Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de handrem op Volkswagen Touran afstellen?

De handrem van uw auto is een verplichte basisveiligheidsvoorziening volgens de wegcode, in feite is het bedoeld om uw Volkswagen Touran te stoppen, zelfs bij een lichte helling. Het moet een aanvulling zijn op de hoofdrembedieningen. Het kan zijn dat na verloop van tijd het draadsysteem van de handrem losser wordt en u zeker niet door de technische controle komt of dat u het gevoel heeft dat uw auto echt niet meer blokkeert. Om met deze complicaties om te gaan, zullen we kijken naar: hoe de handrem van uw Volkswagen Touran af te stellen . Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst de afstelling van de handmatige handrem op Volkswagen Touran en vervolgens, in een tweede stap, hoe u een automatische handrem aanpast, en tot slot de prijs van de service die door een professional wordt uitgevoerd.

Handrem op Volkswagen Touran afstellen?

Daarom beginnen we onze content met de handrem afstelling van een Volkswagen Touran in de handmatige versie. Deze versie presteert op een eenvoudige manier met behulp van een systeem van draad en schroeven waarmee u de spanning op het apparaat kunt regelen en zo de slag op de hendel van de handrem kunt wijzigen. Om ernaar te handelen, moet je op dit soort schroeven handelen om: strek de handremkabel van de Volkswagen Touran . Voordat u de handrem afstelt, moet u er in ieder geval zeker van zijn dat uw achterwielen tijdens de afstelling niet geblokkeerd zijn. Hieronder vindt u de gedetailleerde methode om deze interventie uit te voeren:

  • Verwijder ter hoogte van de handrem de plastic console die hem beschermt met de torx-schroeven en -clips.
  • Eenmaal voltooid, zou je een valluik op je handrem moeten vinden, open het om het schroef- en draadsysteem te zien.
  • U moet de borgmoeren lokaliseren en ze losdraaien met een moersleutel, zodat u de kabeldruk kunt vervangen.
  • Schroef nu de moeren van het vergrendelingsmechanisme aan beide kanten vast, zorg ervoor dat u aan beide kanten dezelfde wijzigingen aanbrengt om een ​​​​gebalanceerde remwerking te behouden en zorg ervoor dat de handremhendel van uw Volkswagen Touran een slag van ongeveer drie inkepingen heeft.
  • Draai de borgmoeren vast en controleer de bevestiging van de velgen van uw auto, als deze goed is kunt u de set weer in elkaar zetten, anders de spanschroeven weer vastdraaien totdat u een geweldige optimale instelling krijgt
Weiterlesen:
Oranje lampje Volkswagen Touran 2 dat blijft branden

.

Als u geen toegang heeft tot de handremklep van de Volkswagen Touran, zal de afstelling waarschijnlijk precies hetzelfde zijn, maar dit zal zeker worden gedaan door onder uw auto door te gaan ter hoogte van de handremhendel. Zorg ervoor dat u uw auto op de standaard plaatst voordat u iets doet.

Hoe stel ik de automatische handrem van mijn Volkswagen Touran af?

Tweede benadering van handrem afstellen in Volkswagen Touran , dit is een automatische handrem, in tegenstelling tot de handmatige, gebeurt deze plaats direct op de remtrommels of misschien remklauwen, en wordt verwacht dat deze zich automatisch aanpast aan de slijtage van de remschoenen of schijfremblokken. Het kan zijn dat als u snel remblokken moet krijgen, de handrem kracht zal verliezen, hieronder staan ​​de stappen die u moet nemen om te controleren of de belasting van uw handrem de juiste is:

  • Realiseer je dat een automatische handrem niet direct kan worden afgesteld omdat deze zich waarschijnlijk alleen aanpast aan het aanbrengen van de schijfremblokken of -blokken van je Volkswagen Touran.
  • U kunt desalniettemin controleren of het systeem correct werkt door de auto op de standaard te zetten en door onder de auto te rijden te kijken of de remblokken nog goed werken.
  • Voor trommelremmen zal het waarschijnlijk nodig zijn om de remsystemen uit elkaar te halen om je schoenen te controleren, we raden je allemaal aan om dit door een professional te laten uitvoeren.
  • Zorg ervoor dat u uw schijfremblokken vervangt als dat nodig is.

Wat kost het om de handrem van Volkswagen Touran af te stellen door een professional?

Eindelijk, als u zich niet op uw gemak voelt met deze procedure, vooral omdat het bang is voor een beveiligingselement van uw auto, namelijk de afstelling op de handrem van de Volkswagen Touran , adviseren wij u om naar een autotechnicus te gaan die de handrem voor u kan afstellen ongeveer vijftig euro . Voor degenen die problemen hebben met trillingen bij het remmen op Volkswagen Touran, denk niet twee keer na om onze inhoud te raadplegen die over dit probleem gaat.

Weiterlesen:
Hoe de airconditioning op een Volkswagen Touran 2 aan te zetten?

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Touran in de categorie Volkswagen Touran.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector