Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de handrem op Volkswagen Transporter 6 afstellen?

De handrem van uw auto is eigenlijk een verplichte veiligheidsvoorziening op basis van de wegcode, in feite is het bedoeld om uw Volkswagen Transporter 6 te stoppen, zelfs bij een lichte helling. Het moet een aanvulling zijn op de hoofdrembedieningen. Het is ook mogelijk dat na verloop van tijd het draadsysteem van de handrem losser wordt en u niet door de technische controle komt of dat u mogelijk het gevoel heeft dat deze uw auto niet langer blokkeert. Om deze zorgen weg te nemen, zullen we kijken naar: hoe u de handrem op uw Volkswagen Transporter 6 . afstelt . Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst de afstelling van de handmatige handrem op Volkswagen Transporter 6 , dan gewoon, in een tweede stap, hoe een automatische handrem af te stellen, en dan de prijs van de service die door een professional wordt uitgevoerd.

Handrem op Volkswagen Transporter 6 afstellen?

Daarom beginnen we onze inhoud met de handrem afstelling van een Volkswagen Transporter 6 in de handmatige versie. Deze versie werkt op een eenvoudige manier met een systeem van draad en verankeringsschroeven waarmee u de spanning van het apparaat kunt regelen en zo de slag van de hendel van uw handrem kunt wijzigen. Om ernaar te handelen, moet u deze schroeven gebruiken om: verleng de handremkabel van uw Volkswagen Transporter 6 . Voor het afstellen van de handrem dient u er in ieder geval voor te zorgen dat uw achterwielen tijdens het afstellen zeker niet geblokkeerd worden. Hieronder vindt u de gedetailleerde methode om deze interventie uit te voeren:

  • Verwijder ter hoogte van de handrem de plastic console die deze afdekt met de torx-schroeven en -clips.
  • Eenmaal voltooid, zou je een valluik in je handrem moeten ontdekken, open het om het schroef- en draadsysteem te zien.
  • U moet de borgmoeren lokaliseren en ze losdraaien met een sleutel, zodat u de kabeldruk kunt wijzigen.
  • Draai nu de borgmoeren aan beide zijden vast, zorg ervoor dat u aan beide zijden dezelfde wijzigingen aanbrengt om een ​​gebalanceerde rem vast te houden en zorg ervoor dat de handremhendel van uw Volkswagen Transporter 6 een slag van ongeveer 3 inkepingen heeft.
  • Draai de borgmoeren vast en test de bevestiging van de banden van uw auto. Als het goed is, kunt u de set weer in elkaar zetten, anders draai de bevestigingsschroeven weer vast totdat u een geweldige optimale configuratie krijgt
Weiterlesen:
Sleutellampje op Volkswagen Transporter 5 blijft branden

.

Als u geen toegang heeft tot de handremklep van uw Volkswagen Transporter 6, is de afstelling precies hetzelfde, maar u doet dit door onder uw auto door te gaan ter hoogte van de handremhendel. Zorg ervoor dat u uw auto op de standaard zet voordat u iets doet.

Hoe stel ik de automatische handrem van mijn eigen Volkswagen Transporter 6 af?

Tweede systeem van handrem afstelling op Volkswagen Transporter 6 , dit is een automatische handrem, in tegenstelling tot de handmatige, dit gebeurt direct op de remtrommels of remklauwen, die bedoeld is om zich automatisch aan te passen aan de slijtage van je remschoenen of schijfremblokken. Het kan zijn dat als u al snel remblokken moet kopen, de handrem kracht verliest, hier zijn de stappen die u moet nemen om te onderzoeken of de belasting van uw handrem de juiste is:

  • Houd er rekening mee dat een automatische handrem niet direct kan worden afgesteld, omdat deze is ontworpen om zichzelf aan te passen aan het aantrekken van de schijfremblokken of -schoenen van uw Volkswagen Transporter 6.
  • U kunt nog steeds controleren of het systeem goed werkt door uw voertuig op de standaard te zetten en door onder het voertuig te rijden te controleren of de schijfremblokken nog goed werken.
  • Bij trommelremmen zal het waarschijnlijk nodig zijn om de banden uit elkaar te halen om de schoenen te onderzoeken, wij adviseren u dit door een vakman te laten doen.
  • Zorg ervoor dat u uw schijfremblokken vervangt als dat nodig is.

Wat kost het afstellen van de handrem van de Volkswagen Transporter 6 door een vakman?

Eindelijk, als u zich niet op uw gemak voelt met deze procedure, vooral omdat het een veiligheidselement van uw auto is, namelijk de afstelling van de handrem van uw Volkswagen Transporter 6 , raden wij u aan om naar een automonteur te gaan die de handrem kan afstellen voor uw ongeveer vijftig euro . Als u problemen heeft met trillingen bij het remmen op Volkswagen Transporter 6, aarzel dan niet om onze inhoud te raadplegen die over dit probleem gaat.

Weiterlesen:
Hete motor rammelt op mijn Volkswagen Transporter 4

Voor meer tips over de Volkswagen Transporter 6, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Transporter 6.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector