Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen op Volkswagen Polo 5 afstellen?

Als je merkt dat je ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of als je merkt dat je te weinig of te veel verlichting in al deze scenario’s hebt, is er maar één onderdeel van je auto dat de schuld krijgt: je koplampen, ook wel bekend als hoge balken. Hoewel deze aanpassing misschien gemakkelijk lijkt dankzij het duimwiel op je dashboard, is een volledige aanpassing veel complexer dan deze eenvoudige manipulatie, en in dit bericht gaan we zien hoe de koplampen van uw Volkswagen Polo 5 afstellen? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst zien waarom u uw grootlicht moet afstellen en ten tweede hoe u de koplampen van uw Volkswagen Polo 5 moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Volkswagen Polo 5 afstellen?

Laten we daarom ons artikel beginnen met het voordeel van het afstellen van de koplampen van uw Volkswagen Polo 5. Voor de meesten van ons zijn onze koplampen voldoende afgesteld en lijken ze ‘s nachts voldoende te branden. Helaas is dit niet constant het geval en wordt deze instelling onderzocht, ook omdat de koplampen van uw Volkswagen Polo 5 niet fel genoeg zijn, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn, is een goed idee .

Het grootlicht van uw Volkswagen Polo 5 afstellen voor de veiligheid

Allereerst, de koplampafstelling van een Volkswagen Polo 5 moet worden gedaan om een ​​zeer gemakkelijke veiligheidsreden. Of het nu voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke reizen. In feite, als u niet genoeg ziet, bestaat het risico dat u een obstakel op uw weg niet ziet of een bocht slecht voorspelt. Als uw koplampen echter te krachtig zijn, ongeacht of u moet overschakelen naar dimlicht wanneer u een voertuig kruist, zal de tijd die nodig is om deze wijziging aan te brengen over het algemeen stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Volkswagen Polo 5 . Het is daarom essentieel voor zowel anderen als voor jou om een ​​optimale afstelling van je koplampen te hebben.

Koplampen van een Volkswagen Polo 5 afstellen om juridische redenen

Verder is er voor de veiligheid een wet die toezicht houdt op het vermogen, de afstelling van koplampen van auto’s (artikelen R313-2 van de Wegenverkeerswet), dit is wat het specificeert: heb tussen de 2 en 4 koplampen die op minimaal 100 meter verlichten. Een andere wetgeving houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756/EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de lichtbundel moet overeenkomen met die van de dimlichten en dat de maximale lichtsterkte 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Knipperlicht probleem Volkswagen Polo, wat te doen?

Hoe de koplampen van een Volkswagen Polo 5 afstellen?

We gaan nu verder met de sectie die u het meest bezighoudt in dit bericht, hoe de koplampen van zijn Volkswagen Polo 5 afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar door simpelweg de richtlijnen te volgen, zou je dit zonder al te veel problemen moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Volkswagen Polo 5

Allereerst moet u uw auto voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen voor het opzetten:

 • Plaats uw auto bijvoorbeeld op een ondergrond voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer aandachtig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Haal al het onnodige gewicht uit de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Volkswagen Polo 5

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis horizontaal zijn. Rij vervolgens uw auto achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de procedure volgen hier de stappen die u moet volgen:

 • Open uw motorkap, identificeer de schroeven voor horizontale en verticale aanpassing van de koplampen van uw Volkswagen Polo 5 (ze zijn over het algemeen gemarkeerd en die bovenaan moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant zorgt voor de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of iets anders om de projector te verbergen waarop u de wijziging niet aanbrengt.
 • Als u de schroeven gebruikt om de horizontale wijziging aan te brengen, zou u de meest intense component van de balk moeten hebben die iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale modificatie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets daaronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampafstelling van uw Volkswagen Polo 5 coherent is, aarzel niet om deze te controleren nadat u ermee heeft gereden, deze kan vaak bewegen.
Weiterlesen:
Hoe een 2-zits Volkswagen Polo 5 ombouwen tot een 5-zits?

.

Als je de mistlampen van je Volkswagen Polo 5 wilt afstellen, lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Voor meer tips over de Volkswagen Polo 5, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Polo 5.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector