Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een Volkswagen Touran aan te zetten?

Het is vast warm buiten, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt gebruik maken van een van de handigste mogelijkheden van uw Volkswagen Touran, airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het niet ingewikkeld om de airconditioning aan te zetten, maar in dit artikel gaan we kijken naar deze manipulatie, die, hoewel eenvoudig, een beetje technisch kan zijn voor beginners. Dus we zullen ontdekken hoe de airconditioning op een Volkswagen Touran aan te zetten? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Touran inschakelt en ten slotte zullen we u enkele aanbevelingen geven voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Volkswagen Touran?

De airconditioning van uw Volkswagen Touran werkt op dezelfde manier als die van uw koelkast, hij werkt namelijk met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas) koude zal produceren. Dit systeem functioneert in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volkswagen Touran naar behoren werkt:

 • De compressor: Het is het essentiële element van uw airconditioning unit, het regelt de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en weer vloeibaar te maken (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze direct in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling koude zal produceren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgegeven.
Weiterlesen:
Hoe de voorste richtingaanwijzerlamp op mijn Volkswagen Touran 3 vervangen?

In feite functioneert dit systeem in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, zal het koelgas in staat worden gesteld om van toestand te veranderen, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Volkswagen Touran werkt.

Hoe zet je de airconditioning van Volkswagen Touran aan?

Laten we nu doorgaan naar de sectie die u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Volkswagen Touran aan te zetten? Hoewel deze taak voor velen van jullie niet zo moeilijk is, zou het zonde zijn om er niet het beste van te maken, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Schakel de airconditioning handmatig in op Volkswagen Touran

Er zijn twee soorten airconditioning op Volkswagen Touran, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest populaire van de twee, de handmatige airconditioning, deze vorm van airconditioning op Volkswagen Touran is wat we zouden kunnen bel de goedkope. In feite geeft het je geen toegang tot veel aanpassingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. U kunt alleen de ventilatie-intensiteit en de temperatuur van de lucht die uw systeem blaast selecteren. Om de airconditioning van uw Volkswagen Touran in te schakelen, moet u de airco-knop van uw Volkswagen Touran aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volkswagen Touran instellen.

Schakel de automatische klimaatregeling in op een Volkswagen Touran

Tot slot zullen we zien hoe de automatische airconditioning op Volkswagen Touran in te schakelen. Hoewel de techniek heel identiek is aan handmatige airconditioning, zijn er enkele extra mogelijkheden waarmee u kunt profiteren van verfrissende lucht met extra comfort. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de gewenste temperatuur in de cabine te selecteren en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u in veel gevallen de mogelijkheid om de optie «Bi-Zone» te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te selecteren, afhankelijk van de zones van uw Volkswagen Touran. Om de automatische airconditioning van uw Volkswagen Touran in te schakelen, hoeft u alleen maar de airco-knop van uw ventilatiesysteem aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te selecteren en de airconditioning van uw Volkswagen Touran aan te zetten.

Weiterlesen:
Hoe parkeersensoren op Volkswagen Touran te installeren?

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw Volkswagen Touran

Om af te sluiten, het laatste deel van onze inhoud, nu u begrijpt hoe u de airconditioning van uw Volkswagen Touran inschakelt, zullen we u enkele praktische aanbevelingen geven om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te onderhouden:

  • Wanneer u aankomt in uw Volkswagen Touran die in de zon heeft gestaan, open dan eerst uw ramen terwijl u dit doet omdat de airconditioning de overtollige warme lucht afvoert voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • Tijdens de koude maanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze effectiever zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volkswagen Touran 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te onderhouden en vochtgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Als u een onaangename geur heeft ontdekt die afkomstig is van de airconditioning in uw Volkswagen Touran, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te bekijken

.

 • Zet de airconditioning van uw Volkswagen Touran regelmatig aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Touran in de categorie Volkswagen Touran.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector