dikte die geschikt is voor oude motoren die vaak olie verbruiken. Aan de andere kant zal het feit dat ze natuurlijk zijn ervoor zorgen dat ze hun smerende eigenschappen sneller verliezen, dus het zal nodig zijn om de intervallen tussen olieverversingen te verkorten.
 • Semi-synthetisch 10w40: Deze olie heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en wordt semi-synthetisch genoemd omdat het nog steeds bestaat uit verschillende componenten die de levensduur verlengen. Er wordt dus gesuggereerd voor een polyvalent gebruik van zijn auto. Bovendien bevordert het een eenvoudiger koude start dan een minerale olie. Desalniettemin moet u ervoor zorgen dat u de olie elke 10 km ververst.
 • De «synthetische» olie 5w40: Dit soort olie is echt aangepast aan de recente Peugeot 3008-motoren, in feite zal de bescherming van de motor optimaal zijn en begint de kou ook. Het is dus een goede keuze voor mensen die in stadscentra rijden, die een sportieve rijstijl hebben of die lange afstanden rijden en de frequentie van hun olieverversing willen verminderen.

De 3 beste motoroliën voor Peugeot 3008

We beginnen nu met onze tweede sectie waarin we ons zullen concentreren op de beste motoroliën voor Peugeot 3008 , we zullen onze keuze presenteren en u doorverwijzen naar de bestsellers, zodat u uw keuze in de beste omstandigheden kunt produceren. We hebben er een punt van gemaakt om alleen oliën te presenteren die zijn aangepast aan uw Peugeot 3008, zodat u «10w40» niet echt in onze selectie zult vinden.

Weiterlesen:
Hoe klap ik de achterbank neer in mijn Peugeot 3008?

Beste goedkope motorolie voor Peugeot 3008

We hebben de keuze gemaakt om de twee beste motoroliën voor Peugeot 3008 lowcost te selecteren, zodat u uw keuze kunt maken die overeenkomt met uw behoeften.

Castrol GTX 15W40

Met deze kwaliteitsolie kunt u met een gerust hart het oliepeil van uw Peugeot 3008 verversen of bijvullen tegen een onklopbare prijs.

Voordelen: 

 • Waar voor je geld
 • Perfect als uw motor er kilometers op begint te krijgen.
 • Minerale kwaliteit.

Ongemak

 • Periodiciteit van lediging, ongeveer 10 km
 • Koud beginvermogen als je in een koude regio woont

Mobil 3000 5W40

Een prestigieus merk dat u een kit aanbiedt om uw olie te verversen plus een extra 1 liter die u kunt gebruiken om het oliepeil van uw Peugeot 3008 te controleren.

.

Voordelen:

 • Een 100% synthetische olie die lang meegaat.
 • Geschikt voor intensief gebruik van uw auto.
 • Prijs.

nadelen:

 • Minder geschikt voor oudere motoren.

Beste middenklasse motorolie voor Peugeot 3008

Mobil Super 3000 FE 5W30

Deze synthetische olie biedt een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding en beschermt uw motor, turbo of injectie.

Voordelen

 • Hoogwaardig synthetisch materiaal waarmee u uw afvoeren kunt opbergen.
 • Een prijs voor deze interessante kwaliteit.
 • Geschikt voor alle soorten buizen

Ongemak

 • Minder geschikt voor oudere voertuigen of voertuigen met veel kilometers.

Beste premium motorolie voor Peugeot 3008

Castrol Rand 5W30

Een premium synthetische motorolie om uw Peugeot 3008 te beschermen tegen wrijving, zelfs in de slechtste omstandigheden.

Voordelen

 • Top of the range motorolie ideaal voor alle motoren van Peugeot 3008
 • Opstarten onder alle omstandigheden.

Ongemak

 • Je krijgt de prijs niet.
 • Niet ideaal voor oudere voertuigen
Weiterlesen:
Hoe het servicelampje Peugeot 3008 uit te schakelen

Castrol Magnatec 0W30

Een ultrasynthetische motorolie voor uw Peugeot 3008 die zal worden aangepast aan de moeilijkste motoren, zoals die met Start en Stop.

Voordelen

 • Koude start onder de slechtste omstandigheden.
 • Geschikt voor de meest veeleisende motoren.
 • Geschikt voor motoren uitgerust met Start en Stop

Ongemak

 • Je krijgt de prijs niet.
 • Niet ideaal voor oudere voertuigen of motoren met meer dan 200 kilometer

Enkele suggesties voor het kiezen van de juiste motorolie voor uw Peugeot 3008

En om dit artikel af te sluiten, zullen we u wat advies geven over hoe u goed gebruik kunt maken van de motorolie in uw Peugeot 3008 en de juiste keuze kunt maken wanneer u deze koopt:

  • Houd er rekening mee dat een open blik olie na een jaar moet worden weggegooid en niet meer mag worden gebruikt omdat het een goed onderdeel van zijn capaciteit verliest en uw motor kan beschadigen.
  • Neem de suggesties van de oliefabrikanten en autofabrikanten in acht en gebruik alleen oliën die compatibel zijn met de motor van uw Peugeot 3008

.

 • De door de motoroliefabrikant aangekondigde olieverversingsintervallen zijn belangrijk, overschrijd niet het aantal kilometers dat op de bus staat tussen elke olieverversing

.

Als u nog vragen heeft over de Peugeot 3008, aarzel dan niet om onze categorie Peugeot 3008 te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector