Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen op Volkswagen Touran 3 afstellen?

Als u merkt dat u ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of als u merkt dat u te weinig of te veel verlichting in al deze situaties hebt, is er in al deze situaties maar één onderdeel van uw voertuig verantwoordelijk: uw koplampen, ook wel grootlicht genoemd. Hoewel deze aanpassing misschien gemakkelijk lijkt dankzij het duimwiel op je dashboard, is een volledige aanpassing veel technischer dan deze basismanipulatie, en in dit bericht gaan we erachter komen hoe de koplampen van uw Volkswagen Touran 3 afstellen? Om dit te bereiken, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen en ten tweede hoe u de koplampen van uw Volkswagen Touran 3 moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Volkswagen Touran 3 afstellen?

Laten we dus beginnen met onze inhoud met het voordeel van het afstellen van de koplampen van uw Volkswagen Touran 3. Voor de meesten van ons zijn onze koplampen goed genoeg afgesteld en lijken ze ‘s nachts voldoende te branden. Helaas is dit niet constant het geval en kijkend naar deze instelling, ofwel omdat de koplampen van uw Volkswagen Touran 3 niet fel genoeg zijn, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn, is een goed idee .

Het grootlicht van uw Volkswagen Touran 3 afstellen voor de veiligheid

Allereerst, de koplampafstelling van een Volkswagen Touran 3 moet worden voltooid voor een basisbeveiligingsmotief. Ongeacht of het voor u is, of voor de andere gebruikers die u tegenkomt tijdens uw nachtelijke reizen. Sterker nog, als je niet genoeg ziet, bestaat het risico dat je een obstakel tijdens het rijden negeert of slecht anticipeert op een bocht. Aan de andere kant, als uw koplampen te sterk zijn, ongeacht of u moet overschakelen naar dimlicht wanneer u een auto oversteekt, zal de tijd die nodig is om deze schakelaar te maken over het algemeen stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Volkswagen Touran 3 . Daarom is het zowel voor anderen als voor u belangrijk om uw koplampen optimaal af te stellen.

Koplampen van een Volkswagen Touran 3 afstellen om juridische redenen

Naast beveiliging is er een wet die toezicht houdt op het vermogen, de afstelling van autokoplampen (artikelen R313-2 van de Wegcode), hier is wat het suggereert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die oplichten op minimaal 100 meter. Een andere wetgeving houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de bundel moet overeenkomen met die van de dimlichten en dat de maximale helderheid 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Motor schudt op Volkswagen Touran 3, wat te doen ?

Hoe de koplampen van een Volkswagen Touran 3 afstellen?

We gaan nu verder met het gedeelte dat u het meest bezighoudt in dit bericht, hoe de koplampen van zijn Volkswagen Touran 3 afstellen? Deze aanpassing lijkt misschien een beetje moeilijk, maar door de richtlijnen te volgen, zou je het zonder al te veel moeite moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Volkswagen Touran 3

Allereerst moet u uw voertuig voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om uit te voeren:

 • Plaats uw voertuig bijvoorbeeld op een oppervlak voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer voorzichtig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogteverstelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Haal al het onnodige gewicht uit de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Volkswagen Touran 3

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis recht zijn. Rij vervolgens uw voertuig achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de procedure volgen hier de stappen die u moet volgen:

 • Open uw motorkap, identificeer de schroeven voor horizontale en verticale afstelling van de koplampen van uw Volkswagen Touran 3 (ze zijn over het algemeen gemarkeerd en die bovenaan moeten de verticaliteit wijzigen en die aan de zijkant zorgt voor de horizontaliteit van de afstelling).
 • Gebruik een doek of andere dingen om de projector te verbergen waarop u de aanpassing niet maakt.
 • Met behulp van de schroeven om de horizontale afstelling uit te voeren, zou u het meest intense onderdeel van de balk moeten hebben, dat een beetje rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale afstelling moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk op het niveau van de horizontale markering op de muur te plaatsen, of iets naar beneden.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampafstelling van uw Volkswagen Touran 3 coherent is, aarzel niet om deze te controleren nadat u ermee hebt gereden, af en toe kan deze bewegen.
Weiterlesen:
Hoe de remblokken van mijn Volkswagen Touran vervangen?

.

Als u de mistlampen van uw Volkswagen Touran 3 wilt afstellen, raadpleeg dan onze inhoud over dit onderwerp.

Voor meer tips over de Volkswagen Touran 3, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Touran 3.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector