Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de bumper van een Volvo V50 verwijderen?

Als je een beetje een handig persoon bent, ben je dat waarschijnlijk bereid om het grootste deel van het werk aan uw Volvo V50 uit te voeren, maar sommige zijn moeilijker dan andere en vereisen het verwijderen van lichaamsdelen of componenten om toegang te krijgen tot het onderdeel waaraan u wilt werken. Wij helpen u graag bij deze taak. Dat is waarom we in dit artikel gaan ontdekken hoe de bumper van een Volvo V50 te verwijderen. Deze actie is niet erg moeilijk en je zou het met weinig hulpmiddelen moeten kunnen doen. Daarvoor zullen we eerst ontdekken hoe u de voorbumper van uw Volvo V50 verwijdert en vervolgens hoe u de achterbumper van deze verwijdert.

Hoe de voorbumper van een Volvo V50 te verwijderen

Laten we daarom onze inhoudspagina beginnen met de voorbumper van uw Volvo V50. Om hem eraf te halen, heb je alleen een set ratelsleutels, wat schroevendraaiers en torx-bits nodig. Hier zijn de eenvoudige stappen die u moet volgen om de bumper van uw Volvo V50 in goede staat te demonteren:

 • Als je meer comfort wilt, raden we je aan om je Volvo V50 op standaards te zetten en de voorwielen te verwijderen om zo goed mogelijk toegang te krijgen tot de hele voorbumper.
 • Open de motorkap van uw motorvoertuig: Lijkt voor de hand, maar u moet toegang hebben tot de bumperbevestiging in uw motorcompartiment.
 • Verwijder de wielkasten: ze worden ook wel spatborden genoemd, maar dat zullen ze wel doen in de weg zitten en voorkomen dat u toegang krijgt tot alle schroeven op de voorbumper van uw Volvo V50. Afhankelijk van de kenmerken van uw voertuig en het jaar van uw model, zult u ook de mogelijkheid hebben om nietjes te vinden, om dit te bereiken, hoeft u alleen maar een nietjestrekker te gebruiken of het voorzichtig te doen met een grote platte schroevendraaier en een hendel te gebruiken om het nietje te openen.
 • Dan zul je de schroeven moeten losdraaien die zich aan de achterkant van je spatbord bevinden en waarmee de voorbumper van je Volvo V50 aan de zijkanten wordt vergrendeld.
 • Draai de schroeven los of verwijder de clips aan de bovenkant van de bumper in de motorruimte.
 • Nu is het tijd om onder uw Volvo V50 te gaan om de bouten los te draaien die zich op het chassis van het voertuig bevinden, u vindt enkele in het midden van de bumper en aan de zijkanten.
 • Onthoud om ontkoppel de verbinding van de plaatverlichting en de afstandsbedieningssensor als je het hebt.
 • Voorzichtig verwijder de voorbumper door eerst de zijkanten los te klikken. Als het niet loskomt, ben je waarschijnlijk een schroef of een clip vergeten. Denk eraan om een ​​tapijt of iets anders te gebruiken om te voorkomen dat het bekrast raakt door de grond te raken.
Weiterlesen:
Ruitenwisser zit vast op Volvo V50

Dat is het, je hebt alle stappen van gezien hoe u de voorbumper van uw Volvo V50 kunt verwijderen, om het weer in elkaar te zetten, blijf bij de stappen in de tegenovergestelde richting.

Hoe de achterbumper van een Volvo V50 te verwijderen

En nu, ongeacht of het proces vrij gelijkaardig is, zullen we kijken naar het geval van het verwijderen van de achterbumper van uw Volvo V50. Voor elke stap geven we u, om herhaling te voorkomen, uitsluitend de hoofdlijnen, raadpleeg deel 1 als u nog onduidelijkheden of vragen heeft voor meer informatie.

 • Begin door dezelfde eerste stap uit te voeren, namelijk uw Volvo V50 optillen en uw achterwielen verwijderen om een ​​ideale werkruimte te hebben om de bumper van uw Volvo V50 probleemloos te verwijderen
 • Verwijder de achterste wielkasten van uw Volvo V50 om toegang te krijgen tot de zijsteunen van de zijbumper
 • Open je kofferbak
 • Haal de zijsteunen in uw wielkasten weg om het verwijderen van de bumper van uw Volvo V50 veel gemakkelijker te maken.
 • Haal de onderste bindingen onder uw Volvo V50 weg.
 • Denk er tegelijkertijd aan om de achterste kentekenplaatverlichting en de achteruitradarsensoren los te koppelen als u daarmee bent uitgerust.
 • Schroef de bovenste beugels los van de bovenkant van de kofferbak.
 • Nu hoef je alleen nog maar te doen verwijder de achterbumper van uw Volvo V50, houdt u zich aan dezelfde bediening als voor de voorbumper

Hier heb je via deze twee delen geleerd, hoe de bumper van een Volvo V50 te verwijderen, of het nu de voorste of de achterste is de methoden zijn vrijwel hetzelfde en het is voldoende om alles nauwkeurig te laten verlopen.

Weiterlesen:
Raam zit vast op Volvo V50, wat kan ik doen?

Als je meer tutorials over de Volvo V50 wilt, ga dan naar onze Volvo V50-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector