Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen op Volkswagen Touran 2 afstellen?

Als u het gevoel heeft dat u ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of als u denkt dat u te weinig of te veel verlichting in al deze scenario’s heeft, is er in al deze scenario’s maar één deel van uw voertuig schuldig: uw koplampen, ook geïdentificeerd als grootlicht . Hoewel deze aanpassing gemakkelijk lijkt dankzij het duimwiel op uw dashboard, is een hele aanpassing veel complexer dan deze basismanipulatie, en in dit artikel gaan we erachter komen hoe de koplampen van uw Volkswagen Touran 2 afstellen? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen en ten tweede hoe u de koplampen van uw Volkswagen Touran 2 moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Volkswagen Touran 2 afstellen?

Dus laten we onze inhoudspagina beginnen met het belang van het afstellen van de koplampen van uw Volkswagen Touran 2. Voor de meeste mensen zijn onze koplampen goed genoeg afgesteld en lijken ze ‘s nachts voldoende te branden. Helaas is dit niet constant de omstandigheid en het controleren van deze instelling, ook omdat de koplampen van uw Volkswagen Touran 2 niet fel genoeg zijn, of omdat u de indruk heeft dat ze te zwak zijn, is een verstandige beslissing .

Het grootlicht van uw Volkswagen Touran 2 afstellen voor de veiligheid

Om te beginnen, de koplampafstelling van een Volkswagen Touran 2 moet worden bereikt voor een zeer eenvoudige beveiligingsverklaring. Of het nu voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke reizen. Inderdaad, als je niet genoeg ziet, bestaat het risico tijdens het rijden een obstakel te negeren of slecht te anticiperen op een bocht. Aan de andere kant, als uw koplampen te krachtig zijn, zelfs als u geacht wordt over te schakelen naar dimlicht wanneer u een voertuig passeert, zal de tijd die nodig is om deze wijziging aan te brengen over het algemeen stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Volkswagen Touran 2 . Het is daarom voor zowel anderen als voor u noodzakelijk om uw koplampen optimaal af te stellen.

Koplampen van een Volkswagen Touran 2 afstellen om juridische redenen

Naast beveiliging is er een wet die het vermogen regelt, de afstelling van autokoplampen (artikelen R313-2 van de verkeersregels), hier is wat het suggereert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die minstens 100 meter verlichten. Een andere wetgeving regelt het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de bundel gelijk moet zijn aan die van het dimlicht koplampen en dat de maximale helderheid 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Remvloeistof lekkage Volkswagen Touran 2

Hoe de koplampen van een Volkswagen Touran 2 afstellen?

We gaan nu verder met de sectie die u het meest interesseert in dit artikel, hoe de koplampen van zijn Volkswagen Touran 2 afstellen? Deze aanpassing lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar door simpelweg de richtlijnen te volgen, zou je de mogelijkheid moeten hebben om het zonder al te veel problemen te doen.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Volkswagen Touran 2

Om te beginnen moet u uw voertuig voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen.Dit zijn de voorbereidingen voor het opstellen:

 • Plaats uw voertuig bijvoorbeeld op een oppervlak voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer uw bandenspanning voorzichtig.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van het voertuig, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Volkswagen Touran 2

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis recht zijn. Rij vervolgens uw voertuig achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van het proces zijn hier de stappen om aan vast te houden:

 • Open uw motorkap, zoek de schroeven voor horizontale en verticale aanpassing van de koplampen van uw Volkswagen Touran 2 (ze zijn algemeen aangewezen, en die bovenaan moeten de verticaliteit wijzigen en die aan de zijkant zorgt voor de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of andere dingen om de projector te verbergen waarop u de aanpassing niet maakt.
 • Met behulp van de schroeven om de horizontale afstelling te maken, zou je het meest intense deel van de balk moeten hebben dat iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale afstelling moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk op het niveau van de horizontale markering op de muur te plaatsen, of iets naar beneden.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampafstelling van uw Volkswagen Touran 2 logisch is, aarzel niet om deze te controleren nadat u ermee heeft gereden, soms kan deze bewegen.
Weiterlesen:
Mijn Volkswagen Touran 2 trekt naar links, wat te doen?

.

Als u de mistlampen van uw Volkswagen Touran 2 wilt afstellen, blader dan door onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Als je meer handleidingen over de Volkswagen Touran 2 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Touran 2.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector