Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de handrem op Mazda 2 afstellen?

De handrem van uw auto is eigenlijk een vereiste veiligheidsvoorziening op basis van de wegcode, in feite is dit bedoeld om uw Mazda 2 te beëindigen, zelfs over een lichte helling. Het moet een aanvulling zijn op de hoofdrembedieningen. Het is mogelijk dat na verloop van tijd het draadsysteem van de handrem losser wordt en u zeker niet door de technische controle komt of dat u het gevoel heeft dat deze uw auto echt niet meer blokkeert. Om met deze complicaties om te gaan, zullen we kijken naar: hoe de handrem van uw Mazda 2 af te stellen . Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst de afstelling van uw handmatige handrem op Mazda 2 , in dat geval, in een tweede stap, hoe een automatische handrem moet worden afgesteld, en uiteindelijk de prijs van de service die door een professional wordt uitgevoerd.

Handrem op Mazda 2 afstellen?

Dus we beginnen ons document met de handremverstelling van een Mazda 2 in de handmatige versie. Dit soort uitvoering werkt op een eenvoudige manier met behulp van een systeem van draad en schroeven waarmee u de spanning van het apparaat kunt regelen en zo de slag van de hendel van uw handrem kunt wijzigen. Om ernaar te handelen, moet u handelen op dit soort schroeven om: verleng de handremkabel van uw Mazda 2 . Voordat u de handrem afstelt, moet u er in ieder geval voor zorgen dat uw achterwielen niet geblokkeerd worden door de afstelling. Zorg ervoor dat u onder de gedetailleerde procedure vindt om dit soort interventies uit te voeren:

  • Met het niveau van de handrem, verwijder de plastic console die het bedekt met de torx-schroeven en clips.
  • Eenmaal uitgevoerd, zou je een valluik op je handrem moeten vinden, open het om het schroef- en draadsysteem te zien.
  • U moet de borgmoeren lokaliseren en ze losdraaien met een sleutel, zodat u de kabelspanning kunt vervangen.
  • Schroef nu de moeren van het vergrendelingsmechanisme aan beide zijden vast, zorg ervoor dat u aan beide zijden dezelfde wijzigingen aanbrengt om een ​​gebalanceerde rem vast te houden en zorg ervoor dat de handremhendel van uw Mazda 2 een slag van ongeveer drie inkepingen heeft.
  • Draai de borgmoeren vast en controleer de bevestiging van de velgen van uw auto, als deze goed is kunt u de set weer in elkaar zetten, anders de spanschroeven weer vastdraaien totdat u een optimale configuratie krijgt
Weiterlesen:
Koppeling slipt op mijn Mazda 2, wat te doen?

.

Als je geen toegang hebt tot de handremklep van je Mazda 2, zal de afstelling precies hetzelfde zijn, maar het zal echt gebeuren door direct onder je auto te gaan ter hoogte van de handremhendel. Zorg ervoor dat u uw auto op de standaard zet voordat u iets doet.

Hoe pas ik de automatische handrem van mijn persoonlijke Mazda 2 aan?

Tweede benadering van handrem afstellen in Mazda 2 , dit is een automatische handrem, niet zoals de handmatige, deze methode wordt gedaan op de remtrommels of misschien remklauwen, en het is de bedoeling dat deze automatisch verandert voor de slijtage van uw remschoenen of remblokken. Het kan zijn dat als u binnenkort remblokken moet krijgen, de handrem kracht verliest, sta me toe de stappen te delen om te overwegen om te controleren of de spanning van uw handrem de juiste is:

  • Houd er rekening mee dat een automatische handrem niet recht kan worden aangepast, omdat wordt beweerd dat deze zich vanzelf aanpast aan het aantrekken van de remblokken of remschoenen van uw Mazda 2.
  • U kunt nu zelfs controleren of het systeem correct werkt door de auto op de standaard te zetten en door onder de auto te rijden te controleren of de schijfremblokken nog in goede staat verkeren.
  • Voor trommelremmen is het nodig om de remsystemen uit elkaar te halen om de staat van de schoenen te controleren, we raden u aan dit door een professional te laten doen.
  • Zorg ervoor dat u uw remblokken vervangt als dat nodig is.

Wat is de prijs van het afstellen van de handrem van Mazda 2 door een professional?

Ten slotte, als u zich niet op uw gemak voelt met deze procedure, vooral omdat het een veiligheidscomponent van uw auto in twijfel trekt, namelijk de afstelling vanaf de handrem van uw Mazda 2 , adviseren wij u om naar een monteur te gaan die de handrem eventueel kan afstellen ongeveer vijftig lokale valuta . Voor degenen die problemen hebben met trillingen bij het remmen op Mazda 2, aarzel niet om ons document te raadplegen dat naar dit probleem verwijst.

Weiterlesen:
Versnellingspooktrillingen op Mazda 2?

Als je meer handleidingen over de Mazda 2 wilt, ga dan naar onze categorie Mazda 2.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector