Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een Volkswagen T-roc aan te zetten?

Het is misschien warm, u heeft net een nieuwe auto aangeschaft en u wilt een van de zeer handige functies van uw Volkswagen T-roc gebruiken, airconditioning!

Bij de meeste voertuigen is het inschakelen van de airconditioning geen ingewikkelde taak om uit te voeren, maar op deze pagina gaan we deze manipulatie bekijken, die, hoewel gebruikelijk, een beetje ingewikkeld kan zijn voor beginners. Dus we zullen zien hoe de airconditioning op een Volkswagen T-roc aan te zetten? Eerst zullen we zien hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volkswagen T-roc inschakelt en tot slot geven we u enkele tips voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Volkswagen T-roc?

De airconditioning van uw Volkswagen T-roc werkt op dezelfde manier als die van uw gezinskoelkast, de waarheid is dat hij werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van zijn toestand (vloeistof of gas) koude zal afgeven. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volkswagen T-roc naar behoren werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste element van uw airconditioning, het regelt de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als hoofddoel, net als een radiator, het gas in temperatuur te laten dalen en terug te brengen naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsventilator zal de onder druk staande vloeistof onderwerpen aan een hoge temperatuur waardoor deze direct in gas wordt omgezet en tijdens deze omschakeling zal koude worden gegenereerd die door de verdamper naar het passagierscompartiment wordt geleid.
Weiterlesen:
Aarzeling bij acceleratie Volkswagen T-roc

In de praktijk werkt dit apparaat in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas in staat worden gesteld om te transformeren, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Volkswagen T-roc werkt.

Hoe zet je de airconditioning op Volkswagen T-roc aan?

Laten we nu verder gaan naar het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Volkswagen T-roc aan te zetten? Hoewel dit proces voor de meesten van u eenvoudig genoeg is, zou het jammer zijn om er niet volledig gebruik van te maken, omdat u niet weet hoe u het moet inschakelen.

Schakel de airconditioning handmatig in op Volkswagen T-roc

Er zijn twee soorten airconditioning op Volkswagen T-roc, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit type airconditioning op Volkswagen T-roc is wat we het instapniveau zouden kunnen noemen. In feite geeft het je geen toegang tot veel instellingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto op te frissen. Je kiest eenvoudig het ventilatievermogen en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw Volkswagen T-roc in te schakelen, moet u eerst de airco-knop van uw Volkswagen T-roc aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volkswagen T-roc instellen.

Schakel de automatische klimaatregeling in op een Volkswagen T-roc

Tot slot zullen we erachter komen hoe de automatische airconditioning op Volkswagen T-roc in te schakelen. Hoewel de methode erg lijkt op handmatige airconditioning, zijn er enkele extra mogelijkheden waarmee u met extra gemak kunt genieten van koude lucht. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de temperatuur te kiezen die u in de cabine wilt hebben en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de keuze om de functie «Bi-Zone» te gebruiken, die u de mogelijkheid geeft om verschillende temperaturen te kiezen volgens de zones van uw Volkswagen T-roc. Om de automatische airconditioning van uw Volkswagen T-roc in te schakelen, hoeft u alleen maar de airco-knop van uw ventilatieapparaat aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning op uw Volkswagen T-roc te laten werken. .

Weiterlesen:
Motorkap zit vast op mijn Volkswagen T-roc, wat kan ik doen?

Enkele aanbevelingen voor het gebruik van de airconditioning van uw Volkswagen T-roc

Om af te sluiten, het laatste deel van ons artikel, nu u weet hoe u de airconditioning op uw Volkswagen T-roc moet inschakelen, zullen we enkele praktische tips bekijken om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te onderhouden:

  • Wanneer u in uw Volkswagen T-roc stapt die in de zon heeft gestaan, opent u eerst uw ramen tegelijk als de airconditioning om het teveel aan warme lucht af te voeren voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze effectiever zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volkswagen T-roc 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te sparen en vochtgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben gevonden die wordt veroorzaakt door de airconditioning in uw Volkswagen T-roc, aarzel dan niet om onze pagina over dit onderwerp te raadplegen

.

 • Zet regelmatig de airconditioning van uw Volkswagen T-roc aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Voor meer tips over de Volkswagen T-roc kunt u een kijkje nemen in de categorie Volkswagen T-roc.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector