Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Hoe de luchtmassameter op de Volkswagen Jetta schoonmaken?

Steeds meer chauffeurs proberen hun auto zelf te onderhouden. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen omdat moderne auto’s steeds meer routineonderhoud vereisen en steeds meer technische onderdelen bevatten die leiden tot nieuwe storingen of ongemakken. Een van de problemen die steeds meer Volkswagen Jetta-bezitters treft, is een verstopte luchtstroommeter, die zal leiden tot vermogensverlies en zwarte uitlaatgassen. In dit artikel gaan we kijken hoe de luchtmassameter van uw Volkswagen Jetta te reinigen? . Ten eerste zullen we beschrijven hoe uw massale luchtstroomsensor werkt en wat de voordelen zijn, ten tweede waarom het kan relevant zijn om deze sensor te reinigen , en tenslotte, hoe de luchtmassameter van een Volkswagen Jetta te reinigen .

Nut en werking van de luchtmassameter van een Volkswagen Jetta

.

Daarom beginnen we ons artikel met de werking en het doel van uw Volkswagen Jetta-debietmeter.

Het doel van de massale luchtstroomsensor op Volkswagen Jetta

De luchtmassameter is een onderdeel dat de laatste tijd is gemaakt en voornamelijk wordt geleverd op dieselmodellen. Bij injectiemotoren is de brandstof- en luchtinlaat zelfs zeer nauwkeurig geworden en daarom is het noodzakelijk dat de ECU dat doet weet het exacte volume lucht dat in de motor is geladen om het gedrag van complementaire inlaatonderdelen zoals de injectie of de EGR-klep te wijzigen, als u problemen heeft met de EGR-klep op uw Volkswagen Jetta, denk dan niet twee keer na om ons artikel over dit onderwerp te raadplegen.

Werking van de luchtmassameter op de Volkswagen Jetta

Nu gaan we eerst kijken hoe het werkt, voordat we het proberen reinig de luchtmassameter van uw Volkswagen Jetta , u moet er al achter komen hoe het werkt om deze routine-service correct uit te voeren.

Weiterlesen:
Raam zit vast op Volkswagen Jetta, wat kan ik doen?

De luchtmassameter is er dus voornamelijk om statistieken te krijgen over de luchtinlaat van uw auto. Om dit te bereiken, moet hij vlak na de luchtinlaat van uw Volkswagen Jetta worden geïnstalleerd, dus net na het luchtfilter. Het is een buis geleverd met een sensor die de lucht in de inlaat controleert en de statistieken naar de ECU van uw auto verzendt.

Waarom de luchtmassameter van een Volkswagen Jetta schoonmaken?

De luchtmassameter van uw Volkswagen Jetta kan problemen hebben en dit is wat we zullen proberen te achterhalen met welke problemen u te maken kunt krijgen!

Luchtmassameter problemen Volkswagen Jetta

Dit zijn de verschillende problemen die de luchtstroomsensor van uw Volkswagen Jetta kan veroorzaken:

  • hoger brandstofverbruik: Omdat een vuile debietmeter noodzakelijkerwijs zal eindigen in een hoger brandstofverbruik vanwege een slechte luchtstroom …
  • Vermogensverlies: gerelateerd aan hetzelfde probleem, kan dit gebrek aan lucht een verlies van vermogen aan uw motor veroorzaken.
  • Moeilijkheden bij het starten van de auto: Ten slotte is een van de laatste traditionele problemen die verband houden met een vuile flowmeter, dat uw Volkswagen Jetta meer moeite zal hebben om de auto te starten.

Hoe reinig ik de luchtmassameter van een Volkswagen Jetta?

Nadat we hebben gekeken naar de werking en problemen die de flowmeter kan veroorzaken, zullen we kijken hoe we deze problemen kunnen oplossen door u een beschrijving te geven hoe u de luchtmassameter van uw Volkswagen Jetta schoonmaakt . U moet weten dat deze procedure vrij eenvoudig uit te voeren is en dat u geen geavanceerde mechanische vaardigheden nodig heeft om het zelf te doen, een goede manier om een ​​reis naar de werkplaats en een steile rekening te vermijden. Ontdek hieronder de verschillende stappen die u moet volgen om deze routine-serviceact uit te voeren:

  • Na hebben de luchtmassameter van uw Volkswagen Jetta , je zult het moeten ontmantelen. Om dit te bereiken, moet u voorzichtig te werk gaan, maar u hoeft het alleen aan beide kanten van het luchtkanaal te demonteren en de stekker erop los te koppelen.
  • Eenmaal gedemonteerd, heb je de mogelijkheid om door te gaan met de stap het reinigen van de luchtmassameter van uw Volkswagen Jetta . Deze sensor zal na verloop van tijd vuil worden en de twee «filamenten» die uw computer informatie geven over de kwaliteit en temperatuur van de lucht, zullen niet langer in staat zijn om gegevens correct te verzamelen, het is in die zin dat het invloed heeft op de werking van de motor van uw Volkswagen Jetta. Het doel van deze reiniging is om al zijn onzuivere stoffen te verwijderen zodat hij weer efficiënt kan werken.
  • Laat laat het onderste deel van uw luchtmassameter (niet het pluggedeelte) enkele minuten in aceton of een ander oplosmiddel weken , waardoor het meeste vuil wordt verwijderd

    .

  • Nu gaan we verder met de zeer delicate reiniging van de filamenten van de flowmeter. Je moet heel erg zijn voorzichtig, in elk ander geval zal uw luchtmassameter permanent kapot gaan. Reinig met behulp van een fijne borstel en oplosmiddel voorzichtig de twee filamenten van uw luchtmassameter . Als je te bang bent om het te beschadigen, kun je ze ook reinigen met een remvloeistof in de vorm van een aerosol door de straal op deze filamenten te spuiten.
Weiterlesen:
Hoe kan ik een Volkswagen Jetta met twee zitplaatsen ombouwen tot een vijfzitter?

Nu weet je het hoe u de luchtmassameter van uw Volkswagen Jetta schoonmaakt , zou u een merkbaar verschil moeten voelen in het gedrag van uw motor.

Als je nog vragen hebt over de Volkswagen Jetta, aarzel dan niet om onze Volkswagen Jetta categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector