Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de bumper van een Volkswagen Touran verwijderen?

Als je een beetje een doe-het-zelver bent, ben je waarschijnlijk bereid om het overgrote deel van de service voor uw Volkswagen Touran te verzorgen, maar sommige zijn complexer dan andere en vereisen het verwijderen van lichaamsdelen of delen om toegang te krijgen tot het onderdeel waaraan u wilt werken. Wij willen u graag helpen bij deze operatie. Daarom gaan we vandaag op ontdekking hoe de bumper van een Volkswagen Touran te verwijderen. Deze procedure is niet erg ingewikkeld en u zou het met weinig apparatuur moeten kunnen. Om dit te bereiken, zullen we eerst zien hoe u de voorbumper van uw Volkswagen Touran verwijdert en vervolgens hoe u de achterbumper van deze verwijdert.

Hoe de voorbumper van een Volkswagen Touran te verwijderen

Dus laten we ons document beginnen met de voorbumper van uw Volkswagen Touran. Om het te verwijderen, hebt u alleen een set ratelsleutels, enkele schroevendraaiers en torx-bits nodig. Hier zijn de eenvoudige stappen die u moet volgen om de bumper van uw Volkswagen Touran in goede staat te demonteren:

 • Als u meer comfort wilt, raden we u aan uw Volkswagen Touran op te tillen en de voorwielen te verwijderen om zo goed mogelijk toegang te krijgen tot de hele voorbumper.
 • Open de motorkap van uw auto: Lijkt duidelijk, maar u moet toegang hebben tot de bumperbevestiging in uw motorcompartiment.
 • Haal de wielkasten eruit: ze worden ook wel spatborden genoemd, maar dat zullen ze wel in de weg zitten en voorkomen dat u toegang krijgt tot alle schroeven op de voorbumper van uw Volkswagen Touran. Afhankelijk van de kenmerken van uw auto en het jaar van uw model, kunt u ook nietjes vinden. Om dit te bereiken, hoeft u alleen maar een nietjestrekker te gebruiken of voorzichtig te doen met een grote platte schroevendraaier en een hendel te gebruiken om het nietje te openen.
 • Dan zul je de schroeven moeten losdraaien die zich aan de achterkant van je spatbord bevinden en die de voorbumper van je Volkswagen Touran aan de zijkanten afdichten.
 • Draai de schroeven los of verwijder de clips aan de bovenkant van de bumper in de motorruimte.
 • Nu is het tijd om onder uw Volkswagen Touran te gaan om de bouten los te draaien die op het chassis van de auto zitten, u vindt er enkele in het midden van de bumper en aan de zijkanten.
 • Zorg ervoor dat ontkoppel de aansluiting van de plaatverlichting en de afstandssensor als je het hebt.
 • Voorzichtig verwijder de voorbumper door eerst de zijkanten los te klikken. Als het niet loskomt, ben je vrijwel zeker een schroef of een clip vergeten. Denk eraan om een ​​tapijt of iets anders te gebruiken om te voorkomen dat het bekrast raakt door de grond te raken.
Weiterlesen:
Servicelampje Volkswagen Touran uitschakelen

Dat is het, je hebt alle stappen van gezien hoe de voorbumper van uw Volkswagen Touran te verwijderen, om het weer in elkaar te zetten, volgt u de stappen in de tegenovergestelde richting.

Hoe de achterbumper van een Volkswagen Touran te verwijderen

En om af te ronden, of de procedure nu wel of niet identiek is, zullen we het geval van het verwijderen van de achterbumper van uw Volkswagen Touran bekijken. Voor elke fase zullen we, om herhaling van onszelf te voorkomen, alleen de algemene hoogtepunten geven, raadpleeg deel 1 als je je zorgen maakt of vragen hebt voor meer informatie.

 • Begin met het uitvoeren van dezelfde eerste fase, dat wil zeggen, til uw Volkswagen Touran op en verwijder uw achterwielen om een ​​optimaal werkgebied te hebben om de bumper van uw Volkswagen Touran sereen te verwijderen
 • Verwijder de achterste wielkasten van uw Volkswagen Touran om toegang te krijgen tot de zijsteunen van de zijbumper
 • Open je kofferbak
 • Verwijder de zijbeugels in uw wielkasten om het verwijderen van de bumper van uw Volkswagen Touran gemakkelijker te maken.
 • Verwijder de onderste bindingen onder uw Volkswagen Touran.
 • Zorg er tegelijkertijd voor dat u de achterste kentekenplaatverlichting en de achteruitradarsensoren loskoppelt als u daarmee bent uitgerust.
 • Schroef de bovenste beugels los van de bovenkant van de kofferbak.
 • Nu hoef je alleen nog maar te doen verwijder de achterbumper van uw Volkswagen Touran, volg hetzelfde proces als voor de voorbumper

Hier heb je ontdekt door deze twee delen, hoe de bumper van een Volkswagen Touran te verwijderen, of het nu de voorste of de achterste is? de benaderingen zijn vrijwel hetzelfde en het is voldoende om alles nauwkeurig te laten verlopen.

Weiterlesen:
Hoe verander ik de zijspiegel op mijn Volkswagen Touran?

Als je nog vragen hebt over de Volkswagen Touran, aarzel dan niet om onze Volkswagen Touran-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector