Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

De airco in mijn Volvo Xc40 is niet meer koud

Als je in de zomermaanden verkoeling wilt, of in de winter de mist uit je voorruit wilt halen, is airconditioning in auto’s tegenwoordig bijna een vereiste. Maar wat als de airconditioning in een Volvo Xc40 niet meer koud? Dit is precies de vraag die we in dit bericht zullen proberen te beantwoorden. Eerst bekijken we de verschillende complicaties die kunnen voorkomen dat de airconditioning in uw Volvo Xc40 afkoelt, en ten slotte bekijken we de oplossingen die voor u beschikbaar zijn om dit probleem aan te pakken.

WAAROM IS DE AIRCONDITIONING IN MIJN Volvo Xc40 NIET MEER KOUD?

We beginnen onze gids met de symptomen die kunnen rechtvaardigen dat de airconditioning van uw Volvo Xc40 niet meer koelt.

SLECHTE AIRCONDITIONING GEUR in mijn Volvo Xc40 airco

Een van de vrij algemene indicaties die u erop kunnen wijzen dat uw airconditioning niet werkt, is als u een muffe of vochtige geur in uw motorvoertuig heeft, en ja, een slechte geur kan een waarschuwing zijn voor een defect airconditioningsysteem , het kan blijvend zijn of gewoon aanwezig zijn wanneer u uw airconditioning inschakelt. Om een ​​oplossing voor deze storing te vinden, raden we u aan om onze gids over slechte airconditioninggeuren op de Volvo Xc40 te raadplegen.

AIRCONDITIONING GELUID OP Volvo Xc40

Een van de andere tekenen die u op een defecte airconditioner kunnen wijzen, is dat u een vreemd geluid voelt opkomen wanneer u uw airconditioner inschakelt (voel je vrij om de ventilatieopeningen te benaderen om te controleren of er sprake is van twijfelachtig geluid). Dit geluid kan duiden op een defecte airconditioningkoppeling of een defecte compressor van de klant.

Weiterlesen:
Hoe foutcode lezen op Volvo Xc40?

DRUKVERLIES IN HET AIRCONDITIONINGSCIRCUIT

Eigenlijk best moeilijk te identificeren zonder uitgebreide mechanische expertise, een drukverlies in het airconditioningsysteem van uw auto kan ertoe leiden dat uw airconditioning niet langer koud wordt. Er zijn verschillende mogelijke motieven voor dit drukverlies, die hieronder worden opgesomd:

  • Lekkage van koelmiddeldampen
  • niet werkende airconditioningcompressor

AIRCONDITIONINGSYSTEEM DAT HELEMAAL NIET WERKT op mijn Volvo Xc40

Eindelijk is het mogelijk dat de airconditioning in uw Volvo Xc40 niet meer koud is, alleen maar omdat uw airconditioning niet meer werkt. Hier zijn de verschillende oorsprongen van een airconditioningsysteem dat niet meer functioneert:

  • Compressor katrol HS: De compressor krijgt geen stroom meer en het circuit wordt gestopt.
  • Overdruk bezorgdheid: Hierdoor wordt het apparaat geactiveerd.
  • Defecte sensor: Net als bij overdruk zal het airconditioningsysteem overschakelen naar de veilige modus.

HOE BEVESTIG IK DE AIRCONDITIONING VAN MIJN Volvo Xc40 DIE NIET MEER KOELING?

Nu we het hebben kunnen opmerken belangrijkste triggers van een Volvo Xc40 airconditioningsysteem dat niet meer afkoelt, we laten u de verschillende oplossingen zien die voor u beschikbaar zijn . Om te beginnen moet u weten dat een airconditioningsysteem geavanceerd is en dat zelf reparaties willen uitvoeren niet altijd het beste idee is, ervan uitgaande dat u zeker bent van de oorzaak van de storing. Niettemin, hier zijn de belangrijkste mogelijke reparaties en een schatting van hun kosten.

Eerste stap, voordat u een grote reparatie uitvoert, reinig de airconditioning van uw Volvo Xc40, aarzel niet om onze gerichte inhoud over dit onderwerp te bekijken.

Als dit niet genoeg is, moet u de koelvloeistof aftappen en bijvullen, wat u ongeveer 100 euro zou kosten.

Weiterlesen:
Raam vast op Volvo Xc40, wat kan ik doen?

De koppeling van de airconditioning vervangen: u moet ongeveer 150 euro uitgeven aan auto-onderdelen en ongeveer 100 euro aan arbeid.

Zoeken naar en repareren van een airconditioningslek: afhankelijk van de positie van het lek kost het u min of meer, reken gemiddeld op 150/200 euro, inclusief de airco navulling.

Vervanging van een airco condensor: je moet rekenen op ongeveer 200 euro.

Het vervangen van de airco-gascompressor op de Volvo Xc40 kost ongeveer 500 euro met arbeid.

Als u meer handleidingen over de Volvo Xc40 nodig heeft, ga dan naar onze categorie Volvo Xc40.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector