Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een Volvo Xc40 aan te zetten?

Het is misschien wel warm buiten, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt gebruik maken van één van de handigste opties van uw Volvo Xc40, airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning niet moeilijk, maar op deze pagina gaan we kijken naar deze actie, die, hoewel erg eenvoudig, voor beginners een beetje ingewikkeld kan zijn. Dus we zullen ontdekken hoe de airconditioning op een Volvo Xc40 aan te zetten? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw Volvo Xc40 kunt inschakelen en ten slotte zullen we u enkele suggesties geven voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op de Volvo Xc40?

De airconditioning van uw Volvo Xc40 werkt op dezelfde manier als die van uw koelkast, het werkt namelijk met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas) koud zal afgeven. Dit systeem functioneert in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste elementen die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw Volvo Xc40 naar behoren werkt:

 • De compressor: Het is het belangrijkste element van uw airconditioning, het regelt de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als doel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en terug te gaan naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze overgang koude zal produceren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgegeven.
Weiterlesen:
Waar is de zekering van de autoradio op de Volvo Xc40?

In feite functioneert deze unit in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, zal het koelgas van toestand kunnen veranderen, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Volvo Xc40 werkt.

Hoe zet je de airconditioning op Volvo Xc40 aan?

Laten we nu verder gaan naar het deel dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op de Volvo Xc40 aan te zetten? Hoewel deze manipulatie voor velen van jullie makkelijker is dan je denkt, zou het zonde zijn om er geen misbruik van te maken omdat je niet weet hoe je het aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Volvo Xc40

Er zijn twee soorten airconditioning op de Volvo Xc40, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit type airconditioning op de Volvo Xc40 is wat we zouden kunnen bel het basisniveau. Het geeft je inderdaad niet veel toegang tot veel bedieningselementen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. U kunt alleen het ventilatievermogen en de temperatuur kiezen van de lucht die uw systeem blaast. Om de airconditioning van uw Volvo Xc40 in te schakelen, moet u de aircoknop van uw Volvo Xc40 aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volvo Xc40 instellen.

Schakel de automatische klimaatregeling in op een Volvo Xc40

Eindelijk zullen we ontdekken hoe de automatische airconditioning op de Volvo Xc40 in te schakelen. Hoewel de methode sterk overeenkomt met handmatige airconditioning, zijn er enkele extra opties waarmee u met extra gemak kunt profiteren van koude lucht. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de temperatuur te kiezen die u in de cabine wilt hebben en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u vaak de mogelijkheid om de optie «Bi-Zone» te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te selecteren op basis van de zones van uw Volvo Xc40. Om de automatische airconditioning van uw Volvo Xc40 in te schakelen, hoeft u alleen maar de airco-knop van uw ventilatie-unit aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te kiezen en de airconditioning op uw Volvo Xc40 te laten werken.

Weiterlesen:
Hoe verwijder je de wieldop van mijn Volvo Xc40?

Enkele aanbevelingen voor het gebruik van de airconditioning van uw Volvo Xc40

Tot slot, het laatste deel van ons document, nu u weet hoe u de airconditioning van uw Volvo Xc40 kunt inschakelen, zullen we u enkele praktische suggesties geven om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te behouden:

  • Wanneer u in uw Volvo Xc40 stapt die in de zon heeft gestaan, open dan eerst uw ramen tegelijk met de airconditioning om de overtollige warme lucht te verdrijven en sluit ze om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger nuttiger is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw Volvo Xc40 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor in stand te houden en vochtige luchtjes in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur van de airconditioning in uw Volvo Xc40 constateren, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen

.

 • Zet de airconditioning van uw Volvo Xc40 regelmatig aan, zelfs in de winter, om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Kijk voor meer tips over de Volvo Xc40 in de categorie Volvo Xc40.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector