Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen op Volkswagen Transporter 5 afstellen?

Als je merkt dat je ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of als je merkt dat je te weinig of te veel verlichting in al deze scenario’s hebt, is er maar één onderdeel van je auto dat de schuld kan krijgen: je koplampen, ook geïdentificeerd als hoog balken. Hoewel deze aanpassing misschien gemakkelijk lijkt dankzij het duimwiel op je dashboard, is een hele aanpassing veel complexer dan deze eenvoudige manipulatie, en in dit bericht gaan we ontdekken hoe de koplampen van uw Volkswagen Transporter 5 afstellen? Om dit te doen, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen en ten tweede hoe u de koplampen van uw Volkswagen Transporter 5 moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Volkswagen Transporter 5 afstellen?

Dus laten we onze inhoud beginnen met het voordeel van het afstellen van de koplampen van uw Volkswagen Transporter 5. Voor de meesten van ons zijn onze koplampen goed genoeg afgesteld, en ze lijken voldoende op te lichten in het donker. Helaas is dit niet constant de omstandigheid en het onderzoeken van deze setting, ook niet omdat de koplampen van uw Volkswagen Transporter 5 niet fel genoeg zijn, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn, is een goed idee .

Het grootlicht van uw Volkswagen Transporter 5 afstellen voor de veiligheid

Om te beginnen, de koplampafstelling van een Volkswagen Transporter 5 moet worden afgewerkt voor een eenvoudig veiligheidsmotief. Ongeacht of het voor u is, of voor de andere gebruikers die u tegenkomt tijdens uw nachtelijke reizen. Inderdaad, als je niet genoeg ziet, bestaat het risico dat je een obstakel op de weg mist, of slecht anticipeert op een bocht. Als uw koplampen echter te sterk zijn, zelfs als het de bedoeling is dat u overschakelt naar dimlicht wanneer u een auto oversteekt, zal de tijd die nodig is om deze overschakeling te maken over het algemeen stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Volkswagen Transporter 5 . Het is daarom belangrijk voor zowel anderen als voor jou om een ​​ideale afstelling van je koplampen te hebben.

Koplampen van een Volkswagen Transporter 5 afstellen om juridische redenen

Verder voor de veiligheid is er een wet die het vermogen regelt, de afstelling van autokoplampen (artikelen R313-2 van de Wegenverkeerswet), hier is wat het suggereert: heb tussen de 2 en 4 koplampen die op minimaal 100 meter verlichten. Een andere wetgeving regelt het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756/EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de lichtbundel moet overeenkomen met die van de dimlichten en dat de maximale lichtsterkte 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Hoe een versnellingsbaklek op Volkswagen Transporter 6 op te lossen?

Hoe de koplampen van een Volkswagen Transporter 5 afstellen?

We gaan nu verder met het gedeelte dat u het meest bezighoudt in dit bericht, hoe de koplampen van zijn Volkswagen Transporter 5 afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar door de aanbevelingen op te volgen, zou je dit zonder al te veel moeite moeten kunnen doen.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Volkswagen Transporter 5

Om te beginnen moet u uw auto voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen die u moet treffen:

 • Plaats uw auto bijvoorbeeld op een ondergrond voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer aandachtig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogte-instelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Volkswagen Transporter 5

Zodra uw voertuig op zijn plaats staat, schakelt u uw in dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis horizontaal zijn. Rij vervolgens uw auto achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van het proces volgen hier de stappen die moeten worden gevolgd:

 • Open uw motorkap, identificeer de schroeven voor horizontale en verticale bediening van de koplampen van uw Volkswagen Transporter 5 (ze zijn in de meeste gevallen gemarkeerd, en die bovenaan moeten de verticaliteit aanpassen en die aan de zijkant zorgt voor de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of andere dingen om de projector te verbergen waarop u de aanpassing niet maakt.
 • Met behulp van de schroeven om de horizontale afstelling uit te voeren, zou u het meest intense onderdeel van de balk moeten hebben, dat een beetje rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale afstelling moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampafstelling van uw Volkswagen Transporter 5 coherent is, denk niet twee keer na om het te controleren nadat u ermee hebt gereden, het kan af en toe bewegen.
Weiterlesen:
Hoe klap ik de achterbank neer in mijn Volkswagen Transporter?

.

Als u de mistlampen op uw Volkswagen Transporter 5 wilt afstellen, blader dan door onze inhoud over dit onderwerp.

Als je meer handleidingen over de Volkswagen Transporter 5 wilt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Transporter 5.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector