Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de handrem op Volkswagen Touran 2 afstellen?

De handrem van uw auto is een verplichte veiligheidsvoorziening volgens de wegcode, in feite is het bedoeld om uw Volkswagen Touran 2 te verlaten, zelfs op een lichte helling. Het moet een aanvulling zijn op de hoofdrembedieningen. Het kan zijn dat na verloop van tijd het draadsysteem van de handrem losser wordt en u zeker niet door de technische controle komt of dat u het gevoel heeft dat uw auto echt niet meer blokkeert. Om deze zorgen weg te nemen, zullen we kijken naar: hoe de handrem op uw Volkswagen Touran af te stellen 2 . Om dit te bereiken, zullen we eerst de afstelling van de handmatige handrem op Volkswagen Touran 2 , in dat geval, in een tweede stap, hoe een automatische handrem moet worden afgesteld, en uiteindelijk de prijs van de service die door een professional wordt uitgevoerd.

Handrem afstellen op Volkswagen Touran 2?

Dus we beginnen ons document met de handrem afstelling van een Volkswagen Touran 2 in de handmatige versie. Dit soort versie werkt op een eenvoudige manier met een systeem van draad en verankeringsschroeven waarmee u de spanning op het apparaat kunt regelen en zo de slag op de hendel van de handrem kunt wijzigen. Om ernaar te handelen, moet je op dit soort schroeven handelen om te kunnen: verleng de handremkabel van de Volkswagen Touran 2 . Voordat u de handrem afstelt, moet u er in ieder geval zeker van zijn dat uw achterwielen tijdens het afstellen zeker niet geblokkeerd zijn. Hieronder vindt u de gedetailleerde techniek om dit soort interventies uit te voeren:

  • Verwijder ter hoogte van de handrem de plastic console die deze afdekt met de torx-schroeven en -clips.
  • Als je klaar bent, zou je een valluik in je handrem moeten zien, open het om het schroef- en draadsysteem te zien.
  • U moet de borgmoeren lokaliseren en ze losdraaien met een moersleutel, zodat u de kabelspanning kunt wijzigen.
  • Draai nu de moeren van het vergrendelingsmechanisme aan beide zijden vast, zorg ervoor dat u aan beide zijden vergelijkbare wijzigingen aanbrengt om een ​​gebalanceerde rem te behouden en zorg ervoor dat de handremhendel van uw Volkswagen Touran 2 een slag van ongeveer drie inkepingen heeft.
  • Draai de borgmoeren vast en test de bevestiging van de wielen van uw auto, als het goed is kunt u de set weer in elkaar zetten, draai anders de bevestigingsschroeven weer vast totdat u een ideale instelling krijgt
Weiterlesen:
Hoe het riemalarm op Volkswagen Touran uitschakelen?

.

Als je geen toegang hebt tot de handremklep van de Volkswagen Touran 2, zal de afstelling waarschijnlijk precies hetzelfde zijn, maar dit zal zeker gebeuren door onder je auto door te gaan ter hoogte van de handremhendel. Zorg ervoor dat u uw auto vóór elke actie op de standaard plaatst.

Hoe stel ik de automatische handrem van mijn Volkswagen Touran 2 af?

Tweede systeem van handrem afstellen in Volkswagen Touran 2 , dit is een automatische handrem, in tegenstelling tot de handmatige, deze wordt gedaan op de remtrommels of misschien remklauwen, die geacht wordt zich automatisch aan te passen aan de slijtage van de remschoenen of remblokken. Het kan zijn dat als je al snel remblokken moet krijgen, de handrem kracht verliest, sta me toe de stappen te delen die je moet nemen om te onderzoeken of de spanning van je handrem de juiste is:

  • Realiseer je dat een automatische handrem niet recht kan worden afgesteld, omdat deze is ontworpen om zichzelf aan te passen aan het aantrekken van de remblokken of -blokken van je Volkswagen Touran 2.
  • U kunt nu zelfs controleren of het systeem effectief werkt door de auto op de standaard te zetten en door onder de auto te rijden te kijken of de remblokken nog in goede staat verkeren.
  • Bij trommelremmen kan het nodig zijn om de remsystemen uit elkaar te halen om de schoenen te onderzoeken, wij adviseren u allemaal om dit door een specialist te laten uitvoeren.
  • Zorg ervoor dat u uw remblokken vervangt als dat nodig is.

Wat kost het afstellen van de handrem van Volkswagen Touran 2 door een specialist?

Eindelijk, als u zich niet op uw gemak voelt met deze procedure, vooral omdat het een beveiligingselement van uw auto in twijfel trekt, namelijk de afstelling op de handrem van de Volkswagen Touran 2 , adviseren wij u om naar een autotechnicus te gaan die de handrem voor de auto kan afstellen ongeveer vijftig euro . Als je problemen hebt met trillingen tijdens het remmen op Volkswagen Touran 2, aarzel dan niet om ons document te raadplegen waarin deze problemen worden behandeld.

Weiterlesen:
Knipperlichtprobleem Volkswagen Touran 2, wat te doen?

Voor meer tips over de Volkswagen Touran 2, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Touran 2.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector