Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een Volkswagen Transporter aan te zetten?

Het is waarschijnlijk heet buiten, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt graag gebruik maken van een van de meest waardevolle functies van uw Volkswagen Transporter, airconditioning!

Bij de meeste motorvoertuigen is het niet ingewikkeld om de airconditioning aan te zetten, maar in dit artikel gaan we deze manipulatie bekijken, die, hoewel gebruikelijk, voor beginners een beetje ingewikkeld kan zijn. Dus we zullen zien hoe de airconditioning op een Volkswagen Transporter aan te zetten? Eerst zullen we zien hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volkswagen Transporter inschakelt en tot slot geven we u enkele aanbevelingen voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op Volkswagen Transporter?

De airconditioning van uw Volkswagen Transporter werkt op een zeer vergelijkbare manier als die van uw gezinskoelkast, sterker nog, hij werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van zijn toestand (vloeistof of gas) koude zal afgeven. Dit systeem functioneert in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volkswagen Transporter goed werkt:

 • De compressor: Het is het hoofdbestanddeel van uw airconditioningsysteem, het regelt de druk in uw circuit en het regelt de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als doel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en terug te brengen naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze rechtstreeks in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling zal er koude ontstaan ​​die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt geleid.
Weiterlesen:
Hoe een trekhaak elektrische Volkswagen Transporter installeren?

In de praktijk functioneert dit systeem in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas de toestand kunnen veranderen, wat resulteert in de productie van warmte of koude. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Volkswagen Transporter werkt.

Hoe zet je de airconditioning op Volkswagen Transporter aan?

Laten we nu verder gaan met het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Volkswagen Transporter aan te zetten? Hoewel deze taak voor velen van jullie eenvoudig genoeg is, zou het zonde zijn om er geen baat bij te hebben, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Volkswagen Transporter

Er zijn twee soorten airconditioning op Volkswagen Transporter, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest populaire van de twee, de handmatige airconditioning, deze vorm van airconditioning op Volkswagen Transporter is wat we zouden kunnen bel het instapniveau. Het geeft je inderdaad geen toegang tot veel configuraties, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. Je kiest eenvoudig de ventilatiesterkte en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw Volkswagen Transporter in te schakelen, moet u de airco-knop van uw Volkswagen Transporter aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volkswagen Transporter instellen.

Zet de automatische klimaatregeling op een Volkswagen Transporter aan

Tot slot zullen we ontdekken hoe de automatische airconditioning op Volkswagen Transporter in te schakelen. Hoewel het proces erg lijkt op handmatige airconditioning, zijn er enkele extra mogelijkheden waarmee u koude lucht met meer comfort kunt waarderen. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de gewenste temperatuur in de cabine te kiezen en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de mogelijkheid om de optie «Bi-Zone» te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te kiezen volgens de zones van uw Volkswagen Transporter. Om de automatische airconditioning van uw Volkswagen Transporter in te schakelen, hoeft u alleen maar de airco-knop van uw ventilatiesysteem aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning van uw Volkswagen Transporter aan te laten staan.

Weiterlesen:
Hoe verander ik de zijspiegel op mijn Volkswagen Transporter 5?

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw Volkswagen Transporter

Tot slot, het laatste deel van onze inhoudspagina, nu u begrijpt hoe u de airconditioning van uw Volkswagen Transporter inschakelt, zullen we u enkele praktische aanbevelingen doen om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te behouden:

  • Wanneer u aankomt in uw Volkswagen Transporter die in de zon heeft gestaan, opent u eerst uw ramen tegelijk als de airconditioning om de overtollige warme lucht kwijt te raken voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • Tijdens de koude maanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze krachtiger zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volkswagen Transporter 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te onderhouden en vochtgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben geconstateerd die afkomstig is van de airconditioning in uw Volkswagen Transporter, aarzel dan niet om ons document over dit onderwerp te lezen

.

 • Zet de airconditioning van uw Volkswagen Transporter regelmatig aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Transporter, aarzel dan niet om onze categorie Volkswagen Transporter te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector