Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen op Volkswagen Transporter 4 afstellen?

Als u het gevoel heeft dat u ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of als u het gevoel heeft dat u te weinig of te veel verlichting in al deze scenario’s heeft, is er maar één onderdeel van uw auto dat de schuld heeft: uw koplampen, ook wel grootlicht genoemd . Hoewel deze aanpassing gemakkelijk lijkt dankzij het duimwiel op je dashboard, is een hele aanpassing veel technischer dan deze elementaire manipulatie, en in dit bericht gaan we ontdekken hoe de koplampen van uw Volkswagen Transporter 4 afstellen? Om dit te doen, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen en ten tweede hoe u de koplampen van uw Volkswagen Transporter 4 moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Volkswagen Transporter 4 afstellen?

Dus laten we ons artikel beginnen met het voordeel van het afstellen van de koplampen van uw Volkswagen Transporter 4. Voor de meeste mensen zijn onze koplampen goed genoeg afgesteld, en ze lijken voldoende op te lichten in het donker. Helaas is dit niet altijd het geval en wordt deze instelling onderzocht, ook omdat de koplampen van uw Volkswagen Transporter 4 niet fel genoeg zijn, of omdat u de indruk heeft dat ze te zwak zijn, is een goed idee .

Het grootlicht van uw Volkswagen Transporter 4 afstellen voor de veiligheid

Om te beginnen, de koplampafstelling van een Volkswagen Transporter 4 moet om een ​​eenvoudige veiligheidsreden worden uitgevoerd. Ongeacht of het voor u is, of voor de andere gebruikers die u tegenkomt tijdens uw nachtelijke reizen. Sterker nog, als je niet genoeg ziet, bestaat het risico dat je tijdens het rijden een obstakel negeert of slecht anticipeert op een bocht. Aan de andere kant, als uw koplampen te sterk zijn, zelfs als u geacht wordt over te schakelen naar dimlicht wanneer u een voertuig kruist, zal de tijd die nodig is om deze schakelaar te maken over het algemeen stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Volkswagen Transporter 4 . Daarom is het zowel voor anderen als voor u belangrijk om uw koplampen optimaal af te stellen.

Koplampen van een Volkswagen Transporter 4 afstellen om juridische redenen

Naast veiligheid is er een wet die toezicht houdt op het vermogen, de afstelling van koplampen van motorvoertuigen (artikelen R313-2 van de Wegenverkeerswet), hier is wat het specificeert: tussen de 2 en 4 koplampen hebben die op minimaal 100 meter branden. Een andere wetgeving houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756/EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de lichtbundel gelijk moet zijn aan die van de dimlichten. koplampen en dat de maximale lichtsterkte 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Tankdop vast op mijn Volkswagen Transporter 6, wat te doen?

Hoe de koplampen van een Volkswagen Transporter 4 afstellen?

We gaan nu verder met het gedeelte dat u het meest interesseert in dit bericht, hoe de koplampen van zijn Volkswagen Transporter 4 afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar door de richtlijnen te volgen, zou je de mogelijkheid moeten hebben om het zonder al te veel problemen te doen.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Volkswagen Transporter 4

Om te beginnen moet u uw auto voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om uit te voeren:

 • Plaats uw auto bijvoorbeeld op een ondergrond voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer aandachtig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogteverstelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van het voertuig, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Volkswagen Transporter 4

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis horizontaal zijn. Rij vervolgens uw auto achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de procedure volgen hier de stappen:

 • Open uw motorkap, identificeer de schroeven voor horizontale en verticale bediening van de koplampen van uw Volkswagen Transporter 4 (ze zijn over het algemeen gemarkeerd, en die bovenaan moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant past de horizontaliteit van de aanpassing aan).
 • Gebruik een doek of iets anders om de projector te verbergen waarop u de wijziging niet aanbrengt.
 • Als u de schroeven gebruikt om de horizontale wijziging aan te brengen, zou u het meest intense deel van de balk moeten hebben dat iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale modificatie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampafstelling van uw Volkswagen Transporter 4 coherent is, denk niet twee keer na om het te controleren nadat u ermee hebt gereden, vaak kan het bewegen.
Weiterlesen:
Hoe luidsprekers op Volkswagen Transporter veranderen?

.

Wil je de mistlampen van je Volkswagen Transporter 4 afstellen, lees dan ons artikel hierover.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Transporter 4 in de categorie Volkswagen Transporter 4.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector