Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de handrem op Volkswagen Transporter 5 afstellen?

De handrem van uw auto is een verplichte beschermingsfunctie op basis van de wegcode, in feite is dit bedoeld om uw Volkswagen Transporter 5 te stoppen, zelfs bij een lichte helling. Het moet een aanvulling zijn op de bedieningselementen van het hoofdremsysteem. Het kan zijn dat na een tijdje het draadsysteem van de handrem zal ontspannen en u zeker niet door de technische controle komt of dat u het gevoel heeft dat uw auto echt niet meer stopt. Om deze complicaties aan te pakken, zullen we kijken naar: hoe u de handrem op uw Volkswagen Transporter 5 . afstelt . Om dit te doen, zullen we eerst de afstelling van de handmatige handrem op Volkswagen Transporter 5 , daarna, in een tweede stap, hoe een automatische handrem af te stellen, en tenslotte de prijs van de service uitgevoerd door een professional.

Handrem op Volkswagen Transporter 5 afstellen?

Zo beginnen we ons artikel met de handrem afstelling van een Volkswagen Transporter 5 in de handmatige versie. Deze versie werkt op een eenvoudige manier met een systeem van draad en verankeringsschroeven waarmee u de spanning van het apparaat kunt beheren en dus de slag van de hendel van de handrem kunt wijzigen. Om ernaar te handelen, moet u op dit soort schroeven handelen om: strek de handremkabel van de Volkswagen Transporter 5 . uit . Voordat u de handrem afstelt, moet u er in ieder geval zeker van zijn dat uw achterwielen tijdens het afstellen niet geblokkeerd zijn. Hieronder vindt u het gedetailleerde proces om dit soort interventies uit te voeren:

  • Verwijder ter hoogte van uw handrem de plastic console die hem beschermt met de torx-schroeven en -clips.
  • Eenmaal voltooid, zou u een valluik op uw handrem moeten zien, open het om het schroef- en draadsysteem te zien.
  • U moet de borgmoeren lokaliseren en ze losdraaien met een sleutel, zodat u de kabelspanning kunt wijzigen.
  • Draai nu aan beide kanten de borgmoeren vast, zorg dat je aan beide kanten vergelijkbare wijzigingen aanbrengt om een ​​gebalanceerde rem te behouden en zorg ervoor dat de handremhendel van je Volkswagen Transporter 5 een slag van ongeveer drie inkepingen heeft.
  • Draai de borgmoeren vast en test de vergrendeling van de wielen van uw auto, als het goed is kunt u de set weer in elkaar zetten, anders draait u de verankeringsschroeven weer vast totdat u een geweldige optimale instelling krijgt
Weiterlesen:
Oranje lampje Volkswagen Transporter 4 dat blijft branden

.

Als je geen toegang hebt tot de handremklep van de Volkswagen Transporter 5, zal de afstelling waarschijnlijk precies hetzelfde zijn, maar het zal worden gedaan door onder je auto door te gaan met het niveau van je handremhendel. Vergeet niet om uw auto op de stand te zetten voordat u actie onderneemt.

Hoe stel ik de automatische handrem van mijn Volkswagen Transporter 5 af?

Tweede systeem van handrem afstelling op Volkswagen Transporter 5 , dit is een automatische handrem, niet zoals de handmatige, deze wordt direct op de remtrommels of misschien remklauwen gedaan, waarvan wordt gedacht dat ze automatisch veranderen voor de slijtage van de remschoenen of -blokken. Het kan zijn dat als je binnenkort remblokken moet krijgen, je handrem kracht zal verliezen, sta me toe de stappen te delen om te overwegen om te onderzoeken of de spanning van je handrem de juiste is:

  • Houd er rekening mee dat een automatische handrem niet recht kan worden aangepast, omdat deze zich vanzelf moet aanpassen aan het aantrekken van de remblokken of schoenen van uw Volkswagen Transporter 5.
  • U kunt desalniettemin controleren of het systeem correct werkt door de auto op de standaard te zetten en door onder het motorvoertuig te rijden te controleren of de schijfremblokken nog in goede staat zijn.
  • Bij trommelremmen zal het nodig zijn om de remmen uit elkaar te halen om de staat van de schoenen te onderzoeken, wij adviseren u allemaal om dit door een specialist te laten doen.
  • Zorg ervoor dat u uw elektroden vervangt als dat nodig is.

Wat kost het afstellen van de handrem van Volkswagen Transporter 5 door een specialist?

Ten slotte, als u zich niet op uw gemak voelt bij deze procedure, vooral omdat deze een beveiligingscomponent van uw auto afgeeft, namelijk de afstelling vanaf de handrem van de Volkswagen Transporter 5 , raden wij u aan om naar een reparatiewerkplaats te gaan die uw handrem kan afstellen voor een ongeveer vijftig lokale valuta . Als je problemen hebt met trillingen bij het remmen op Volkswagen Transporter 5, aarzel dan niet om ons artikel te raadplegen dat met dit probleem werkt.

Weiterlesen:
Hoe de kilometerteller op Volkswagen Transporter 4 . opnieuw in te stellen

Wil je meer handleidingen over de Volkswagen Transporter 5, ga dan naar onze Volkswagen Transporter 5 categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector