Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een Volkswagen Transporter 5 aan te zetten?

Het is bijna zeker zomer, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt een van de beste functies van uw Volkswagen Transporter 5, airconditioning, gebruiken!

Bij de meeste motorvoertuigen is het aanzetten van de airconditioning geen ingewikkelde taak om te volbrengen, maar op deze pagina gaan we deze manipulatie bekijken, die, hoewel zeer eenvoudig, voor beginners een beetje technisch kan zijn. Dus we zullen ontdekken hoe de airconditioning op een Volkswagen Transporter 5 aan te zetten? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Transporter 5 inschakelt en tot slot zullen we u enkele aanbevelingen geven voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Volkswagen Transporter 5?

De airconditioning van uw Volkswagen Transporter 5 werkt op dezelfde manier als die van uw koelkast, in werkelijkheid werkt hij met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas) koude zal produceren. Dit systeem functioneert in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 5 correct werkt:

 • De compressor: Het is het essentiële onderdeel van uw airconditioning, het verwerkt de druk in uw circuit en het regelt de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als doel, net als een radiator, het gas in temperatuur te laten dalen en terug te brengen naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling koude zal creëren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt gestuurd.
Weiterlesen:
Lekkende injector op mijn Volkswagen Transporter 5, wat te doen?

In de praktijk functioneert deze unit in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, zal het koelgas in staat worden gesteld om te transformeren, waardoor warmte of koude wordt geproduceerd. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 5 werkt.

Hoe zet je de airconditioning op Volkswagen Transporter 5 aan?

Laten we nu verder gaan naar het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Volkswagen Transporter 5 aan te zetten? Hoewel dit proces voor velen van jullie niet zo moeilijk is, zou het jammer zijn om er geen gebruik van te maken omdat je niet weet hoe je het aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Volkswagen Transporter 5

Er zijn twee soorten airconditioning op Volkswagen Transporter 5, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit soort airconditioning op Volkswagen Transporter 5 is wat we zouden het basisniveau kunnen noemen. In feite geeft het je geen toegang tot veel bedieningselementen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. Je kiest eenvoudig de ventilatiesterkte en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 5 in te schakelen, moet u de A/C-knop van uw Volkswagen Transporter 5 inschakelen en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volkswagen Transporter 5 instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Volkswagen Transporter 5

Om te eindigen, zullen we ontdekken hoe de automatische airconditioning op Volkswagen Transporter 5 . aan te zetten. Hoewel de methode heel dicht bij handmatige airconditioning ligt, zijn er enkele aanvullende opties waarmee u frisse lucht met veel meer gemak kunt waarderen. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de gewenste temperatuur in de cabine te kiezen en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heb je vaak de mogelijkheid om de «Bi-Zone»-functie te gebruiken, waarmee je de kans hebt om verschillende temperaturen te kiezen op basis van de zones van je Volkswagen Transporter 5. Om de automatische airconditioning van je Volkswagen Transporter 5 in te schakelen Volkswagen Transporter 5, je hoeft alleen maar de aircoknop van je ventilatie-unit aan te zetten, vervolgens de temperatuur te kiezen die je wilt bereiken en de airconditioning van je Volkswagen Transporter XNUMX aan te laten staan.

Weiterlesen:
Hoe parkeersensoren op Volkswagen Transporter 6 installeren?

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 5

Om af te sluiten, het laatste deel van onze inhoudspagina, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Transporter 5 inschakelt, zullen we u enkele praktische aanbevelingen geven om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te behouden:

  • Wanneer u in uw Volkswagen Transporter 5 stapt die in de zon heeft gestaan, open dan eerst uw ramen tegelijk als de airconditioning om het teveel aan warme lucht te verdrijven voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze productiever zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volkswagen Transporter 5 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te sparen en vochtgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur van de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 5 bespeuren, lees dan zeker onze pagina over dit onderwerp.

.

 • Zet de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 5 regelmatig aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Wanneer u nog vragen heeft over de Volkswagen Transporter 5, aarzel dan niet om onze Volkswagen Transporter 5 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector