Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een Volkswagen Transporter 6 aan te zetten?

Het is vast warm, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt gebruik maken van een van de meest waardevolle functies van uw Volkswagen Transporter 6, airconditioning!

Bij de meeste voertuigen is het inschakelen van de airconditioning niet moeilijk, maar op deze pagina gaan we kijken naar dit proces, dat, hoewel eenvoudig, voor beginners een beetje ingewikkeld kan zijn. Dus we zullen het ontdekken hoe de airconditioning op een Volkswagen Transporter 6 aan te zetten? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Transporter 6 aanzet en om af te ronden zullen we u enkele suggesties geven voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Volkswagen Transporter 6?

De airconditioning van uw Volkswagen Transporter 6 werkt op dezelfde manier als die van uw koelkast, in feite werkt hij met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas) koud zal afgeven. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste componenten die ervoor zullen zorgen dat de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 6 naar behoren werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste onderdeel van uw airconditioningsysteem, het beheert de druk in uw circuit en het regelt de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als doel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en terug te brengen naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsventilator zal de onder druk staande vloeistof onderwerpen aan een hoge temperatuur waardoor deze direct in gas verandert en tijdens deze omschakeling zal koude worden gegenereerd die door de verdamper naar het passagierscompartiment wordt gestuurd.
Weiterlesen:
Trilling van het rempedaal op Volkswagen Transporter ?

In de praktijk werkt dit systeem in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas van toestand kunnen veranderen, waardoor warmte of koude wordt geproduceerd. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 6 werkt.

Hoe zet je de airconditioning op Volkswagen Transporter 6 aan?

Laten we nu verder gaan met het gedeelte dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Volkswagen Transporter 6 aan te zetten? Hoewel dit proces voor de meesten van jullie niet zo moeilijk is, zou het jammer zijn om er geen gebruik van te maken omdat je niet weet hoe je het aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Volkswagen Transporter 6

Er zijn twee soorten airconditioning op Volkswagen Transporter 6, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit type airconditioning op Volkswagen Transporter 6 is wat we zouden het instapniveau kunnen noemen. In werkelijkheid geeft het je geen toegang tot veel instellingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. Je selecteert eenvoudig de ventilatie-intensiteit en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 6 in te schakelen, moet u de A/C-knop van uw Volkswagen Transporter 6 inschakelen en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volkswagen Transporter 6 instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Volkswagen Transporter 6

Eindelijk zullen we erachter komen hoe de automatische airconditioning op Volkswagen Transporter 6 . aan te zetten. Hoewel de aanpak sterk overeenkomt met handmatige airconditioning, zijn er enkele extra opties waarmee u verfrissende lucht met veel meer gemak kunt waarderen. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de gewenste temperatuur in de cabine te selecteren en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de keuze om de functie «Bi-Zone» te gebruiken, waarmee u verschillende temperaturen kunt selecteren op basis van de zones van uw Volkswagen Transporter 6. Om de automatische airconditioning van uw Volkswagen Transporter 6 in te schakelen Volkswagen Transporter 6, u hoeft alleen maar de airco-knop van uw ventilatiesysteem aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te selecteren en de airconditioning van uw Volkswagen Transporter XNUMX aan te laten staan.

Weiterlesen:
Hoe de koplampen op Volkswagen Transporter 6 afstellen?

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 6

Om af te sluiten, het laatste deel van onze inhoud, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Transporter 6 inschakelt, zullen we u enkele praktische suggesties geven om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te onderhouden:

  • Wanneer u instapt in uw Volkswagen Transporter 6 die in de zon heeft gestaan, open dan eerst uw ramen tegelijk met de airconditioning om de overtollige warme lucht kwijt te raken voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger is deze handiger dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volkswagen Transporter 6 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te behouden en vochtgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Als u een onaangename geur heeft ontdekt die afkomstig is van de airconditioning in uw Volkswagen Transporter 6, aarzel dan niet om de inhoud van ons artikel over dit onderwerp te lezen

.

 • Zet de airconditioning van uw Volkswagen Transporter 6 regelmatig aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Transporter 6 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Transporter 6.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector