Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de bumper van een Volkswagen Transporter verwijderen?

Als je een beetje een doe-het-zelver bent, ben je vrijwel zeker bereid om het overgrote deel van het werk aan uw Volkswagen Transporter uit te voeren, maar sommige zijn moeilijker dan andere en vereisen het verwijderen van lichaamsdelen of elementen om toegang te krijgen tot het onderdeel waaraan u wilt werken. Wij willen u helpen bij deze operatie. Daarom gaan we het in dit artikel uitzoeken hoe de bumper van een Volkswagen Transporter te verwijderen. Deze taak is niet erg moeilijk en je zou in staat moeten zijn om het met weinig hulpmiddelen te doen. Daarvoor zullen we eerst ontdekken hoe u de voorbumper van uw Volkswagen Transporter verwijdert en vervolgens hoe u de achterbumper van deze verwijdert.

Hoe de voorbumper van een Volkswagen Transporter te verwijderen

Dus laten we ons document beginnen met de voorbumper van uw Volkswagen Transporter. Om het te verwijderen, hebt u alleen een set ratelsleutels, enkele schroevendraaiers en torx-bits nodig. Hier zijn de richtlijnen waar u zich aan moet houden om de bumper van uw Volkswagen Transporter in goede staat te demonteren:

 • Als u meer comfort wilt, raden we u aan om uw Volkswagen Transporter op te tillen en de voorwielen te verwijderen om een ​​perfecte toegang tot de hele voorbumper te krijgen.
 • Open de motorkap van uw voertuig: Lijkt voor de hand, maar u moet toegang hebben tot de bumperbevestiging in uw motorcompartiment.
 • Verwijder de wielkasten: ze worden ook wel spatborden genoemd, maar dat zullen ze wel doen in de weg zitten en voorkomen dat u toegang krijgt tot alle schroeven op de voorbumper van uw Volkswagen Transporter. Afhankelijk van de kenmerken van uw voertuig en het jaar van uw model, kunt u ook nietjes vinden. Om dit te bereiken, hoeft u alleen maar een nietjestrekker te gebruiken of voorzichtig te doen met een grote platte schroevendraaier en een hendel te gebruiken om open het nietje.
 • Dan moet je de schroeven losdraaien die van achter je spatbord zitten en die de voorbumper van je Volkswagen Transporter aan de zijkanten afdichten.
 • Draai de schroeven los of verwijder de clips aan de bovenkant van de bumper in de motorruimte.
 • Nu is het tijd om onder uw Volkswagen Transporter te gaan om de bouten los te draaien die zich op het chassis van het voertuig bevinden, u vindt enkele in het midden van de bumper en aan de zijkanten.
 • Zorg ervoor dat ontkoppel de aansluiting van de plaatverlichting en de afstandssensor als je het hebt.
 • Voorzichtig verwijder de voorbumper door eerst de zijkanten los te klikken. Als het niet loskomt, ben je waarschijnlijk een schroef of een clip vergeten. Denk eraan om met een tapijt of iets anders te werken om te voorkomen dat het bekrast raakt door de grond te raken.
Weiterlesen:
ABS-lampje blijft branden op Volkswagen Transporter 5, wat te doen?

Dat is het, je hebt alle stappen van gezien hoe de voorbumper van uw Volkswagen Transporter te verwijderen, om het weer op zijn plaats te houden, blijf bij de treden op de tegenovergestelde manier.

Hoe de achterbumper van een Volkswagen Transporter te verwijderen

En om af te sluiten, ongeacht of het proces vrij identiek is, zullen we eens kijken naar het geval van het verwijderen van de achterbumper van uw Volkswagen Transporter. Om herhaling van onszelf te voorkomen, geven we u voor elke fase gewoon de grote lijnen, lees deel 1 als u twijfels of vragen heeft voor meer info.

 • Begin met het uitvoeren van dezelfde eerste fase, dat wil zeggen, til uw Volkswagen Transporter op en haal uw achterwielen eruit om een ​​optimaal werkgebied te hebben om de bumper van uw Volkswagen Transporter zonder problemen te verwijderen
 • Verwijder de achterste wielkasten van uw Volkswagen Transporter om toegang te krijgen tot de zijsteunen van de zijbumper
 • Open je kofferbak
 • Verwijder de zijbeugels in uw wielkasten om het verwijderen van de bumper van uw Volkswagen Transporter veel gemakkelijker te maken.
 • Verwijder de onderste bindingen onder uw Volkswagen Transporter.
 • Zorg er daarbij voor dat u de achterste kentekenplaatverlichting en de achteruitradarsensoren loskoppelt als u daarmee bent uitgerust.
 • Schroef de bovenste beugels los van de bovenkant van de kofferbak.
 • Nu hoef je alleen nog maar te doen verwijder de achterbumper van uw Volkswagen Transporter, volg dezelfde procedure als voor de voorbumper

Hier heb je ontdekt door deze twee delen, hoe de bumper van een Volkswagen Transporter te verwijderen, of het nu de voorste of de achterste is? de methoden zijn in wezen hetzelfde en het is voldoende om alles nauwkeurig te laten verlopen.

Weiterlesen:
Mijn Volkswagen Transporter 6 trekt naar rechts, wat te doen?

Indien u nog bijkomende vragen heeft over de Volkswagen Transporter, aarzel dan niet om onze categorie Volkswagen Transporter te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector