Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen op Volkswagen Polo 8 afstellen?

Of u nu het gevoel heeft dat u ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of het gevoel heeft dat u te weinig of te veel verlichting hebt, in al deze scenario’s is er maar één onderdeel van uw voertuig dat de schuld heeft: uw koplampen, ook wel grootlicht genoemd. . Desalniettemin lijkt deze aanpassing eenvoudig dankzij het duimwiel op uw dashboard, een volledige aanpassing is veel technischer dan deze eenvoudige manipulatie, en in dit bericht gaan we zien hoe de koplampen van uw Volkswagen Polo 8 afstellen? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst zien waarom u uw grootlicht moet afstellen en ten tweede hoe u de koplampen van uw Volkswagen Polo 8 moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Volkswagen Polo 8 afstellen?

Laten we daarom ons artikel beginnen met het belang van het afstellen van de koplampen van uw Volkswagen Polo 8. Voor de meesten van ons zijn onze koplampen voldoende afgesteld en lijken ze ‘s nachts voldoende te branden. Dit is echter niet constant de omstandigheid en kijkend naar deze instelling, ook niet omdat de koplampen van uw Volkswagen Polo 8 niet fel genoeg zijn, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn, is een goed idee .

Het grootlicht van uw Volkswagen Polo 8 afstellen voor de veiligheid

Allereerst, de koplampafstelling van een Volkswagen Polo 8 moet worden gedaan voor een fundamentele veiligheidsverklaring. Of het nu voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke reizen. Inderdaad, als je niet genoeg ziet, loop je het risico een obstakel op je weg te missen, of een bocht slecht te voorspellen. Aan de andere kant, als uw koplampen te sterk zijn, ongeacht of u moet overschakelen naar dimlicht wanneer u een auto passeert, zal de tijd die nodig is om deze schakelaar te maken over het algemeen stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Volkswagen Polo 8 . Daarom is het zowel voor anderen als voor u belangrijk om uw koplampen optimaal af te stellen.

Koplampen van een Volkswagen Polo 8 afstellen om juridische redenen

Naast veiligheid is er een wet die toezicht houdt op het vermogen, de afstelling van autokoplampen (artikelen R313-2 van de verkeersregels), hier is wat het specificeert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die oplichten op minimaal 100 meter. Een andere wetgeving houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de bundel moet overeenkomen met die van de dimlichten en dat de maximale helderheid 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Hoe monteer je een trekhaak op een Volkswagen Polo 6?

Hoe de koplampen van een Volkswagen Polo 8 afstellen?

We gaan nu verder met het gedeelte dat u het meest interesseert in dit bericht, hoe de koplampen van zijn Volkswagen Polo 8 afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar door de richtlijnen te volgen, zou je de mogelijkheid moeten hebben om het zonder al te veel moeite te voltooien.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Volkswagen Polo 8

Allereerst moet u uw voertuig voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen voor het opzetten:

 • Plaats uw voertuig bijvoorbeeld op een oppervlak voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer uw bandenspanning voorzichtig.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Volkswagen Polo 8

Zodra uw voertuig op zijn plaats staat, schakelt u uw in dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis recht zijn. Rij vervolgens uw voertuig achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van het proces zijn hier de stappen om aan vast te houden:

 • Open uw motorkap, identificeer de schroeven voor horizontale en verticale bediening van de koplampen van uw Volkswagen Polo 8 (ze zijn meestal gemarkeerd en die bovenaan moeten de verticaliteit wijzigen en die aan de zijkant regelt de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of iets anders om de projector te verbergen waarop u de correctie niet uitvoert.
 • Als u de schroeven gebruikt om de horizontale correctie uit te voeren, zou u de meest intense component van de balk moeten hebben, die iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale correctie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampafstelling van uw Volkswagen Polo 8 coherent is, aarzel niet om deze te controleren nadat u ermee hebt gereden, in sommige gevallen kan deze bewegen.
Weiterlesen:
Hoe de startonderbreker Volkswagen Polo 4 uitschakelen?

.

Als je de mistlampen van je Volkswagen Polo 8 wilt afstellen, lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Voor meer tips over de Volkswagen Polo 8, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Polo 8.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector