Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen op Volkswagen Transporter 6 afstellen?

Als u het gevoel heeft dat u ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of als u denkt dat u onder al deze omstandigheden te weinig of te veel verlichting hebt, is er maar één onderdeel van uw voertuig dat de schuld kan krijgen: uw koplampen, ook wel grootlicht genoemd. . Desalniettemin lijkt deze aanpassing eenvoudig dankzij het duimwiel op uw dashboard, een hele aanpassing is veel technischer dan deze elementaire manipulatie, en in dit artikel gaan we ontdekken hoe de koplampen van uw Volkswagen Transporter 6 afstellen? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen en ten tweede hoe u de koplampen van uw Volkswagen Transporter 6 moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Volkswagen Transporter 6 afstellen?

Dus laten we onze inhoud beginnen met het belang van het afstellen van de koplampen van uw Volkswagen Transporter 6. Voor velen van ons zijn onze koplampen voldoende afgesteld en lijken ze ‘s nachts voldoende te branden. Helaas is dit niet constant de omstandigheid en kijkend naar deze instelling, ook omdat de koplampen van uw Volkswagen Transporter 6 niet fel genoeg zijn, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn, is een goed idee .

Het grootlicht van uw Volkswagen Transporter 6 afstellen voor de veiligheid

Om te beginnen, de koplampafstelling van een Volkswagen Transporter 6 moet worden uitgevoerd om een ​​eenvoudige veiligheidsreden. Of het nu voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke reizen. In werkelijkheid, als je niet genoeg ziet, bestaat het risico dat je een obstakel op je weg mist, of slecht anticipeert op een bocht. Als uw koplampen echter te krachtig zijn, ongeacht of u moet overschakelen naar dimlicht wanneer u een voertuig passeert, zal de tijd die nodig is om deze schakelaar te maken meestal stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Volkswagen Transporter 6 . Daarom is het zowel voor anderen als voor u belangrijk om uw koplampen optimaal af te stellen.

Koplampen van een Volkswagen Transporter 6 afstellen om juridische redenen

Verder is er voor de veiligheid een wet die het vermogen regelt, de afstelling van autokoplampen (artikelen R313-2 van de Wegenverkeerswet), hier is wat het specificeert: heb tussen de 2 en 4 koplampen die op minimaal 100 meter verlichten. Een andere wetgeving regelt het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756/EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de lichtbundel identiek moet zijn aan die van de dimlichten en dat de maximale lichtsterkte 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Prijs remschijf vervangen voor Volkswagen Transporter 5 ?

Hoe de koplampen van een Volkswagen Transporter 6 afstellen?

We gaan nu verder met de sectie die u het meest bezighoudt in dit artikel, hoe de koplampen van zijn Volkswagen Transporter 6 afstellen? Deze aanpassing lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar door simpelweg de richtlijnen te volgen, zou je het zonder al te veel zorgen moeten kunnen bereiken.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Volkswagen Transporter 6

Om te beginnen moet u uw voertuig voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen die u moet treffen:

 • Plaats uw voertuig bijvoorbeeld op een oppervlak voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer voorzichtig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogteverstelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van het voertuig, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Volkswagen Transporter 6

Zodra uw voertuig op zijn plaats staat, schakelt u uw in dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis horizontaal zijn. Rij vervolgens uw voertuig achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van het proces zijn hier de stappen om aan vast te houden:

 • Open uw motorkap, zoek de schroeven voor horizontale en verticale aanpassing van de koplampen van uw Volkswagen Transporter 6 (ze zijn over het algemeen gemarkeerd, en die bovenop moeten de verticaliteit wijzigen en die aan de zijkant beheert de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of iets anders om de projector te verbergen waarop u de wijziging niet aanbrengt.
 • Als u de schroeven gebruikt om de horizontale wijziging aan te brengen, zou u de meest intense component van de balk moeten hebben die iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale modificatie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampafstelling van uw Volkswagen Transporter 6 coherent is, aarzel niet om deze te controleren nadat u ermee hebt gereden, deze kan vaak bewegen.
Weiterlesen:
Hoe de remblokken van mijn Volkswagen Transporter vervangen?

.

Als u de mistlampen op uw Volkswagen Transporter 6 wilt afstellen, raadpleeg dan onze inhoud over dit onderwerp.

Mocht u nog vragen hebben over de Volkswagen Transporter 6, aarzel dan niet om onze Volkswagen Transporter 6 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector