Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning op een volvo xc70 aan te zetten?

Het is misschien warm, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt gebruik maken van een van de zeer handige functies van uw volvo xc70, airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning geen moeilijke handeling, maar in dit artikel gaan we kijken naar dit proces, dat, hoewel eenvoudig, voor beginners een beetje lastig kan zijn. Dus we zullen het ontdekken hoe zet ik de airconditioning op een volvo xc70 aan? Eerst zullen we ontdekken hoe het werkt, vervolgens hoe u de airconditioning op uw volvo xc70 inschakelt en ten slotte zullen we u enkele suggesties geven voor het gebruik ervan.

Hoe werkt de airconditioning op volvo xc70?

De airconditioning van uw volvo xc70 werkt op dezelfde manier als die van uw koelkast, het is een feit dat hij werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van zijn toestand (vloeistof of gas) koude zal produceren. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste componenten die ervoor zorgen dat de airconditioning van uw volvo xc70 naar behoren werkt:

 • De compressor: Het is het essentiële onderdeel van uw airconditioning systeem, het regelt de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: deze kleine spoel heeft als doel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten afnemen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen, waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze omschakeling koude zal genereren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt afgegeven.
Weiterlesen:
Volvo xc70 motor rammelt als hij koud is

In de praktijk werkt deze unit in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te creëren, zal het koelgas in staat worden gesteld om van toestand te veranderen, wat resulteert in de productie van warmte of koude. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw volvo xc70 werkt.

Hoe zet je de airconditioning op volvo xc70 aan?

Laten we nu verder gaan met het gedeelte dat u het meest interesseert, hoe zet ik de airconditioning op volvo xc70 aan? Hoewel deze manipulatie voor velen van jullie niet zo moeilijk is, zou het jammer zijn om er geen gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op volvo xc70

Er zijn twee soorten airconditioning op volvo xc70, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we zullen beginnen met de meest populaire van de twee, de handmatige airconditioning, deze vorm van airconditioning op de volvo xc70 is wat we zouden kunnen bel het basisniveau. Het geeft je inderdaad niet toegang tot veel opties, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te koelen. Je kiest gewoon de ventilatiesterkte en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw volvo xc70 in te schakelen, moet u de airco-knop van uw volvo xc70 aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw volvo xc70 instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een volvo xc70

Tot slot zullen we erachter komen hoe de automatische airconditioning op volvo xc70 . aan te zetten. Hoewel de methode vrijwel identiek is aan handmatige airconditioning, zijn er enkele extra mogelijkheden waarmee u frisse lucht met nog meer comfort kunt waarderen. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de temperatuur te selecteren die u in de cabine wilt hebben en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u in veel gevallen de keuze om de optie «Bi-Zone» te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te kiezen, afhankelijk van de zones van uw volvo xc70. Om de automatische airconditioning van uw volvo xc70 in te schakelen, hoeft u alleen maar de airco-knop van uw ventilatie-unit aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te selecteren en de airconditioning op uw volvo xc70 te laten werken.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de batterij van mijn volvo xc70 loskoppelen?

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw volvo xc70

Tot slot, het laatste deel van de inhoud van ons artikel, nu u begrijpt hoe u de airconditioning op uw volvo xc70 inschakelt, zullen we u enkele praktische suggesties geven om het gebruik van uw airconditioning te optimaliseren en te behouden:

  • Wanneer u aankomt in uw volvo xc70 die in de zon heeft gestaan, opent u eerst uw ramen tegelijk als de airconditioning om het teveel aan warme lucht af te voeren voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, omdat deze door zijn luchtontvochtiger effectiever is dan uw verwarmingssysteem.
  • Schakel de airconditioning in uw volvo xc70 5 minuten voordat u de motor uitzet uit om uw airconditioningcompressor te sparen en vochtgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur hebben geroken die afkomstig is van de airconditioning in uw volvo xc70, aarzel dan niet om onze pagina over dit onderwerp te lezen

.

 • Zet de airconditioning van uw volvo xc70 regelmatig aan, ook in de winter, om hem goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te veel afwijkt van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom bovendien niet rechtstreeks op je gezicht, maar op je armen of borst.

Als je meer handleidingen over de volvo xc70 wilt, ga dan naar onze volvo xc70-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector