Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Volkswagen Jetta te reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van recente auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Desalniettemin is het mogelijk dat deze verstopt raakt of kapot gaat, waarbij vervanging of reiniging belangrijk is. Vandaag gaan we kijken hoe maak je een katalysator schoon op Volkswagen Jetta? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst de situaties uitleggen waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Volkswagen Jetta schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de effectiviteit van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou u de katalysator van uw Volkswagen Jetta willen opruimen?

In deze eerste sectie zullen we uitleggen waarom dit nodig kan zijn maak de katalysator van uw Volkswagen Jetta schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien voor de hand liggend, maar de meesten van jullie begrijpen niet hoe het werkt en de resultaten vuile katalysator .

Rol en werking van de katalysator van een Volkswagen Jetta

.

De katalysator van uw Volkswagen Jetta heeft de taak om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan de werking van uw motor. Het is in feite een van de belangrijkste onderdelen die de vervuiling van uw Volkswagen Jetta bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Volkswagen Jetta een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator werkt alleen vanaf 400 °, het is daarom nodig om de katalysator van uw Volkswagen Jetta niet te verstoppen. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om het herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de ideale motorprestaties behouden.

Gevolgen van een vuile of defecte katalysator op Volkswagen Jetta

We zullen nu zien wat de kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op Volkswagen Jetta . Hierdoor kunt u de manifestaties vaststellen die u zouden moeten waarschuwen voor een defect aan uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Volkswagen Jetta is verstopt: Zoals we hierboven hebben vermeld, zal het, als u te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, niet de tijd hebben om te gaan functioneren en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Volkswagen Jetta gaan branden, aarzel niet om onze inhoudspagina te raadplegen om te zien hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren ook vaak problemen hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat suggereert dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Hoe luidsprekers op Volkswagen Jetta wijzigen?

Waarom u de katalysator van uw Volkswagen Jetta moet reinigen

Voordat we het bereiken met de stap waarin u vrijwel zeker het meest geïnteresseerd bent, hoe maak ik de katalysator van een Volkswagen Jetta schoon? We zullen uitleggen waarom het voor u belangrijk kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de set-up, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Ten slotte is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er herhaaldelijk veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Volkswagen Jetta schoon?

Eindelijk is hier de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent in deze inhoud, hoe de katalysator van uw Volkswagen Jetta schoon te maken? Weet dat dit proces heel erg eenvoudig is en dat er twee manieren zijn om dit te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw Volkswagen Jetta schrobben: Deze strategie is vooral praktisch voor mensen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder ingewikkeld zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als je voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt doen om te onderzoeken of je na het proces gezondere uitlaatgassen hebt teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Volkswagen Jetta die tijdens het rijden sterft

.

Mocht je nog vragen hebben over de Volkswagen Jetta, aarzel dan niet om onze Volkswagen Jetta categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector