Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen op Volkswagen Polo 4 afstellen?

Als je merkt dat je ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of als je merkt dat je te weinig of te veel verlichting in al deze situaties hebt, is er maar één onderdeel van je voertuig dat de schuld krijgt: je koplampen, ook wel grootlicht genoemd. Desalniettemin lijkt deze aanpassing misschien gemakkelijk dankzij het duimwiel op je dashboard, een hele aanpassing is veel technischer dan deze basismanipulatie, en in dit artikel gaan we erachter komen hoe de koplampen van uw Volkswagen Polo 4 afstellen? Om dit te doen, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen en ten tweede hoe u de koplampen van uw Volkswagen Polo 4 moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Volkswagen Polo 4 afstellen?

Dus laten we onze inhoudspagina beginnen met het belang van het afstellen van de koplampen van uw Volkswagen Polo 4. Voor de meesten van ons zijn onze koplampen goed genoeg afgesteld, en ze lijken voldoende op te lichten in het donker. Dit is echter niet constant het geval en onderzoekt deze instelling, ook omdat: de koplampen van uw Volkswagen Polo 4 niet fel genoeg zijn, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn, is een goed idee .

Het grootlicht van uw Volkswagen Polo 4 afstellen voor de veiligheid

Allereerst, de koplampafstelling van een Volkswagen Polo 4 moet worden bereikt voor een zeer eenvoudig veiligheidsmotief. Of het nu voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke reizen. Als je niet genoeg ziet, loop je het risico een obstakel te missen tijdens het rijden of een bocht slecht te voorspellen. Als alternatief, als uw koplampen te sterk zijn, zelfs als u geacht wordt over te schakelen naar dimlicht wanneer u een auto passeert, zal de tijd die nodig is om deze schakelaar te maken meestal stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Volkswagen Polo 4 . Het is daarom voor zowel anderen als voor u noodzakelijk om uw koplampen optimaal af te stellen.

Koplampen van een Volkswagen Polo 4 afstellen om juridische redenen

Verder is er voor de veiligheid een wet die het vermogen regelt, de aanpassing van de koplampen van motorvoertuigen (artikelen R313-2 van de Wegenverkeerswet), hier is wat het specificeert: heb tussen de 2 en 4 koplampen die minstens 100 meter verlichten. Een andere wetgeving regelt het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756/EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de lichtbundel identiek moet zijn aan die van de dimlichten en dat de maximale lichtsterkte 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Hoe verander ik de zijspiegel op mijn Volkswagen Polo 3?

Hoe de koplampen van een Volkswagen Polo 4 afstellen?

We gaan nu verder met het deel dat u het meest interesseert in dit artikel, hoe de koplampen van zijn Volkswagen Polo 4 afstellen? Deze aanpassing lijkt misschien een beetje moeilijk, maar door de richtlijnen te volgen, zou je dit zonder al te veel problemen moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Volkswagen Polo 4

Allereerst moet u uw voertuig voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen voor het opzetten:

 • Plaats uw voertuig bijvoorbeeld op een oppervlak voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer uw bandenspanning voorzichtig.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Volkswagen Polo 4

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis horizontaal zijn. Rij vervolgens uw voertuig achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de procedure volgen hier de stappen:

 • Open uw motorkap, zoek de schroeven voor de horizontale en verticale bediening van de koplampen van uw Volkswagen Polo 4 (ze zijn meestal gemarkeerd en die bovenaan moeten de verticaliteit wijzigen en die aan de zijkant zorgt voor de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of andere dingen om de projector te verbergen waarop u de aanpassing niet maakt.
 • Met behulp van de schroeven om de horizontale afstelling uit te voeren, zou u het meest intense onderdeel van de balk moeten hebben, dat een beetje rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale afstelling moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampafstelling van uw Volkswagen Polo 4 logisch is, aarzel niet om deze te controleren nadat u ermee hebt gereden, in sommige gevallen kan deze bewegen.
Weiterlesen:
Hoeveel kilometers op laag brandstofverbruik met mijn Volkswagen Polo 6 ?

.

Als u de mistlampen van uw Volkswagen Polo 4 wilt afstellen, blader dan door onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Als je nog vragen hebt over de Volkswagen Polo 4, aarzel dan niet om onze Volkswagen Polo 4 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector