Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen op Volkswagen Polo 6 afstellen?

Als u merkt dat u ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of als u merkt dat u onder al deze omstandigheden te weinig of te veel verlichting hebt, hoeft u maar één onderdeel van uw voertuig verantwoordelijkheid te nemen: uw koplampen, ook wel bekend als hoge balken. Hoewel deze aanpassing gemakkelijk lijkt dankzij het duimwiel op uw dashboard, is een volledige aanpassing veel complexer dan deze basismanipulatie, en in dit bericht gaan we erachter komen hoe de koplampen van uw Volkswagen Polo 6 afstellen? Om dit te bereiken, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen en ten tweede hoe u de koplampen van uw Volkswagen Polo 6 moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Volkswagen Polo 6 afstellen?

Dus laten we onze inhoud beginnen met het belang van het afstellen van de koplampen van uw Volkswagen Polo 6. Voor velen van ons zijn onze koplampen goed genoeg afgesteld en lijken ze ‘s nachts voldoende te branden. Helaas is dit niet altijd de omstandigheid en het controleren van deze instelling, ook omdat de koplampen van uw Volkswagen Polo 6 zijn niet fel genoeg, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn, is een verstandige beslissing .

Het grootlicht van uw Volkswagen Polo 6 afstellen voor de veiligheid

Allereerst, de koplampafstelling van een Volkswagen Polo 6 moet worden uitgevoerd voor een basisveiligheidsmotief. Of het nu voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke reizen. Sterker nog, als u niet genoeg ziet, bestaat het risico dat u tijdens het rijden een obstakel niet ziet of slecht anticipeert op een bocht. Aan de andere kant, als uw koplampen te krachtig zijn, ongeacht of u moet overschakelen naar dimlicht wanneer u een voertuig passeert, zal de tijd die nodig is om deze schakelaar te maken meestal stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Volkswagen Polo 6 . Het is daarom essentieel voor zowel anderen als voor jou om een ​​ideale afstelling van je koplampen te hebben.

Koplampen van een Volkswagen Polo 6 afstellen om juridische redenen

Naast veiligheid is er een wet die toezicht houdt op het vermogen, de afstelling van autokoplampen (artikelen R313-2 van de verkeersregels), hier is wat het specificeert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die oplichten op minimaal 100 meter. Een andere wetgeving houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de bundel identiek moet zijn aan die van de dimlichten en dat de maximale helderheid 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Hoe klap ik de achterbank van mijn Volkswagen Polo 4 neer?

Hoe de koplampen van een Volkswagen Polo 6 afstellen?

We gaan nu verder met het deel dat u het meest bezighoudt in dit bericht, hoe de koplampen van zijn Volkswagen Polo 6 afstellen? Deze aanpassing lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar door de aanbevelingen op te volgen, zou u de mogelijkheid moeten hebben om het zonder al te veel zorgen uit te voeren.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Volkswagen Polo 6

Allereerst moet u uw voertuig voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen voor het opzetten:

 • Plaats uw voertuig bijvoorbeeld op een oppervlak voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer aandachtig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogteverstelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Volkswagen Polo 6

Zodra uw voertuig op zijn plaats staat, schakelt u uw in dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis recht zijn. Rij vervolgens uw voertuig achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de procedure volgen hier de stappen:

 • Open uw motorkap, zoek de schroeven voor de horizontale en verticale afstelling van de koplampen van uw Volkswagen Polo 6 (ze zijn meestal gemarkeerd en die bovenaan moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant past de horizontaliteit van de afstelling aan).
 • Gebruik een doek of iets anders om de projector te verbergen waarop u de correctie niet uitvoert.
 • Met behulp van de schroeven om de horizontale correctie uit te voeren, zou u het meest intense deel van de balk moeten hebben, dat een beetje rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale correctie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, moet u controleren of de koplampafstelling van uw Volkswagen Polo 6 coherent is, denk niet twee keer na om dit te controleren nadat u ermee hebt gereden, vaak kan het bewegen.
Weiterlesen:
Trilling van het rempedaal op Volkswagen Polo 6 ?

.

Als u de mistlampen van uw Volkswagen Polo 6 wilt afstellen, raadpleeg dan onze inhoud over dit onderwerp.

Als je meer handleidingen nodig hebt over de Volkswagen Polo 6, ga dan naar onze categorie Volkswagen Polo 6.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector