Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen op Volkswagen Transporter afstellen ?

Als u merkt dat u ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of als u merkt dat u te weinig of te veel verlichting in al deze situaties heeft, is er in al deze situaties maar één deel van uw voertuig schuldig: uw koplampen, ook wel grootlicht genoemd. Hoewel deze aanpassing misschien gemakkelijk lijkt dankzij het duimwiel op je dashboard, is een volledige aanpassing veel technischer dan deze elementaire manipulatie, en in dit artikel gaan we erachter komen hoe de koplampen van uw Volkswagen Transporter afstellen? Om dit voor elkaar te krijgen, gaan we eerst kijken waarom u uw grootlicht moet afstellen en vervolgens hoe u de koplampen van uw Volkswagen Transporter moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Volkswagen Transporter afstellen?

Dus laten we onze inhoudspagina beginnen met het belang van het afstellen van de koplampen van uw Volkswagen Transporter. Voor velen van ons zijn onze koplampen goed genoeg afgesteld en lijken ze in het donker voldoende op te lichten. Helaas is dit niet constant de omstandigheid en kijkend naar deze setting, ofwel omdat de koplampen van uw Volkswagen Transporter niet fel genoeg zijn, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn, is een goed idee .

Het grootlicht van uw Volkswagen Transporter afstellen voor de veiligheid

Om te beginnen, de koplampafstelling van een Volkswagen Transporter moet worden gedaan om een ​​fundamentele veiligheidsreden. Ongeacht of het voor u is, of voor de andere gebruikers die u tegenkomt tijdens uw nachtelijke reizen. Als je niet genoeg ziet, loop je natuurlijk het risico een obstakel op je weg te missen of slecht te anticiperen op een bocht. Als uw koplampen echter te sterk zijn, zelfs als het de bedoeling is dat u overschakelt naar dimlicht wanneer u een auto passeert, zal de tijd die nodig is om deze schakelaar te maken over het algemeen stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Volkswagen Transporter . Het is daarom belangrijk voor zowel anderen als voor jou om een ​​ideale afstelling van je koplampen te hebben.

Koplampen van een Volkswagen Transporter afstellen om juridische redenen

Naast veiligheid is er een wet die toezicht houdt op het vermogen, de afstelling van autokoplampen (artikelen R313-2 van de Wegenverkeerswet), hier is wat het specificeert: heb tussen de 2 en 4 koplampen die minstens 100 meter verlichten. Een andere wetgeving houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756/EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de lichtbundel identiek moet zijn aan die van de dimlichten en dat de maximale lichtsterkte 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Hoe een Volkswagen Transporter 5 openen met een lege batterij?

Hoe de koplampen van een Volkswagen Transporter afstellen?

We gaan nu verder met de sectie die u het meest interesseert in dit artikel, hoe de koplampen van zijn Volkswagen Transporter afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar door de richtlijnen te volgen, zou je het zonder al te veel moeite moeten kunnen uitvoeren.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Volkswagen Transporter

Om te beginnen moet u uw voertuig voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om uit te voeren:

 • Plaats uw voertuig bijvoorbeeld op een oppervlak voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer voorzichtig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogteverstelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Haal al het onnodige gewicht uit de auto, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Volkswagen Transporter

Zodra uw voertuig op zijn plaats staat, schakelt u uw in dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis recht zijn. Rij vervolgens uw voertuig achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van het proces zijn hier de stappen om aan vast te houden:

 • Open uw motorkap, identificeer de schroeven voor horizontale en verticale aanpassing van de koplampen van uw Volkswagen Transporter (ze zijn algemeen aangewezen, en die bovenaan moeten de verticaliteit wijzigen en die aan de zijkant regelt de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of iets anders om de projector te verbergen waarop u de wijziging niet aanbrengt.
 • Als u de schroeven gebruikt om de horizontale wijziging aan te brengen, zou u het meest intense deel van de balk moeten hebben dat iets rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale modificatie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleert u of de koplampafstelling van uw Volkswagen Transporter logisch is, aarzel niet om deze te controleren nadat u ermee hebt gereden, soms kan deze bewegen.
Weiterlesen:
Hoe klap ik de achterbank neer in mijn Volkswagen Transporter 6?

.

Als u de mistlampen van uw Volkswagen Transporter wilt afstellen, blader dan door onze inhoudspagina over dit onderwerp.

Mocht u wellicht nog vragen hebben over de Volkswagen Transporter, aarzel dan niet om onze categorie Volkswagen Transporter te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector