Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een Volkswagen Touran 3 aan te zetten?

Het is vast warm, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt graag een van de handigste eigenschappen van uw Volkswagen Touran 3 gebruiken: airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning geen moeilijke taak, maar in dit artikel gaan we dit proces bekijken, dat, hoewel eenvoudig, voor beginners een beetje technisch kan zijn. Dus we zullen zien hoe de airconditioning op een Volkswagen Touran 3 aan te zetten? Eerst zullen we zien hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Touran 3 inschakelt en ten slotte zullen we u enkele aanbevelingen geven voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Volkswagen Touran 3?

De airconditioning van uw Volkswagen Touran 3 werkt op dezelfde manier als die van uw gezinskoelkast, in feite werkt hij met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas) koud zal afgeven. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volkswagen Touran 3 naar behoren werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste onderdeel van uw airconditioning, het beheert de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en weer vloeibaar te maken (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze rechtstreeks in gas zal worden omgezet en tijdens deze overgang zal koude worden gecreëerd die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgegeven.
Weiterlesen:
Sleutellampje op Volkswagen Touran 2 blijft branden

In feite werkt dit systeem in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas de toestand kunnen veranderen, wat resulteert in de productie van warmte of koude. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Volkswagen Touran 3 werkt.

Hoe zet je de airconditioning op Volkswagen Touran 3 aan?

Laten we nu verder gaan met het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Volkswagen Touran 3 aan te zetten? Hoewel dit proces voor de meesten van jullie gemakkelijker is dan je denkt, zou het jammer zijn om er niet het beste van te maken, omdat je niet weet hoe je het aan moet zetten.

Schakel de airconditioning handmatig in op Volkswagen Touran 3

Er zijn twee soorten airconditioning op Volkswagen Touran 3, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, deze stijl van airconditioning op Volkswagen Touran 3 is wat we zouden het basisniveau kunnen noemen. Het geeft je inderdaad niet toegang tot veel opties, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. Je kiest gewoon de ventilatiesterkte en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw Volkswagen Touran 3 in te schakelen, moet u de A/C-knop van uw Volkswagen Touran 3 inschakelen en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volkswagen Touran 3 instellen.

Schakel de automatische klimaatregeling in op een Volkswagen Touran 3

Eindelijk zullen we zien hoe de automatische airconditioning op Volkswagen Touran 3 aan te zetten. Hoewel de aanpak erg lijkt op handmatige airconditioning, zijn er enkele extra mogelijkheden waarmee u verfrissende lucht met nog meer gemak kunt waarderen. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de temperatuur te kiezen die u in de cabine wilt hebben en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u in veel gevallen de mogelijkheid om de optie «Bi-Zone» te gebruiken, waarmee u verschillende temperaturen kunt kiezen, afhankelijk van de zones van uw Volkswagen Touran 3. Om de automatische airconditioning in te schakelen op uw Volkswagen Touran 3 hoeft u alleen maar de A/C-knop van uw ventilatiesysteem aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning op uw Volkswagen Touran 3 te laten werken.

Weiterlesen:
Hoe het riemalarm op Volkswagen Touran 2 uitschakelen?

Enkele aanbevelingen voor het gebruik van de airconditioning van uw Volkswagen Touran 3

Om af te ronden, het laatste deel van de inhoud van ons artikel, nu u hebt geleerd hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Touran 3 inschakelt, zullen we u enkele praktische aanbevelingen geven om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te onderhouden:

  • Wanneer u aankomt in uw Volkswagen Touran 3 die in de zon heeft gestaan, opent u eerst uw ramen tegelijk met de airconditioning om de overtollige warme lucht te verdrijven voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de wintermaanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze effectiever zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volkswagen Touran 3 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te onderhouden en vochtige luchtjes in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur van de airconditioning in uw Volkswagen Touran 3 hebben gevonden, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen

.

 • Zet de airconditioning van uw Volkswagen Touran 3 vaak aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar eerder op uw armen of borst.

Wanneer u nog vragen heeft over de Volkswagen Touran 3, aarzel dan niet om onze Volkswagen Touran 3 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector