Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een Volkswagen Touran 2 aan te zetten?

Het is bijna zeker warm, u heeft net een nieuwe auto aangeschaft en u wilt gebruik maken van een van de meest waardevolle opties van uw Volkswagen Touran 2, airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning geen moeilijke handeling, maar vandaag gaan we dit proces bekijken, dat, hoewel heel eenvoudig, voor beginners een beetje lastig kan zijn. Dus we zullen het ontdekken hoe de airconditioning op een Volkswagen Touran 2 aan te zetten? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Touran 2 aanzet en om af te ronden zullen we u enkele suggesties geven voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Volkswagen Touran 2?

De airconditioning van uw Volkswagen Touran 2 werkt op dezelfde manier als die van uw koelkast, eigenlijk werkt hij met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas) koude zal afgeven. Dit systeem functioneert in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volkswagen Touran 2 correct werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste onderdeel van uw airconditioning systeem, het regelt de druk in uw circuit en regelt de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en terug te brengen naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze overgang koude zal genereren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt geleid.
Weiterlesen:
Volkswagen Touran 2 die alleen accelereert

In feite functioneert deze unit in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas de toestand kunnen veranderen, waardoor warmte of koude wordt geproduceerd. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Volkswagen Touran 2 werkt.

Hoe zet je de airconditioning op Volkswagen Touran 2 aan?

Laten we nu verder gaan met het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Volkswagen Touran 2 aan te zetten? Hoewel deze manipulatie voor de meesten van jullie niet zo moeilijk is, zou het zonde zijn om er niet het beste van te maken, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Schakel de airconditioning handmatig in op Volkswagen Touran 2

Er zijn twee soorten airconditioning op Volkswagen Touran 2, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit soort airconditioning op Volkswagen Touran 2 is wat we zouden de goedkope kunnen bellen. In werkelijkheid geeft het u geen toegang tot veel bedieningselementen, maar u heeft al de mogelijkheid om de lucht in uw auto te koelen. Je kiest gewoon de ventilatiesterkte en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw Volkswagen Touran 2 in te schakelen, moet u de A/C-knop van uw Volkswagen Touran 2 inschakelen en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volkswagen Touran 2 instellen.

Schakel de automatische klimaatregeling in op een Volkswagen Touran 2

Tot slot gaan we kijken hoe de automatische airconditioning op Volkswagen Touran 2 aan te zetten. Hoewel de methode zeer vergelijkbaar is met handmatige airconditioning, zijn er enkele extra mogelijkheden waarmee u frisse lucht met nog meer comfort kunt waarderen. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de gewenste temperatuur in de cabine te kiezen en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heb je in veel gevallen de mogelijkheid om de functie «Bi-Zone» te gebruiken, waarmee je de kans hebt om verschillende temperaturen te kiezen volgens de zones van je Volkswagen Touran 2. Om de automatische luchttoevoer in te schakelen airconditioning op uw Volkswagen Touran 2 hoeft u alleen de aircoknop van uw ventilatie-unit aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning op uw Volkswagen Touran 2 aan te laten staan.

Weiterlesen:
Wanneer schokdempers vervangen Volkswagen Touran 3 ?

Enkele aanbevelingen voor het gebruik van de airconditioning van uw Volkswagen Touran 2

Tot slot, het laatste deel van onze inhoud, nu u hebt geleerd hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Touran 2 inschakelt, zullen we enkele praktische suggesties zien om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te behouden:

  • Wanneer u in uw Volkswagen Touran 2 stapt die in de zon heeft gestaan, open dan eerst uw ramen terwijl u dit doet als airconditioning om het teveel aan warme lucht af te voeren voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • Tijdens de koude maanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger productiever is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volkswagen Touran 2 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor in stand te houden en vochtige luchtjes in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben ontdekt die afkomstig is van de airconditioning in uw Volkswagen Touran 2, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen

.

 • Zet de airconditioning van uw Volkswagen Touran 2 regelmatig aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom bovendien niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Indien u nog vragen heeft over de Volkswagen Touran 2, aarzel dan niet om onze Volkswagen Touran 2 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector