Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de handrem op Volkswagen Tiguan afstellen?

De handrem van uw auto is eigenlijk een verplichte basisveiligheidsvoorziening volgens de snelwegcode, het is zelfs bedoeld om uw Volkswagen Tiguan te verlaten, zelfs op een lichte helling. Het moet onafhankelijk zijn van de bedieningselementen van het hoofdremsysteem. Het is ook mogelijk dat na verloop van tijd het draadsysteem van de handrem verslapt en je de technische controle niet echt passeert of dat je het gevoel hebt dat het je auto niet meer blokkeert. Om met deze complicaties om te gaan, zullen we kijken hoe u de handrem van uw Volkswagen Tiguan verstelt . Om dit te bereiken, zullen we eerst de afstelling van uw handrem op Volkswagen Tiguan , vervolgens, in een tweede stap, hoe een automatische handrem af te stellen, en ten slotte de prijs van de service die door een professional wordt uitgevoerd.

Een handrem op Volkswagen Tiguan afstellen?

Dus we beginnen ons artikel met de handremverstelling van een Volkswagen Tiguan in de handmatige versie. Deze versie werkt op een eenvoudige manier met behulp van een systeem van draad en verankeringsschroeven waarmee u de spanning met het apparaat kunt beheren en zo de slag kunt aanpassen met de hendel van uw handrem. Om ernaar te handelen, moet u op dit soort schroeven reageren om dit te kunnen doen Trek de handremkabel van uw Volkswagen Tiguan uit . In ieder geval, voordat u de handrem verstelt, moet u er zeker van zijn dat uw achterwielen zeker niet geblokkeerd zijn tijdens het afstellen. Zorg ervoor dat u onder de gedetailleerde techniek vindt om deze interventie uit te voeren:

  • Met het niveau van uw handrem verwijdert u de plastic console die deze beschermt met behulp van de torx-schroeven en -clips.
  • Eenmaal uitgevoerd, zou je een valluik in je handrem moeten vinden, open het om het schroef- en draadsysteem te zien.
  • U moet de borgmoeren lokaliseren en ze losdraaien met een moersleutel, zodat u de kabeldruk kunt vervangen.
  • Schroef nu de borgmoeren aan beide kanten vast, zorg ervoor dat u aan beide kanten de exacte wijzigingen aanbrengt om een ​​evenwichtig remsysteem vast te houden, en zorg ervoor dat de handremhendel van uw Volkswagen Tiguan een slag heeft van ongeveer 3 inkepingen.
  • Draai de borgmoeren vast en test de vergrendeling van de wielen van uw auto, als het goed is, kunt u de set weer in elkaar zetten, draai anders de bevestigingsschroeven weer vast totdat u een geweldige optimale instelling krijgt
Weiterlesen:
Knipperlicht probleem Volkswagen Tiguan, wat te doen?

.

Als u geen toegang heeft tot de handremklep van uw Volkswagen Tiguan, is de afstelling precies hetzelfde, maar u doet dit zeker door direct onder uw auto op het niveau van uw handremhendel te gaan. Zorg ervoor dat u uw auto op de standaard plaatst voordat u actie onderneemt.

Hoe stel ik de automatische handrem van mijn eigen Volkswagen Tiguan af?

Tweede systeem van handrem afstelling in Volkswagen Tiguan , dit is een automatische handrem, in tegenstelling tot de handmatige, deze methode wordt gedaan op de remtrommels of remklauwen, en het is bedoeld om automatisch aan te passen aan de slijtage van uw remschoenen of schijfremblokken. Het kan zijn dat als u binnenkort remblokken moet krijgen, uw handrem kracht krijgt, hieronder staan ​​de stappen die u moet nemen om te controleren of de spanning van uw handrem de juiste is:

  • Realiseer u dat een automatische handrem niet rechtstreeks kan worden gewijzigd, omdat deze is ontworpen om zichzelf aan te passen aan de remschijven of -schoenen van uw Volkswagen Tiguan.
  • U kunt nog steeds controleren of het systeem effectief werkt door de auto eenvoudig op de standaard te zetten en door onder de auto te kijken of de schijfremblokken nog in goede staat verkeren.
  • Voor trommelremmen is het waarschijnlijk nodig om de remmen te demonteren om de staat van de schoenen te controleren, we raden u allemaal aan om deze door een specialist te laten uitvoeren.
  • Zorg ervoor dat u uw schijfremblokken vervangt als dat nodig is.

Wat is de prijs van het afstellen van de handrem van Volkswagen Tiguan door een specialist?

Ten slotte, als u zich niet op uw gemak voelt bij deze procedure, vooral omdat het een veiligheidscomponent van uw auto oplevert, namelijk de afstelling met de handrem van uw Volkswagen Tiguan , raden wij u aan om naar een automonteur te gaan die uw handrem kan afstellen voor een ongeveer vijftig euro . Voor degenen die problemen hebben met trillingen bij het remmen op Volkswagen Tiguan, aarzel dan niet om ons artikel over dit probleem te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe de startonderbreker Volkswagen Tiguan uitschakelen?

Wil je meer tutorials over de Volkswagen Tiguan, ga dan naar onze Volkswagen Tiguan categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector