Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een Volkswagen Touareg aan te zetten?

Het is vast warm buiten, u heeft net een nieuwe auto aangeschaft en u wilt een van de beste mogelijkheden van uw Volkswagen Touareg gebruiken: airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning geen ingewikkelde handeling, maar vandaag gaan we kijken naar deze handeling, die, hoewel gebruikelijk, voor beginners een beetje technisch kan zijn. Dus we zullen zien hoe de airconditioning op een Volkswagen Touareg aan te zetten? Eerst zullen we zien hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Touareg inschakelt en tot slot zullen we u enkele aanbevelingen geven voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Volkswagen Touareg?

De airconditioning van uw Volkswagen Touareg werkt op een zeer vergelijkbare manier als die van uw koelkast, in werkelijkheid werkt het met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van zijn toestand (vloeistof of gas) koude zal afgeven. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste onderdelen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volkswagen Touareg goed functioneert:

 • De compressor: Het is het belangrijkste element van uw airconditioning unit, het beheert de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit beheren.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als doel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en terug te brengen naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsventilator zal de onder druk staande vloeistof blootstellen aan een hoge temperatuur waardoor deze wordt omgezet in gas en tijdens deze omschakeling zal koude worden geproduceerd die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgeleverd.
Weiterlesen:
Hoeveel kilometers op laag brandstofverbruik met mijn Volkswagen Touareg ?

In de praktijk werkt dit apparaat in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, krijgt het koelgas de kans om van staat te veranderen, waardoor warmte of koude wordt geproduceerd. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Volkswagen Touareg werkt.

Hoe zet je de airconditioning op Volkswagen Touareg aan?

Laten we nu verder gaan met het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Volkswagen Touareg aan te zetten? Hoewel dit proces voor de meesten van jullie niet zo moeilijk is, zou het zonde zijn om er niet volledig gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je het aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Volkswagen Touareg

Er zijn twee soorten airconditioning op Volkswagen Touareg, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit soort airconditioning op Volkswagen Touareg is wat we zouden kunnen bel de goedkope. Het geeft je inderdaad niet toegang tot veel opties, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. Je kiest eenvoudig het ventilatievermogen en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw Volkswagen Touareg in te schakelen, moet u de airco-knop van uw Volkswagen Touareg aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volkswagen Touareg instellen.

Schakel de automatische klimaatregeling in op een Volkswagen Touareg

Tot slot zullen we erachter komen hoe de automatische airconditioning op Volkswagen Touareg in te schakelen. Hoewel de techniek zeer vergelijkbaar is met handmatige airconditioning, zijn er enkele aanvullende opties waarmee u frisse lucht met nog meer comfort kunt waarderen. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de temperatuur te selecteren die u in de cabine wilt hebben en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de mogelijkheid om de optie «Bi-Zone» te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te selecteren op basis van de zones van uw Volkswagen Touareg. Om de automatische airconditioning van uw Volkswagen Touareg in te schakelen, hoeft u alleen maar de aircoknop van uw ventilatieapparaat in te schakelen, vervolgens de gewenste temperatuur te selecteren en de airconditioning van uw Volkswagen Touareg aan te zetten.

Weiterlesen:
Hoe verander ik het stadslicht van mijn Volkswagen Touareg?

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw Volkswagen Touareg

Tot slot, het laatste deel van onze inhoudspagina, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Touareg inschakelt, zullen we enkele praktische aanbevelingen zien om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te onderhouden:

  • Wanneer u instapt in uw Volkswagen Touareg die in de zon heeft gestaan, opent u eerst uw ramen tegelijk met de airconditioning om de overtollige warme lucht te verdrijven en sluit u ze weer om uw airconditioning te laten werken.
  • In de wintermaanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze productiever zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volkswagen Touareg 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te sparen en vochtgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Als u een onaangename geur van de airconditioning in uw Volkswagen Touareg heeft geroken, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen

.

 • Zet de airconditioning van uw Volkswagen Touareg regelmatig aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar eerder op uw armen of borst.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Touareg in de categorie Volkswagen Touareg.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector