Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de koplampen van Volkswagen Touran afstellen?

Of je nu ervaart dat je ‘s nachts niet zo goed kunt zien, of je merkt dat je te weinig of te veel verlichting hebt, in al deze gevallen is er maar één onderdeel van je auto dat de schuld krijgt: je koplampen, ook wel grootlicht genoemd. Hoewel deze aanpassing gemakkelijk lijkt dankzij het duimwiel op uw dashboard, is een hele aanpassing veel complexer dan deze basismanipulatie, en in dit artikel gaan we ontdekken hoe de koplampen van uw Volkswagen Touran afstellen? Om dit te bereiken, zullen we eerst ontdekken waarom u uw grootlicht moet afstellen en ten tweede hoe u de koplampen van uw Volkswagen Touran moet afstellen.

Waarom de koplampen van uw Volkswagen Touran afstellen?

Dus laten we onze inhoud beginnen met het voordeel van het afstellen van de koplampen van uw Volkswagen Touran. Voor de meeste mensen zijn onze koplampen goed genoeg afgesteld en lijken ze ‘s nachts voldoende op te lichten. Helaas is dit niet altijd het geval en het controleren van deze instelling, ook omdat de koplampen van uw Volkswagen Touran niet fel genoeg zijn, of omdat u het gevoel heeft dat ze te zwak zijn, is een goed idee .

Het grootlicht van uw Volkswagen Touran afstellen voor de veiligheid

Allereerst, de koplampafstelling van een Volkswagen Touran moet worden uitgevoerd om een ​​zeer gemakkelijke veiligheidsreden. Of het nu voor jou is, of voor de andere gebruikers die je tegenkomt tijdens je nachtelijke reizen. Als je niet genoeg ziet, loop je natuurlijk het risico een obstakel op je weg te missen of een bocht slecht te voorspellen. Aan de andere kant, als uw koplampen te sterk zijn, ongeacht of u moet overschakelen naar dimlicht wanneer u een voertuig passeert, zal de tijd die nodig is om deze overschakeling te maken over het algemeen stel de bestuurder voor u bloot aan de koplampstraal van uw Volkswagen Touran . Het is dus voor zowel anderen als voor u noodzakelijk om uw koplampen optimaal af te stellen.

Koplampen van een Volkswagen Touran afstellen om juridische redenen

Naast veiligheid is er een wet die toezicht houdt op het vermogen, de afstelling van autokoplampen (artikelen R313-2 van de verkeersregels), hier is wat het specificeert: hebben tussen 2 en 4 koplampen die oplichten op minimaal 100 meter. Een andere wetgeving houdt toezicht op het gebruik ervan, de Europese (richtlijn 76/756 / EEG), die bepaalt dat er geen maximale hoogte is voor de afstelling van de koplampen, maar dat de maximale breedte van de bundel identiek moet zijn aan die van de dimlichten en dat de maximale helderheid 225 cd moet zijn.

Weiterlesen:
Hoe de achterbank Volkswagen Touran verwijderen?

Hoe de koplampen van een Volkswagen Touran afstellen?

We gaan nu verder met de sectie die u het meest interesseert in dit artikel, hoe de koplampen van zijn Volkswagen Touran afstellen? Deze instelling lijkt misschien een beetje moeilijk, maar door de instructies te volgen, zou je de mogelijkheid moeten hebben om het zonder al te veel problemen te doen.

Voorbereidingen voor het afstellen van de koplampen van een Volkswagen Touran

Allereerst moet u uw auto voorbereiden om uw grootlicht in goede omstandigheden af ​​te stellen, hier zijn de voorbereidingen om uit te voeren:

 • Plaats uw auto bijvoorbeeld op een ondergrond voor een witte muur, ongeveer 4 of 5 meter van de muur.
 • Controleer aandachtig uw bandenspanning.
 • Controleer of de hoogteverstelknop voor de verlichting op 0 staat

  .

 • Probeer dat maar eens met een halfvolle tank.
 • Verwijder al het onnodige gewicht van het voertuig, er mag slechts één persoon op de bestuurdersstoel zitten.

De koplampafstelling van zijn Volkswagen Touran

Zodra uw auto op zijn plaats staat, zet u uw auto aan dimlicht en maak een kruisvormige markering (een horizontale en een verticale sectie) in het midden van de balk die op de muur zal worden geprojecteerd. Controleer met een niveau dat beide delen van het kruis horizontaal zijn. Rij vervolgens uw auto achteruit tot een afstand van 7 tot 10 meter. Voor de rest van de procedure volgen hier de stappen:

 • Open uw motorkap, zoek de schroeven voor horizontale en verticale aanpassing van de koplampen van uw Volkswagen Touran (ze zijn over het algemeen gemarkeerd, en die bovenop moeten de verticaliteit wijzigen en die aan de zijkant zorgt voor de horizontaliteit van de aanpassing).
 • Gebruik een doek of iets anders om de projector te verbergen waarop u de correctie niet uitvoert.
 • Met behulp van de schroeven om de horizontale correctie uit te voeren, zou u het meest intense deel van de balk moeten hebben, dat een beetje rechts van de verticale lijn op de muur moet staan

  .

 • Bij verticale correctie moet u de schroef gebruiken om te proberen het bovenste uiteinde van de balk ter hoogte van de horizontale markering op de muur of iets eronder te plaatsen.
 • Als u klaar bent, controleer dan of de koplampafstelling van uw Volkswagen Touran logisch is, aarzel niet om deze te controleren nadat u ermee heeft gereden, deze kan vaak bewegen.
Weiterlesen:
Koppeling slipt op mijn Volkswagen Touran 3, wat te doen?

.

Als u de mistlampen van uw Volkswagen Touran wilt afstellen, blader dan door onze inhoud over dit onderwerp.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Touran in de categorie Volkswagen Touran.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector