Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een Volkswagen Transporter 4 aan te zetten?

Het is zeer waarschijnlijk de zomer, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt gebruik maken van een van de beste opties van uw Volkswagen Transporter 4, airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning niet ingewikkeld, maar in dit artikel gaan we deze manipulatie bekijken, die, hoewel eenvoudig, voor beginners een beetje lastig kan zijn. Dus we zullen zien hoe de airconditioning op een Volkswagen Transporter 4 aan te zetten? Eerst zullen we zien hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Transporter 4 inschakelt en ten slotte zullen we u enkele suggesties geven voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Volkswagen Transporter 4?

De airconditioning van uw Volkswagen Transporter 4 werkt op dezelfde manier als die van uw gezinskoelkast, hij werkt namelijk met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van zijn toestand (vloeistof of gas) koude zal afgeven. Dit systeem functioneert in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste componenten die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 4 naar behoren werkt:

 • De compressor: Het is het essentiële onderdeel van uw airconditioning, het verwerkt de druk in uw circuit en het beheert de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als doel, net als een radiator, het gas in temperatuur te laten dalen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling zal er koude ontstaan ​​die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgegeven.
Weiterlesen:
Hoe luidsprekers op Volkswagen Transporter veranderen?

In feite functioneert deze eenheid in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas de toestand kunnen wijzigen, waardoor warmte of koude wordt geproduceerd. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 4 werkt.

Hoe zet je de airconditioning op Volkswagen Transporter 4 aan?

Laten we nu verder gaan met het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Volkswagen Transporter 4 aan te zetten? Hoewel deze manipulatie voor velen van jullie niet moeilijk is, zou het zonde zijn om er geen gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Volkswagen Transporter 4

Er zijn twee soorten airconditioning op Volkswagen Transporter 4, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest populaire van de twee, de handmatige airconditioning, deze versie van de airconditioning op Volkswagen Transporter 4 is wat we zouden het basisniveau kunnen noemen. In werkelijkheid geeft het je niet veel opties, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. Je selecteert eenvoudig de ventilatie-intensiteit en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 4 in te schakelen, moet u de A/C-knop van uw Volkswagen Transporter 4 inschakelen en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volkswagen Transporter 4 instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Volkswagen Transporter 4

Tot slot zullen we erachter komen hoe de automatische airconditioning op Volkswagen Transporter 4 . aan te zetten. Hoewel de techniek vrijwel identiek is aan handmatige airconditioning, zijn er enkele extra opties waarmee u met veel meer comfort kunt genieten van verfrissende lucht. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de gewenste temperatuur in de cabine te selecteren en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u in veel gevallen de mogelijkheid om de functie «Bi-Zone» te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te selecteren, afhankelijk van de zones van uw Volkswagen Transporter 4. Om de automatische airconditioning in te schakelen op uw Volkswagen Transporter 4 hoeft u alleen de aircoknop van uw ventilatie-unit aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te selecteren en de airconditioning op uw Volkswagen Transporter 4 aan te laten staan.

Weiterlesen:
Hoe luidsprekers op Volkswagen Transporter 4 vervangen?

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 4

Om af te sluiten, het laatste deel van de inhoud van ons artikel, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Transporter 4 inschakelt, zullen we u enkele praktische suggesties geven om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te behouden:

  • Wanneer u aankomt in uw Volkswagen Transporter 4 die in de zon heeft gestaan, opent u eerst uw ramen tegelijk met de airconditioning om de overtollige warme lucht te verdrijven voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de wintermaanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger nuttiger is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volkswagen Transporter 4 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te behouden en vochtigheidsgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Als u een onaangename geur heeft opgemerkt die wordt veroorzaakt door de airconditioning in uw Volkswagen Transporter 4, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te lezen

.

 • Zet de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 4 regelmatig aan, ook in de winter, om hem naar behoren te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar eerder op uw armen of borst.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Transporter 4 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Transporter 4.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector