Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een volvo v90 aan te zetten?

Het is hoogstwaarschijnlijk warm, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt gebruik maken van een van de zeer handige opties van uw volvo v90, airconditioning!

Bij de meeste voertuigen is het inschakelen van de airconditioning geen ingewikkelde taak, maar in dit artikel gaan we dit proces bekijken, dat, hoewel gewoon, voor beginners een beetje lastig kan zijn. Dus we zullen ontdekken hoe zet ik de airconditioning op een volvo v90 aan? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw volvo v90 inschakelt en ten slotte zullen we u enkele tips geven over het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op volvo v90?

De airconditioning van uw volvo v90 werkt op een zeer vergelijkbare manier als die van uw gezinskoelkast, hij werkt namelijk met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas) koud zal afgeven. Dit systeem functioneert in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste onderdelen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw volvo v90 correct werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste element van uw airconditioningsysteem, het regelt de druk in uw circuit en het regelt de circulatie van vloeistoffen in het circuit.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, het gas in temperatuur te laten dalen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze overgang koude zal produceren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt gestuurd.
Weiterlesen:
Hoe Android Auto verbinden met volvo v90?

In feite functioneert dit systeem in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas de toestand kunnen veranderen, wat resulteert in de productie van warmte of koude. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw volvo v90 werkt.

Hoe zet je de airconditioning op volvo v90 aan?

Laten we nu verder gaan naar het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op volvo v90 aan te zetten? Hoewel deze manipulatie voor velen van jullie niet zo moeilijk is, zou het zonde zijn om er niet volledig gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op volvo v90

Er zijn twee soorten airconditioning op volvo v90, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, deze vorm van airconditioning op de volvo v90 is wat we zouden kunnen bel het instapniveau. Het geeft je inderdaad niet toegang tot veel opties, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto op te frissen. Je kiest gewoon de ventilatie-intensiteit en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw volvo v90 in te schakelen, moet u de airco-knop van uw volvo v90 aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw volvo v90 instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een volvo v90

Om te eindigen, zullen we ontdekken hoe de automatische airconditioning op volvo v90 . aan te zetten. Hoewel de techniek erg identiek is aan handmatige airconditioning, zijn er enkele extra mogelijkheden waarmee u met veel meer comfort kunt genieten van verfrissende lucht. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de gewenste temperatuur in de cabine te selecteren en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heb je vaak de keuze om de optie «Bi-Zone» te gebruiken, die je de kans geeft om verschillende temperaturen te kiezen op basis van de zones van je volvo v90. Om de automatische airconditioning van uw volvo v90 in te schakelen, hoeft u alleen maar de airco-knop van uw ventilatiesysteem aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te selecteren en de airconditioning op uw volvo v90 te laten werken.

Weiterlesen:
Hoe de achterbank volvo v90 te verwijderen?

Enkele aanbevelingen voor het gebruik van de airconditioning van uw volvo v90

Tot slot, het laatste deel van onze inhoud, nu u weet hoe u de airconditioning op uw volvo v90 inschakelt, zullen we u enkele praktische tips geven om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te behouden:

  • Wanneer u instapt in uw volvo v90 die in de zon heeft gestaan, open dan eerst uw ramen terwijl u dit doet omdat de airconditioning de overtollige warme lucht afvoert voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger nuttiger is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw volvo v90 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te onderhouden en vochtgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Als u een onaangename geur heeft ontdekt die afkomstig is van de airconditioning in uw volvo v90, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te lezen

.

 • Zet de airconditioning van uw volvo v90 regelmatig aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom bovendien niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Als je meer tutorials over de volvo v90 wilt, ga dan naar onze categorie volvo v90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector