Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Volvo S90 schoonmaken?

Een katalysator is een belangrijk onderdeel van recente auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsvereisten. Desalniettemin is het mogelijk dat het verstopt of defect blijkt te zijn, in welk geval vervanging of reiniging noodzakelijk is. Vandaag gaan we kijken hoe maak ik een katalysator schoon op Volvo S90? Om dit te bereiken, zullen we u allereerst de omstandigheden laten zien waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Volvo S90 schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de prestaties van de katalysator van uw auto te achterhalen.

Waarom zou u de katalysator van uw Volvo S90 willen opruimen?

In deze eerste sectie zullen we u leren waarom dit belangrijk kan zijn maak de katalysator van uw Volvo S90 schoon . In feite lijkt het voor sommigen van jullie voor de hand liggend, maar de meesten van jullie begrijpen niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Functie en werking van de katalysator van een Volvo S90

.

De katalysator van uw Volvo S90 heeft het doel om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen geassocieerd met het proces van uw motor. In feite is het een van de belangrijkste elementen die de vervuiling van uw Volvo S90 bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende gassen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Volvo S90 een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is daarom belangrijk om te voorkomen dat de katalysator van uw Volvo S90 verstopt raakt. Als u overweegt om voldoende lange reizen te maken om hem regelmatig op te warmen (tel meer dan 10 kilometer om de katalysator op de juiste temperatuur te brengen), dan kunt u de levensduur van dit element optimaliseren en het ideale motorrendement behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op de Volvo S90

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op de Volvo S90 . Dit stelt u in staat de manifestaties te identificeren die u zouden moeten informeren over een storing van uw katalysator, hier is de lijst met symptomen van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Volvo S90 is verstopt: Zoals we eerder al zeiden, als je te korte ritten maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Volvo S90 gaan branden, aarzel niet om ons artikel te raadplegen om te zien hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt beoordelen, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaak ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid veroorzaakt door de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen, wat betekent dat de keramiek beschadigd is.
Weiterlesen:
Hoe kan ik de batterij van mijn Volvo S90-sleutelkaart vervangen?

Waarom u de katalysator van uw Volvo S90 moet reinigen

Voordat we eindigen met de stap waar je bijna zeker het meest naar uitkijkt, hoe maak ik de katalysator van een Volvo S90 schoon? We zullen u leren waarom het voor u belangrijk kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de installatie, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Het laatste voordeel is ten slotte dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er regelmatig veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Volvo S90 schoon?

Eindelijk is hier de fase waar u zeker het meest enthousiast over bent in deze inhoud, hoe maak je de katalysator van je Volvo S90 schoon? Weet dat deze procedure heel eenvoudig is en dat er twee manieren zijn om dit te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw Volvo S90 schrobben: Deze strategie is vooral waardevol voor mensen die specifiek korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder ingewikkeld zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Je kunt er enkele ontdekken in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige dat u hoeft te doen, is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door regelmatig met hoge toeren te gaan rijden . Als je voor en achteraf een uitlaatgasanalyse kunt doen om te onderzoeken of je na het proces gezondere uitlaatgassen hebt teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km voltooien.
Weiterlesen:
Acceleratietrillingen op Volvo S90, wat te doen?

.

Mocht u nog vragen hebben over de Volvo S90, aarzel dan niet om onze Volvo S90 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector