Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een Volkswagen Passat 8 aan te zetten?

Het is waarschijnlijk heet, u heeft net een nieuwe auto aangeschaft en u wilt gebruik maken van een van de zeer handige opties van uw Volkswagen Passat 8, airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning geen moeilijke handeling, maar op deze pagina gaan we deze handeling bekijken, die, hoewel eenvoudig, voor beginners een beetje technisch kan zijn. Dus we zullen ontdekken hoe de airconditioning op een Volkswagen Passat 8 aan te zetten? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Passat 8 inschakelt en tot slot geven we u enkele tips voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Volkswagen Passat 8?

De airconditioning van uw Volkswagen Passat 8 werkt op dezelfde manier als die van uw koelkast, sterker nog, hij werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van zijn toestand (vloeistof of gas) koude zal afgeven. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volkswagen Passat 8 correct werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste onderdeel van uw airconditioningsysteem, het regelt de druk in uw circuit en het regelt de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als doel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en terug te brengen naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze overgang koude zal genereren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgegeven.
Weiterlesen:
Waardoor raakt mijn Volkswagen Passat 7 oververhit?

In de praktijk werkt deze unit in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas van toestand kunnen veranderen, waardoor warmte of koude wordt geproduceerd. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Volkswagen Passat 8 werkt.

Hoe zet je de airconditioning op Volkswagen Passat 8 aan?

Laten we nu verder gaan naar het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Volkswagen Passat 8 aan te zetten? Hoewel deze taak voor velen van jullie gemakkelijker is dan je denkt, zou het zonde zijn om er geen volledig gebruik van te maken omdat je niet weet hoe je hem moet inschakelen.

Schakel de airconditioning handmatig in op Volkswagen Passat 8

Er zijn twee soorten airconditioning op Volkswagen Passat 8, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, deze versie van de airconditioning op Volkswagen Passat 8 is wat we zouden het instapniveau kunnen noemen. In werkelijkheid geeft het je niet veel bedieningselementen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. Je kiest gewoon de ventilatiesterkte en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw Volkswagen Passat 8 in te schakelen, moet u de A/C-knop van uw Volkswagen Passat 8 inschakelen en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volkswagen Passat 8 instellen.

Schakel de automatische klimaatregeling in op een Volkswagen Passat 8

Tot slot gaan we kijken hoe de automatische airconditioning op Volkswagen Passat 8 . aan te zetten. Hoewel de aanpak sterk overeenkomt met handmatige airconditioning, zijn er enkele extra opties waarmee u met nog meer comfort kunt genieten van koude lucht. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de gewenste temperatuur in de cabine te kiezen en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling hebt u vaak de mogelijkheid om de optie «Bi-Zone» te gebruiken, die u de kans biedt om verschillende temperaturen te kiezen volgens de zones van uw Volkswagen Passat 8. Om de automatische airconditioning van uw Volkswagen Passat 8 in te schakelen Volkswagen Passat 8, je hoeft alleen maar de airco-knop van je ventilatie-unit aan te zetten, vervolgens de temperatuur te kiezen die je wilt bereiken en de airconditioning van je Volkswagen Passat XNUMX aan te laten staan.

Weiterlesen:
Hoe foutcode op Volkswagen Passat 7 lezen?

Enkele aanbevelingen voor het gebruik van de airconditioning van uw Volkswagen Passat 8

Om af te sluiten, het laatste deel van ons document, nu u hebt geleerd hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Passat 8 kunt inschakelen, zullen we u enkele praktische tips geven om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te behouden:

  • Wanneer u instapt in uw Volkswagen Passat 8 die in de zon heeft gestaan, open dan eerst uw ramen terwijl u dit doet omdat de airconditioning het teveel aan warme lucht verdrijft voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de wintermaanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de nevel van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger is deze nuttiger dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volkswagen Passat 8 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te sparen en vochtgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Als u een onaangename geur ontdekt die afkomstig is van de airconditioning van uw Volkswagen Passat 8, aarzel dan niet om ons document over dit onderwerp te raadplegen

.

 • Zet de airconditioning van uw Volkswagen Passat 8 regelmatig aan, zelfs in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te veel afwijkt van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom bovendien niet rechtstreeks op je gezicht, maar op je armen of borst.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Passat 8, aarzel dan niet om onze Volkswagen Passat 8 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector