Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de airconditioning van een Volkswagen Up! ?

Het is vrijwel zeker warm buiten, u heeft net een nieuwe auto gekocht en u wilt gebruik maken van een van de zeer handige functies van uw Volkswagen Up!, airconditioning!

Bij de meeste auto’s is het inschakelen van de airconditioning niet moeilijk, maar in dit artikel gaan we kijken naar dit proces, dat, hoewel eenvoudig, voor beginners een beetje ingewikkeld kan zijn. Dus we zullen ontdekken hoe zet je de airconditioning op een Volkswagen Up! aan? Eerst ontdekken we hoe het werkt en vervolgens hoe u de airconditioning van uw Volkswagen Up! en tot slot zullen we u enkele aanbevelingen geven over hoe u het kunt gebruiken.

Hoe werkt de airconditioning op Volkswagen Up!?

De airconditioning van uw Volkswagen Up! werkt op dezelfde manier als die van uw koelkast, de waarheid is dat het werkt met een compressor en koelgassysteem die, afhankelijk van de toestand (vloeistof of gas) koude zal afgeven. Dit systeem werkt in een gesloten circuit. Dit zijn de belangrijkste componenten die ervoor zullen zorgen dat de airconditioning van uw Volkswagen Up! functioneert effectief:

 • De compressor: Het is het belangrijkste onderdeel van uw airconditioning unit, het regelt de druk in uw circuit en het zal de circulatie van vloeistoffen in het circuit regelen.
 • De condensor: Deze kleine spoel heeft als hoofddoel, zoals een radiator, om het gas in temperatuur te laten dalen en terug te laten keren naar een vloeibare toestand (55 graden).
 • De luchtblazer en de verdamper: De verwarmingsblazer zal de onder druk staande vloeistof aan een hoge temperatuur onderwerpen waardoor deze in gas zal veranderen en tijdens deze overgang koude zal genereren die door de verdamper in het passagierscompartiment wordt geleid.
Weiterlesen:
Sleutel vast in contact van Volkswagen Up!, wat te doen?

In feite werkt dit apparaat in een gesloten circuit en door variaties in temperatuur en druk te veroorzaken, zal het koelgas de toestand kunnen veranderen, wat leidt tot de productie van warmte of koude. Jij nu weet hoe de airconditioning van uw Volkswagen Up! werken.

Hoe zet je de airconditioning van Volkswagen Up! aan?

Laten we nu verder gaan met het gedeelte dat u het meest interesseert, hoe de airconditioning op Volkswagen Up! aan te zetten? Hoewel deze taak voor velen van jullie niet zo moeilijk is, zou het jammer zijn om er niet volledig gebruik van te maken, omdat je niet weet hoe je hem aan moet zetten.

Zet de airconditioning handmatig aan op Volkswagen Up!

Er zijn twee soorten airconditioning op Volkswagen Up!, de handmatige airconditioning en de automatische airconditioning, we beginnen met de meest voorkomende van de twee, de handmatige airconditioning, dit soort airconditioning op Volkswagen Up! is wat we de goedkope zouden kunnen noemen. Je krijgt inderdaad niet veel aanpassingen, maar je hebt al de mogelijkheid om de lucht in je auto te verversen. Je kiest gewoon het ventilatievermogen en de temperatuur van de lucht die je systeem blaast. Om de airconditioning van uw Volkswagen Up! in te schakelen, moet u de aircoknop van uw Volkswagen Up! aanzetten en vervolgens de ventilatie en temperatuur van uw Volkswagen Up! instellen.

Zet de automatische klimaatregeling aan op een Volkswagen Up!

Eindelijk zullen we zien hoe de automatische airconditioning op Volkswagen Up!. Hoewel het proces vergelijkbaar is met handmatige airconditioning, zijn er enkele extra mogelijkheden waarmee u verfrissende lucht met nog meer comfort kunt waarderen. In tegenstelling tot handmatige airconditioning, stelt automatische airconditioning u in staat om de gewenste temperatuur in de cabine te selecteren en het systeem zal zichzelf reguleren om deze te bereiken. Naast de automatische klimaatregeling heeft u in veel gevallen de keuze om de functie «Bi-Zone» te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om verschillende temperaturen te kiezen volgens de zones van uw Volkswagen Up!. Om de automatische airconditioning van uw Volkswagen Up! in te schakelen, hoeft u alleen maar de airco-knop van uw ventilatieapparaat aan te zetten, vervolgens de gewenste temperatuur te selecteren en de airconditioning van uw Volkswagen Up! aan te zetten.

Weiterlesen:
Waar vind je een zekering voor de stadslichten op Volkswagen Up! ?

Enkele tips voor het gebruik van de airconditioning van uw Volkswagen Up!

Tot slot, het laatste deel van de inhoud van ons artikel, nu u hebt geleerd hoe u de airconditioning van uw Volkswagen Up! inschakelt, zullen we enkele praktische aanbevelingen zien om het gebruik van uw airconditioning te verbeteren en te onderhouden:

  • Bij aankomst in uw Volkswagen Up! die in de zon heeft gestaan, opent u eerst uw ramen terwijl u dit doet, zodat de airconditioning de overtollige warme lucht afvoert voordat u ze weer sluit om uw airconditioning te laten werken.
  • In de winter kunt u uw airconditioner gebruiken om de mist van de tegels te verwijderen, dankzij de luchtontvochtiger zal deze efficiënter zijn dan uw verwarmingssysteem.
  • Zet de airconditioning in uw Volkswagen Up! 5 minuten voordat u de motor uitzet om uw airconditioningcompressor te behouden en vochtigheidsgeuren in het passagierscompartiment te voorkomen. Mocht u een onaangename geur van de airconditioning van uw Volkswagen Up! bespeuren, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te lezen

.

 • Schakel de airconditioning van uw Volkswagen Up! vaak, ook in de winter, om het goed te laten werken.
 • Stel uw airconditioning niet in op een temperatuur die te verschillend is van de buitentemperatuur, anders kunt u ziek worden. Projecteer de luchtstroom ook niet rechtstreeks op uw gezicht, maar op uw armen of borst.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Up!, neem dan gerust contact op met onze Volkswagen Up! categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector