Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen op Volkswagen Polo 3 afstellen?

Of u nu het gevoel heeft dat u ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of dat u het gevoel heeft dat u te weinig of te veel verlichting geeft, in al deze scenario’s is er maar één onderdeel van uw voertuig om verantwoordelijkheid te nemen: uw koplampen, ook wel bekend als hoge balken. Hoewel deze aanpassing eenvoudig lijkt dankzij het duimwiel op uw dashboard, is een volledige aanpassing veel technischer dan deze eenvoudige manipulatie, en in dit artikel gaan we ontdekken hoe de koplampen van uw Volkswagen Polo 3 afstellen? Om dit te bereiken, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen en ten tweede hoe u de koplampen van uw Volkswagen Polo 3 moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Volkswagen Polo 3 afstellen?

Laten we daarom ons artikel beginnen met het voordeel van het afstellen van de koplampen van uw Volkswagen Polo 3. Voor de meeste mensen zijn onze koplampen voldoende afgesteld en lijken ze ‘s nachts voldoende te branden. Dit is echter niet altijd de omstandigheid en het onderzoeken van deze instelling, ook niet omdat: de koplampen van uw Volkswagen Polo 3 zijn niet fel genoeg, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn, is een verstandige beslissing .

Het grootlicht van uw Volkswagen Polo 3 afstellen voor de veiligheid

Allereerst, de koplampafstelling van een Volkswagen Polo 3 moet worden bereikt om een ​​zeer gemakkelijke veiligheidsreden. Ongeacht of het voor u is, of voor de andere gebruikers die u tegenkomt tijdens uw nachtelijke reizen. Als je niet genoeg ziet, loop je natuurlijk het risico een obstakel op je weg te missen of een bocht slecht te voorspellen. Als alternatief, als uw koplampen te sterk zijn, ongeacht of u moet overschakelen naar dimlicht wanneer u een auto passeert, zal de tijd die nodig is om deze wijziging aan te brengen over het algemeen stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Volkswagen Polo 3 . Het is daarom essentieel voor zowel anderen als voor jou om een ​​optimale afstelling van je koplampen te hebben.

Koplampen van een Volkswagen Polo 3 afstellen om juridische redenen

Naast de beveiliging is er een wet die het vermogen regelt, de afstelling van koplampen van motorvoertuigen (artikelen R313-2 van de verkeersregels), hier is wat het specificeert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die minstens 100 meter verlichten. Een andere wetgeving regelt het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de bundel gelijk moet zijn aan die van de dimlichten en dat de maximale helderheid 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Hoe parkeersensoren op Volkswagen Polo te installeren?

Hoe de koplampen van een Volkswagen Polo 3 afstellen?

We gaan nu verder met de sectie die u het meest interesseert in dit artikel, hoe de koplampen van zijn Volkswagen Polo 3 afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar door simpelweg de richtlijnen te volgen, zou je dit zonder al te veel moeite moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Volkswagen Polo 3

Allereerst moet u uw voertuig voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om uit te voeren:

 • Plaats uw voertuig bijvoorbeeld op een oppervlak voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer uw bandenspanning voorzichtig.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van het voertuig, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Volkswagen Polo 3

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis recht zijn. Rij vervolgens uw voertuig achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van het proces zijn hier de stappen om aan vast te houden:

 • Open uw motorkap, zoek de schroeven voor de horizontale en verticale afstelling van de koplampen van uw Volkswagen Polo 3 (ze zijn algemeen aangewezen, en die bovenaan moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant regelt de horizontaliteit van de afstelling).
 • Gebruik een doek of andere dingen om de projector te verbergen waarop u de wijziging niet aanbrengt.
 • Als u de schroeven gebruikt om de horizontale wijziging aan te brengen, zou u de meest intense component van de balk moeten hebben die iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale modificatie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets daaronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampafstelling van uw Volkswagen Polo 3 logisch is, denk niet twee keer na om dit te controleren nadat u ermee heeft gereden, het kan af en toe bewegen.
Weiterlesen:
Hoe verwijder je de wieldop van mijn Volkswagen Polo 6?

.

Wil je de mistlampen van je Volkswagen Polo 3 afstellen, lees dan ons artikel hierover.

Als je nog vragen hebt over de Volkswagen Polo 3, aarzel dan niet om onze Volkswagen Polo 3 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector