Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de katalysator Volvo XC90 reinigen?

Een katalysator is een essentieel onderdeel van moderne auto’s, omdat deze de uitlaatgassen van uw auto zuivert en dus voldoet aan de moderne vervuilingsvereisten. Het is echter mogelijk dat het verstopt raakt of defect raakt, waarbij vervanging of reiniging van fundamenteel belang is. In dit artikel gaan we het bekijken hoe maak ik een katalysator schoon op Volvo XC90? Om dit te doen, laten we u om te beginnen de omstandigheden zien waarin het interessant kan zijn om de katalysator van uw Volvo XC90 schoon te maken, en vervolgens hoe u deze reiniging moet uitvoeren om de prestaties van de katalysator van uw auto te herstellen.

Waarom zou u de katalysator van uw Volvo XC90 willen opruimen?

In deze eerste sectie laten we u zien waarom dit nodig kan zijn maak de katalysator van uw Volvo XC90 schoon . Voor sommigen van jullie lijkt het misschien voor de hand liggend, maar de meesten van jullie weten niet hoe het werkt en wat de resultaten zijn vuile katalysator .

Doel en werking van de katalysator van een Volvo XC90

.

De katalysator van uw Volvo XC90 heeft de functie om schadelijke uitlaatgassen te verwijderen gerelateerd aan het proces van uw motoreenheid. Het is in feite een van de belangrijkste onderdelen die de vervuiling door uw Volvo XC90 bestrijden. Het zet deze schadelijke gassen om in water of niet-vervuilende dampen. Om deze gassen om te zetten, de katalysator van uw Volvo XC90 een netwerk van edelmetalen dat, wanneer de gassen op hoge temperatuur passeren, ze door chemische reactie zal afbreken . Een katalysator kan gewoon werken vanaf 400 °, het is daarom nodig om de katalysator van uw Volvo XC90 niet te verstoppen. Als u overweegt voldoende lange reizen te maken om deze herhaaldelijk op te warmen (tel meer dan 10 kilometer voor de katalysator om de juiste temperatuur te bereiken), dan kunt u de levensduur van dit onderdeel optimaliseren en de beste prestaties van de motor behouden.

Resultaten van een vuile of defecte katalysator op de Volvo XC90

We zullen nu ontdekken wat het kan zijn resultaten van een vuile of defecte katalysator op de Volvo XC90 . Dit stelt u in staat om de manifestaties vast te stellen die u zouden moeten waarschuwen voor een storing van uw katalysator, hier is de lijst met tekenen van ziekte van een defecte katalysator:

  • De katalysator van uw Volvo XC90 is verstopt: Zoals we hierboven al zeiden, als je te korte reizen maakt zoals 50% van de mensen, zal het niet de tijd hebben om te gaan werken en zal de katalysator verstopt raken met uitlaatgassen.
  • Motorverlichting inschakelen: : Na een verstopte katalysator kan het motorlampje van uw Volvo XC90 gaan branden, aarzel niet om onze inhoudspagina te raadplegen om te zien hoe u dit kunt uitschakelen.
  • Een defecte lambdasonde : De katalysator werkt in nauwe verbinding met de lambda-sensoren stroomafwaarts en stroomopwaarts, ze zullen de lucht die erin stroomt analyseren, als deze verstopt is, zullen de sensoren vaker wel dan niet ook complicaties hebben.
  • Een metaalachtig geluid uit de uitlaat: In het geval dat de katalysator dood is, zou u dit geluid moeten horen, wat resulteert in beschadiging van de keramiek.
Weiterlesen:
Motor trilt op Volvo XC90, wat te doen?

Waarom u de katalysator van uw Volvo XC90 moet reinigen?

Voordat we het bereiken met de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent, hoe maak ik de katalysator van een Volvo XC90 schoon? We laten u zien waarom het voor u belangrijk kan zijn om deze reiniging uit te voeren. In feite is een katalysator een erg duur onderdeel (ongeveer 500 euro met de installatie, de prijs kan variëren afhankelijk van de motoren). Verder niet meer goed voor zijn het passeren van de technische controle , loopt u mogelijk het risico overconsumptie van brandstof . Eindelijk is het laatste voordeel dat het reinigen van een katalysator niet zo duur is en dat u er herhaaldelijk veel geld mee bespaart.

Hoe maak je de katalysator van zijn Volvo XC90 schoon?

Tot slot is hier de stap waar u waarschijnlijk het meest enthousiast over bent in deze richtlijn, hoe de katalysator van uw Volvo XC90 schoonmaken? Weet dat deze procedure heel eenvoudig is en dat er twee methoden zijn om te bereiken:

  • Regelmatig de katalysator van uw Volvo XC90 schrobben: Deze strategie is met name waardevol voor personen die voornamelijk korte trips maken . Om dit te doen, kan niets van tijd tot tijd minder moeilijk zijn, maak een lange reis (ongeveer 30 minuten om de efficiëntie van het proces te optimaliseren), denkend aan het laten stijgen van uw motor in toeren zodat de temperatuur in de katalysator stijgt en deze kan worden gereinigd.
  • Om een ​​katalysatorreiniger te gebruiken: Sommige vind je in een motorvoertuigcentrum voor ongeveer 20 euro. Het enige wat u hoeft te doen is het met ongeveer een halve volle tank rechtstreeks in uw tank aan uw brandstof toevoegen. Daarna heb je om op middellange afstand minstens 1 uur over een lange afstand te rijden door herhaaldelijk met hoge toeren te proberen . Als u voor en daarna een uitlaatgasanalyse kunt uitvoeren om te controleren of u na het proces gezondere uitlaatgassen heeft teruggewonnen. U kunt dit proces elke 15 km uitvoeren.
Weiterlesen:
Hoe verander ik het parkeerlicht van mijn Volvo XC90?

.

Als u meer handleidingen over de Volvo XC90 wenst, ga dan naar onze categorie Volvo XC90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector