Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een volvo v40 aan te zetten?

Het is zeer waarschijnlijk warm, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt een van de beste functies van uw volvo v40, airconditioning, gebruiken!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning geen moeilijke handeling, maar vandaag gaan we dit proces bekijken, dat, hoewel eenvoudig, voor beginners een beetje technisch kan zijn. Dus we zullen het ontdekken hoe zet ik de airconditioning op een volvo v40 aan? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw volvo v40 inschakelt en ten slotte zullen we u enkele aanbevelingen geven voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op volvo v40?

De airconditioning van uw volvo v40 werkt op dezelfde manier als die van uw koelkast, sterker nog, hij werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van zijn toestand (vloeistof of gas) koude zal produceren. Dit systeem functioneert in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste onderdelen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw volvo v40 goed werkt:

 • De compressor: Het is het essentiële onderdeel van uw airconditioning, het verwerkt de druk in uw circuit en het beheert de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als doel, net als een radiator, het gas in temperatuur te laten dalen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsventilator zal de onder druk staande vloeistof onderwerpen aan een hoge temperatuur waardoor deze in gas wordt omgezet en tijdens deze overgang zal koude worden gegenereerd die door de verdamper naar het passagierscompartiment wordt geleid.
Weiterlesen:
Hoe bouw je een 2-zits volvo v40 om naar een 5-zits?

In feite functioneert dit systeem in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas in staat worden gesteld om van toestand te veranderen, waardoor warmte of koude wordt geproduceerd. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw volvo v40 werkt.

Hoe zet je de airconditioning op volvo v40 aan?

Laten we nu verder gaan naar het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op volvo v40 aan te zetten? Hoewel deze taak voor de meesten van jullie niet moeilijk is, zou het zonde zijn om er niet volledig gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op volvo v40

Er zijn twee soorten airconditioning op de volvo v40, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, deze stijl van de airconditioning op de volvo v40 is wat we zouden kunnen bel het instapniveau. In werkelijkheid geeft het je geen toegang tot veel instellingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto op te frissen. Je kiest gewoon de ventilatie-intensiteit en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw volvo v40 in te schakelen, moet u de airco-knop van uw volvo v40 aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw volvo v40 instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een volvo v40

Eindelijk zullen we ontdekken hoe de automatische airconditioning op volvo v40 . aan te zetten. Hoewel de aanpak erg lijkt op handmatige airconditioning, zijn er enkele extra opties waarmee u verfrissende lucht kunt waarderen met meer comfort. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de gewenste temperatuur in de cabine te selecteren en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de mogelijkheid om de functie «Bi-Zone» te gebruiken, waarmee u verschillende temperaturen kunt kiezen, afhankelijk van de zones van uw volvo v40. Om de automatische airconditioning van uw volvo v40 in te schakelen, hoeft u alleen maar de airco-knop van uw ventilatiesysteem aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te selecteren en de airconditioning op uw volvo v40 aan te laten staan.

Weiterlesen:
Hoe Android Auto verbinden met volvo v40?

Enkele aanbevelingen voor het gebruik van de airconditioning van uw volvo v40

Tot slot, het laatste deel van onze inhoudspagina, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw volvo v40 inschakelt, zullen we u enkele praktische aanbevelingen doen om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te behouden:

  • Wanneer u uw volvo v40 betreedt die in de zon heeft gestaan, open dan eerst uw ramen terwijl u dit doet als airconditioning om het teveel aan warme lucht af te voeren voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de wintermaanden kunt u uw airconditioner gebruiken om de nevel van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger nuttiger is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw volvo v40 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te behouden en vochtgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Indien u een onaangename geur opmerkt die afkomstig is van de airconditioning in uw volvo v40, aarzel dan niet om onze pagina over dit onderwerp te raadplegen

.

 • Zet de airconditioning van uw volvo v40 vaak aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Als je meer tutorials over de volvo v40 wilt, ga dan naar onze categorie volvo v40.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector