Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Volvo S60 schoonmaken?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsnormen. Het is echter mogelijk dat het verstopt raakt of defect raakt, waarbij een verandering of reiniging noodzakelijk is. In dit artikel gaan we kijken hoe maak ik een katalysator schoon op Volvo S60? Om dit te bereiken, zullen we u allereerst de scenario’s laten zien waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Volvo S60 schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging kunt uitvoeren om de algehele prestaties van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou u de katalysator van uw Volvo S60 willen opruimen?

In dit eerste deel leren we je waarom het belangrijk kan zijn maak de katalysator van uw Volvo S60 schoon . In feite lijkt het voor sommigen van u voor de hand liggend, maar de meerderheid van u weet niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Rol en werking van de katalysator van een Volvo S60

.

De katalysator van uw Volvo S60 heeft de taak om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen geassocieerd met de procedure van uw motor. In feite is het een van de belangrijkste componenten die de vervuiling van uw Volvo S60 bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende gassen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Volvo S60 een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan alleen werken vanaf 400 °, het is daarom essentieel dat de katalysator van uw Volvo S60 niet verstopt raakt. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en de ideale motoreffectiviteit behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op de Volvo S60

We zullen nu zien wat de kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op de Volvo S60 . Hierdoor kunt u de ziekteverschijnselen onderscheiden die u zouden moeten waarschuwen voor een storing van uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Volvo S60 is verstopt: Zoals we eerder al zeiden, als je te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Volvo S60 gaan branden, aarzel niet om ons artikel te raadplegen om te zien hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren over het algemeen ook problemen hebben.
  • Een metaalachtig geluid afkomstig van de uitlaat: Als de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten opmerken, wat suggereert dat de keramiek beschadigd is.

Waarom u de katalysator van uw Volvo S60 moet reinigen

Voordat we het bereiken met de stap waar u vrijwel zeker het meest enthousiast over bent, hoe maak ik de katalysator van een Volvo S60 schoon? We leren je waarom het voor jou belangrijk kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de set-up, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Naast dat het niet langer goed is voor het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Ten slotte is het laatste belang dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er vaak veel geld mee bespaart.

Weiterlesen:
Aarzeling tijdens Volvo S60-acceleratie

Hoe maak je de katalysator van zijn Volvo S60 schoon?

Eindelijk is hier de fase waarin u bijna zeker het meest geïnteresseerd bent in dit artikel, hoe maak je de katalysator van je Volvo S60 schoon? Weet dat deze procedure heel erg eenvoudig is en dat er twee technieken voor zijn:

  • Regelmatig de katalysator van uw Volvo S60 schrobben: Deze strategie is met name voordelig voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets zo nu en dan eenvoudiger zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te verbeteren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een autocentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om minimaal 1 uur op lange afstand op middellange afstand te rijden door te proberen regelmatig met hoge toeren te gaan . Als u voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te verifiëren dat u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.

.

Als je meer tutorials over de Volvo S60 wilt, ga dan naar onze Volvo S60-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector