Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Volkswagen Tiguan te reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van recente auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Het is echter mogelijk dat deze verstopt raakt of defect raakt, waarbij een verandering of reiniging belangrijk is. Vandaag gaan we kijken hoe maak je een katalysator schoon op Volkswagen Tiguan? Om dit te bereiken, zullen we om te beginnen de omstandigheden uitleggen waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Volkswagen Tiguan schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de algehele prestaties van de katalysator van uw auto te achterhalen.

Waarom zou u de katalysator van uw Volkswagen Tiguan willen opruimen?

In dit eerste deel beschrijven we waarom het nuttig kan zijn maak de katalysator van uw Volkswagen Tiguan schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het inderdaad voor de hand liggend, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Rol en werking van de katalysator van een Volkswagen Tiguan

.

De katalysator van uw Volkswagen Tiguan heeft het doel om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan de werking van uw motor. Het is inderdaad een van de belangrijkste componenten die de vervuiling door uw Volkswagen Tiguan bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende gassen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Volkswagen Tiguan een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is daarom noodzakelijk om de katalysator van uw Volkswagen Tiguan niet te verstoppen. Als u overweegt om voldoende lange reizen te maken om deze herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en het beste motorrendement behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op Volkswagen Tiguan

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn uitkomsten van een vuile of defecte katalysator op Volkswagen Tiguan . Zo kunt u de ziekteverschijnselen onderscheiden die u zouden moeten informeren over een storing in uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Volkswagen Tiguan is geblokkeerd: Zoals we hierboven al zeiden, als je te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Volkswagen Tiguan gaan branden, aarzel niet om advies in te winnen op onze inhoudspagina om te zien hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt nauw samen met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren over het algemeen ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: Als de katalysator dood is, hoort u dit geluid, wat betekent dat het keramiek is beschadigd.
Weiterlesen:
Hoe verander ik het parkeerlicht van mijn Volkswagen Tiguan?

Waarom u de katalysator van uw Volkswagen Tiguan moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar u waarschijnlijk het meest naar uitkijkt, hoe maak ik de katalysator van een Volkswagen Tiguan schoon? We zullen beschrijven waarom het voor u relevant kan zijn om deze reiniging uit te voeren. Inderdaad, een katalysator is een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de set-up, de prijs kan fluctueren volgens de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er herhaaldelijk veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Volkswagen Tiguan schoon?

Tot slot is hier het stadium waar u waarschijnlijk het meest naar uitkijkt in deze richtlijn, hoe de katalysator van uw Volkswagen Tiguan schoon te maken? Weet dat deze procedure heel erg eenvoudig is en dat er twee methoden voor zijn:

  • Regelmatig de katalysator van uw Volkswagen Tiguan schrobben: Deze strategie is specifiek effectief voor mensen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets zo nu en dan eenvoudiger zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en later een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na de procedure gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt deze procedure om de 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe koplampen op Volkswagen Tiguan aanpassen?

.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Tiguan in de categorie Volkswagen Tiguan.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector